❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

dosazeni IP adres ve VPN

Návody a problémy s konfigurací.
y2000rtc

dosazeni IP adres ve VPN

Příspěvekod y2000rtc » 8 years ago

Zdravím lidi,

potřebuji rady:
o co jde: připojím se na VPN do firmy přes MikroTika, samozřejmě, že adresy v lokální síti jsou OK a vše šlape jak má,
ALE jsou dvě adresy (SameTime a SAP), které jsou v Německu, které nemohu dosáhnout a nevím proč. I když počítače v síti ve firmě na tyto adresy mohou dosáhnout.
Používám stejné DNS servery na MikroTiku jako jsou na počítačích na hlavní server ve firmě (mám tam možnost taktéž upravit co je potřeba, ale nevím co by pomohlo), ale nejde to.

Kde může být, prosím, zakopaný pes?

Existuje VPN v Německu, přes kterou se dostávám k nám a tam to samozřejmě funguje. :(

Díky za jakoukoliv snahu.

Zdeněk
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 8 years ago

jaké IP adresy přiděluješ klientům na VPN? Pokud z jiného rozsahu než máš vnitřní síť, máš udělanej scr-nat pro ten rozsah VPN do netu?
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

y2000rtc

Příspěvekod y2000rtc » 8 years ago

Zdravím, nene, používám stejný rozsah. Vše připojené přes VPN vidí ostatní v kanceláři,
ale ne v tom Německu. :((
0 x

georgee

Příspěvekod georgee » 8 years ago

Zkusil bych tracert na ty dve adresy v nemecku z te VPNky. Tam kde se to zastavi muze byt zakopany pes
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 8 years ago

jak máš nastavenou VPNku ve Win? Tuneluješ veškerej provoz? Nebo pouze provoz do té firemí lanky? Pokud pouze firemní lanku, to může bejt ten problém.
Podívej se do nastavení TCP/IPv5 té VPNky, v záložece upřesnit, zda máš zatrhlý "Používat bránu vzdálené sítě". Pokud ne, zaškrtni a zkus.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..