❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ČTÚ chystá kontrolu smluv s poskytovateli připojení. Kvůli síťové neutralitě

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

ČTÚ chystá kontrolu smluv s poskytovateli připojení. Kvůli síťové neutralitě

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

http://www.lupa.cz/aktuality/ctu-chysta-kontrolu-smluv-s-poskytovateli-pripojeni-kvuli-sitove-neutralite/

co je zas todle za sracky ? Tam se resi ale totalni kravoviny misto dulezitejsich veci.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

okoun

Příspěvekod okoun » 8 years ago

jo to nevim, ale určitě není v pořádku když někdo nabízí internet bez úvazku a potom při výpovědi zjistí, že to znamená čekat 3 měsíce.... takže doufám že si někdo na takové a podobné věci došlápne už konečně :mrgreen:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ludvik

Příspěvekod ludvik » 8 years ago

Jak na to přijdou při kontrole smlouvy?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Adolf.Shitler

Příspěvekod Adolf.Shitler » 8 years ago

Délka výpovědní lhůty je snad každému uživateli známá už při podpisu smlouvy, protože buď je přímo ve smlouvě obsažená, anebo je v obchodních podmínkách. A není na tom nic zvláštního a třeba u providerů účtujících kvartálně je to i zcela logická věc. Takže ČTÚ může v tomto případě šlapat leda zelí ve škopku :D
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 8 years ago

Ale jak ctu z citace v odkazu clanku, tak treba sledovani kvality pripojeni dodrzeni rychlosti stahovani/upload, to na prvni precteni pusobi jako sekera na ažDSL pripojeni :-)))

Adolf.Shitler píše:Délka výpovědní lhůty je snad každému uživateli známá už při podpisu smlouvy, protože buď je přímo ve smlouvě obsažená, anebo je v obchodních podmínkách. A není na tom nic zvláštního a třeba u providerů účtujících kvartálně je to i zcela logická věc. Takže ČTÚ může v tomto případě šlapat leda zelí ve škopku :D
0 x

pcwifi

neboj, kapri priplavali jiste vcas, tam problem nebude...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

okoun

Příspěvekod okoun » 8 years ago

Adolf.Shitler píše:Délka výpovědní lhůty je snad každému uživateli známá už při podpisu smlouvy, protože buď je přímo ve smlouvě obsažená, anebo je v obchodních podmínkách. A není na tom nic zvláštního a třeba u providerů účtujících kvartálně je to i zcela logická věc. Takže ČTÚ může v tomto případě šlapat leda zelí ve škopku :D

tak jistě pokud to v té smlouvě je tak je to zcela ok já se ale bavím o tom když to tam není. a další nekalá věc je když reklama něco hlásá a ve smlouvě potom je pravý opak...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Adolf.Shitler

Ve smlouvě nebo podmínkách je délka výpovědní lhůty snad vždycky, ne? S tou reklamou pak souhlas, ale na druhou stranu soudnej člověk by zase měl brát reklamu s rezervou (stejně jako nikdo nevěří tomu, že prací prášek XYZ vypere všechno do běla na 30°C bez předpírky).
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 8 years ago

Někde se řešilo, že výpovědní dobu ve smlouvě nemá protože nepotřebuje lidi vázat.. samozřejmě ani dobu úvazku ale nvm kdo to byl..
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 8 years ago

Tady u nás má jeden blb výpovědní lhůtu 6 měsíců...
0 x

pcwifi

kreativita je velmi bujna casto... a jede mu to aspon ok ci je to nejaky lokalni patlal ? mam v okoli ISP, kteremu aspon web usnul pred 5 lety a verim ze 2002kbit za 399 neni moc prurazny tarif, navic s podporou znacka : vyresime do 14 dnu nebo vubec... lidi mu odchazeli i ze smluv uvazek neuvazek, poslali doporuceny dopis s vypovedi a bylo to... jinak to ani neslo. Paradoxni je, ze nekde mu to proste jede pry uplne cajk ale vesmes jinde uplne na hovno.
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 8 years ago

Striker píše:Někde se řešilo, že výpovědní dobu ve smlouvě nemá protože nepotřebuje lidi vázat.. samozřejmě ani dobu úvazku ale nvm kdo to byl..

Treba ja. Myslim, ze lidi na to slysi. Kdyz jim reknu, ze muzou skoncit kdykoliv. Par lidi jsem na to urcite ulovil.
Jak uz ten "INTERNET" maji, tak uz se jim nechce prechazet. Vidim to na klientech , kteri jdou od konkurence treba az po 1-2 letech neustalych problemu.
0 x

Adolf.Shitler

Ona ta mince má ale 2 strany, někdo od konkurence může naslibovat nesmysly a dokonce pomoct zákazníkovi s odchodem od tebe, jsou speciálně školení dealeři, jenž toto zvládají bravurně. Pak se nějaká výpovědní lhůta hodí, protože si to klient nechá uležet v hlavě a dojde obvykle ke zjištění, že ta konkurence tak výhodná zase není, aby se mu vyplatilo přestoupit.
0 x

radimasss

Příspěvekod radimasss » 8 years ago

K cemu to lidem bude kdyz tomu stejne nerozumy koukam ze ctu rype jak se da
0 x