❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
15Km - 5GHZ - Mikrotik a karty s Atherosem - zkusennosti?
-
- Kontaktovat uživatele:
douby píše:6km - 2x airCA8, 2x 24dB stredova parabola... aircy jsou nejake vadne uz mam nahradni kusy.
uz se vam nekdy stalo, ze airca mela podezrele slaby signal? po vymene vse ok...
Uz se mi stalo, ze zarizeni melo strasne slaby signal.
Nejdriv sem nadaval na zarizeni. Po vymene zarizeni totiz zase vse ok.
Potom se to stalo znovu a znovu.
No pak jsem zjistil, ze je vadny pigtail.
A u druheho pripadu je vadna kabelova trasa (mozna i antena).
0 x
-
LaSolitaire píše:douby píše:6km - 2x airCA8, 2x 24dB stredova parabola... aircy jsou nejake vadne uz mam nahradni kusy.
uz se vam nekdy stalo, ze airca mela podezrele slaby signal? po vymene vse ok...
Uz se mi stalo, ze zarizeni melo strasne slaby signal.
Nejdriv sem nadaval na zarizeni. Po vymene zarizeni totiz zase vse ok.
Potom se to stalo znovu a znovu.
No pak jsem zjistil, ze je vadny pigtail.
A u druheho pripadu je vadna kabelova trasa (mozna i antena).
Taky se nám jednou stalo, že začal paket lost a nakonec to vypadlo úplně.
Vyměnil jsem AirCA8 a všechno OK. Doma sem ji rozdělal a na desce byl vypadenej pigtail
0 x
aaa taky moznost... ja to vymenil signal se mi pravda trochu zvedl, ale prenosovka se zvysila asi 10x!!! takze ted jsem spokojen.
dnes tu mam ctyri kusy - 2x nejnovejsi origo firmware a jeden clovek mi dal na opravu 2 zkazene uploadem firmware...do tech zkazenych zkusim nalit nejnovejsi ovislink fw pro WL5000AP nebo jak se to jmenuje..mel by obsahovat automaticky vypocet ACK dle vzdalenosti zadane v km...to by bylo fajne.
uvidime jestli se mi to tam podari pres seriak nalit, protoze jsem nekde slysel ze ovis ma vetsi pamet:(
drzte palce, budu informovat....
dnes tu mam ctyri kusy - 2x nejnovejsi origo firmware a jeden clovek mi dal na opravu 2 zkazene uploadem firmware...do tech zkazenych zkusim nalit nejnovejsi ovislink fw pro WL5000AP nebo jak se to jmenuje..mel by obsahovat automaticky vypocet ACK dle vzdalenosti zadane v km...to by bylo fajne.
uvidime jestli se mi to tam podari pres seriak nalit, protoze jsem nekde slysel ze ovis ma vetsi pamet:(
0 x
-
Máme jednu trasu a netuším, proč tam musím nejpozději do 10 dnů udělat restart. Jinak su s tím spokojený, ale nastavovat by to mohl za mě někdo jiný 

0 x
To že si paranoidní ještě neznamená, že po Tobě nikdo nejde.
douby píše:aaa taky moznost... ja to vymenil signal se mi pravda trochu zvedl, ale prenosovka se zvysila asi 10x!!! takze ted jsem spokojen.
jj Ovisacky FW ide, ale len WLA-5000AP-ClientMode-v1.03e07.bin v rezime klient. Ten e11.bin nejde, tam je detekcia 32MB pamate

0 x
skrebon píše:douby píše:aaa taky moznost... ja to vymenil signal se mi pravda trochu zvedl, ale prenosovka se zvysila asi 10x!!! takze ted jsem spokojen.
jj Ovisacky FW ide, ale len WLA-5000AP-ClientMode-v1.03e07.bin v rezime klient. Ten e11.bin nejde, tam je detekcia 32MB pamateMohol by to niekto osetrit...
Tenhle ovisacky fw tam jde nacpat standardni cestou ? Tj pres web... ?
0 x
raven-il píše:Leeonek píše:jo, jde tam normálně přes web, ale už se mi stalo že sem ho tam nahrál, bylo to ok ale po restartu už airca nenabehla, spravil sem to až sériovým kabelem a tftp, přehrál znova pak už jela normálně
Hmm, ja to ted zkousel a pise to na me, invalid file format...
Z jaké verze to zkoušíš, máš tam nejnovějšího klienta originál od airca? Myslím že jsem to upgradoval právě z té verze ale už je to delší dobu tak nevím přesně.
0 x
Leeonek píše:raven-il píše:Leeonek píše:jo, jde tam normálně přes web, ale už se mi stalo že sem ho tam nahrál, bylo to ok ale po restartu už airca nenabehla, spravil sem to až sériovým kabelem a tftp, přehrál znova pak už jela normálně
Hmm, ja to ted zkousel a pise to na me, invalid file format...
Z jaké verze to zkoušíš, máš tam nejnovějšího klienta originál od airca? Myslím že jsem to upgradoval právě z té verze ale už je to delší dobu tak nevím přesně.
Mam tam AP verzi, konkretne 1.08e05, zkousim to oproti MK uchodit ve WDS, zatim bezuspesne.
edit: tak WDSka mi chodi a celkem slusne, jenze musi byt fixne nastaveny kanal a to neni zrovna optimalni kvuli preladeni...

0 x
To je ale tím wdskem, tam se vždycky zadává kanál, pokud přehodíš jednu stranu, rozpojí se to, dělají to i mikrotiky ve WDS, s tím nic neuděláš, pokud hodíš AP>klient přeladí se to samo bez problémů. Jinak stačí nejdřív přeladit vzdálenou stranu spoje a pak přeladíš tu bližší, takže v tom bych problém neviděl
0 x
Leeonek píše:To je ale tím wdskem, tam se vždycky zadává kanál, pokud přehodíš jednu stranu, rozpojí se to, dělají to i mikrotiky ve WDS, s tím nic neuděláš, pokud hodíš AP>klient přeladí se to samo bez problémů. Jinak stačí nejdřív přeladit vzdálenou stranu spoje a pak přeladíš tu bližší, takže v tom bych problém neviděl
Jasne, ale ja bych to rad pouzil na bytovky pro klienty a kdyz si predstavim preladovat nejakych cca 10 kliosu, jima me hruza.
Ad mikrotik WDS, dynamicka nebo WDS slave se preladi automaticky, nebo ne ?
Co se tyce toho klient mode, zkusim tam flaknout klientsky FW airca, a potom ovis a uvidim.
0 x