Zdravím,
delší dobu zápasím s nastavením SMTP serveru pro zákazníky, docela dost spamu propouští ven.
V tuto chvíli používám ASSP. Na komerční řešení nejsou peníze.
Co používáte vy?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Co používáte za anti-spam
Zdravím,
několik let mám pouze nastaveno počítání na portu 25 za čas. Když je to přes limit, pošle SMS a blokne IP. Protože je toho dost málo, automatickou blokaci jsem zrušil a spíše mrknu co se děje a pak event. dám blok ručně. Docela to pomáhá odhalit zavirované klienty, kteří jsou i (někdy) vděčni za upozornění a navíc prodám ESET tam, kde je stávající AVAST.
Tím nechci říci, že je to dokonalé řešení, ale dříve volali / psali z "nadřízené" sítě snad každý měsíc, že posíláme spam, teď to již snad několik let nepamatuji.
mpcz, 23.01.2017
několik let mám pouze nastaveno počítání na portu 25 za čas. Když je to přes limit, pošle SMS a blokne IP. Protože je toho dost málo, automatickou blokaci jsem zrušil a spíše mrknu co se děje a pak event. dám blok ručně. Docela to pomáhá odhalit zavirované klienty, kteří jsou i (někdy) vděčni za upozornění a navíc prodám ESET tam, kde je stávající AVAST.
Tím nechci říci, že je to dokonalé řešení, ale dříve volali / psali z "nadřízené" sítě snad každý měsíc, že posíláme spam, teď to již snad několik let nepamatuji.
mpcz, 23.01.2017
0 x
Pre odosielanie postfwd, pripadne rspamd kde je moznost priamo kontrolovat obsah (rmilter).
0 x
Banování po určitém počtu zaslaných emailů jsem testoval taky, nicméně to k ničemu nebylo neboť nemáme u clientů statické ip, takže se stačí jen odpojit a šup, spamuje se dál. A za pár dnů byl náš server na blackistech.
Zatím se mě zdá nejlepší ten ASSP, ale aby to člověk nastavil pořádně musí mít pomalu vysokou školu
Zatím se mě zdá nejlepší ten ASSP, ale aby to člověk nastavil pořádně musí mít pomalu vysokou školu
Naposledy upravil(a) Sentello dne 24 Jan 2017 14:51, celkem upraveno 1 x.
0 x
To si myslíš nebo to klienti dělali? Nějak se mi to nezdá.
mpcz, 24.01.2017
mpcz, 24.01.2017
0 x
IP se přiděluje z nějakého DHCP poolu (moc do podrobna nevím, není to moje doména), takže se to dělo samo po nějakém čase a nebo se stačí jen odpojit. Sice víme kdo kdy jakou IP měl, ale to je tak vše. Pokud nemá klient zaplacenou statickou IP tak je banování na konkrétní IP u nás k ničemu. A ruku na srdce, kolik lidí potřebuje a má zaplacenou veřejnou statickou IP.
0 x
Ta viazanost na IP sa neoplati, ideal je viazanost na login (mail) a nemoznost poslat mail z ineho mailu ako je login. Aktualne mam rating nastaveny tak, ze postfwd ma macra ktore kontroluju IP rumunska, ciny a ruska, nasledne im prideli rating pre overeneho usera. SK a CZ maju zvlast svoj rating. Priklad: Spam krajina 5x mail za 1h, world 15x mail za 1h, CZ-SK 50x mail za 1h. Nasledne sa toto stackuje na 3h a 24h (da sa nastavit cokolvek). Proste este dodatocne nastavim aby celkovy denny pocet nebol 24x pre daneho usera ak je 1h limit, ale proste iny limit. Snad som to dobre popisal ...
0 x