❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kontakt JON - Routery NETIS

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Striker

Re: Kontakt JON - Routery NETIS

Příspěvekod Striker » 8 years ago

Škoda, no tak nic no :D
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 8 years ago

Nezačali jste pozorovat poslední dobou náhodný restarty NETISů 2411? Zákazníci nám reportují třeba 5-10 minutový výpadky wifiny, že se jim to prostě odpojí a pak se zase připojí. Používám všude 20 Mhz b+g a kanál napevno vždy nejvíc volnej při instalaci. Zabezpečení WPA2-AES. Firmware taky nejnovější. Nebo ne že by se to odpojovalo ale najednou to třeba 15 pingů vynechá nahodí vikřičník.. internet je jinak OK.

Většinou to dělám tak, že beru TP-LINK WR841N třeba na týden zapůjčím nastavenej a pak vše jede OK.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Prave kvoli takym vypadkom som netis prestal pouzivat a zaradil ho do sekcie hnoj. Kde sa da, davam radsej mikrotik hap lite.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 8 years ago

Přesně tak! Kvůli podobnejm problémům se Netis routery přestaly brát i u nás. Pokud klioš zavolal že mu vypadává WiFi, tak mu stačilo dát 841 od TP-LINKu a bylo po problému. Naštěstí se toho u nás nevzalo tolik, ale i tak se to postupně vše vrací a mění. Problém byl i s 2,4/5GHz routerama. Už to naštěstí nebereme a máme klid. TP-LINK je TP-LINK a i když je dražší jak Netis, tak spolehlivě funguje a všichni jsou spokojený.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

presne tak ja mel problemy se samovolnym zapinanim dhcp serveru. Je to kram.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

mel sem kus, ktery proste mrznul, RMA, prepalili FW a nazdar. No krasa. Dal sem z5 cloveku, do tydne volal zas. Udelal sem z toho Bridge a od te doby mesic zadne halekani, tak snad to jede ok. Ale s Netisy jsem skoncil, overeny TPlink a ted zkousim jak se bude chovat TOTOLINK. Zatim to vypada slibne.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

pcwifi píše:Ale s Netisy jsem skoncil, overeny TPlink a ted zkousim jak se bude chovat TOTOLINK. Zatim to vypada slibne.

:D Tak to je z bláta do louže
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

Hele esi bude problemovej, tak se jde jinam no, ted mam par kusu v testu u lidi co denne netuji, dame tomu par tydnu a uvidime. Odepisuji prozatim do ztracena Netis a Dlink.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Gemb

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Nam ten netis nechodi ako router ani ako bridge. Vzdy ludia hlasili vypadky, vymenil som za ASUS N12D1, unifi alebo hap lite a tym bol problem vyrieseny snad vzdy. Netis mal aspon jednu vyhodu a to sw bridge, takze net mohol by zapojeny aj vo "fake" WAN. Na TP linku (841) ale bridge neni, len vypat dhcp + statika na lanke a kabel zapojit do lan...vysvetlit vsak niektorym ludom, ze to treba zapojit do lan a nie wan je niekedy nemozne. Hap ma u mna velke plus, nastavim to ako bridge, kabel necham vo WANe a ludia vedia prd...nech si zapoja hocikam vzdy to ide, minus je vsak ta antena priamo na PCB, keby to ma anteny ako ma 951 tj. kus plechu naletovany na plosaku bolo by to najlepsie zariadenie pre beznych ludi, hap ma niekdy problem s pokrytim.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

ano wan je takto problem, ale neresime to tak casto... prakticky to tak mame u vsech a u tp to proste funguje...
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 8 years ago

Zdravím,
toto dost dobře nemůžu pochopit. Od té doby, co RB zklamaly mizerným výkonem a i cenou mám v síti NETISy a ještě jsem problém neřešil. Reklamace jedna jediná hned nový nejely 2 porty. Všechny jsou až na pár vyjímek v bridge a fungují. Firmware je vždy ten původní. Možná by bylo dobré u značky uvádět vždy i konkrétní typ. Já 2419i s pevnými anténkami.
mpcz, 16.01.2017
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 8 years ago

Vše záleží na FW, funkční si vyptejte od JON. Jakákoli jiný nefunguje.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

Většinou tyto routery fungují bezproblémů, kromě kombinace s SXT a originálním PoE. Výjimečně se stane, že si nesedne čipset s nějakým zařízením, ale jinak bych řekl že je to OK. Nejstarší kusy máme někdy ze začátku roku 2015. Modely WF2411 a WF2419. Reset do defaultu ve dvou případech a ještě si nejsem úplně jistý, jestli klient nekecal.
0 x

mpcz

dubrma píše:Vše záleží na FW, funkční si vyptejte od JON. Jakákoli jiný nefunguje.

To je divné, nám jede každý. Pravdou ovšem je, že pokud byl problém, jediná a univerzální rada od podpory je vždy stejná: přehrejte firmware, náš funguje. NIkdy se to ale tímto nevyřešilo.
mpcz, 16.01.2017
0 x

mpcz

Petr Bačina píše:Většinou tyto routery fungují bezproblémů, kromě kombinace s SXT a originálním PoE. Výjimečně se stane, že si nesedne čipset s nějakým zařízením, ale jinak bych řekl že je to OK. Nejstarší kusy máme někdy ze začátku roku 2015. Modely WF2411 a WF2419. Reset do defaultu ve dvou případech a ještě si nejsem úplně jistý, jestli klient nekecal.

Jsem si skoro jist, že kecal. Nedávná katastrofická situace kolem DNS Google přinesla pár klientů, kteří měli defaltovaný Netis. Dušovali se, že to samo, ale na tlačítku ještě měli otisk od propisky. Prostě jim to nejelo, tak "skůšali" a začali "restartem".
mpcz, 16.01.2017
0 x