❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jaký 10 GHz spoj s propustností nad 20 Mbit/s FD?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
balsanek

Příspěvekod balsanek » 17 years ago

soooc píše:Bohuzel SVM zarusuje pasmo vci, nez je zdravo - nedrzi se normy a ma masku vetsi nez 28 MHz. A to, ze SVM je laditelne teplem ... no comment.

Hmm, samozdrejmne mi nezbyva nic jineho nez souhlasit....ale v dobe, kdy pan Smitka vyrabel sve stroje "za pusu", staly ostatni konurencni spoje i dvojnasobek. Jasne, ty doby jsou ty tam, ale i tak na spouste mistech tyto zarizeni stale prezivaji a funguji....nerikam, kupte si to a jednu stranu namontujte na budovu Casablanky v Praze (ikdyz i tam uz pan smitka sve radio ma) nebo na fakultni nemocnici v Brne ci na RCO v Olomouci. Je spousta mist (pres hory, pres doly) kde je jen kybl petek a ctyri kyble dva ctyrek a v dohledu zadna desitka). Tam takova radia funguji bez problemu a nikoho "nerusi". Nejsem zastancem konkretniho typu radia od konkretniho vyrobce, kazde ma sve vyhody i nevyhody.....a kazde je vyrobene jinou technologii. Proste techto par radii zbylo, tak je nabizim a jsou k dispozici. :wink:
0 x
-- mail:petr@balsinek.cz
-- http://www.petr.balsinek.cz

pako
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pako » 17 years ago

Bacha, smítkostroje NEBRAT, nejen že couraj po pásmu, ale v poslední době mají problém i se stabilitou lan rozhraní, vlastní zkušenost... :-(
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 17 years ago

Dotazek..vyuzil nekdo z lokalnich ISP nabidku od Sloane na konektivitu, vc. vybudovani posledni mile pomovi Ceragonu? Pokud ano, muze sem napsat zkusenosti? Diky
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

To by me take zajimalo, tez o tom premyslime.
0 x

HoT

Příspěvekod HoT » 17 years ago

No znamej to resil, udelali mu nabidku na hodne slusnou cenu za linku vcetne pronajmu 10ghz spoje + tam chteli nejaky poplatky za stozar a misto v racku, ale nakonec je sklepal, ze za stozar a rack neplati nic a plati jen linku + pronajem 10ghz. Upsal se tusim na rok, nebo dva, ale zatim jen chvali. Bere tusim okolo 30Mbit
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

HoT píše:No znamej to resil, udelali mu nabidku na hodne slusnou cenu za linku vcetne pronajmu 10ghz spoje + tam chteli nejaky poplatky za stozar a misto v racku, ale nakonec je sklepal, ze za stozar a rack neplati nic a plati jen linku + pronajem 10ghz. Upsal se tusim na rok, nebo dva, ale zatim jen chvali. Bere tusim okolo 30Mbit

..ale nas nezajima spoj na volnym 10Ghz, ale licencovanej ceragon na 18 popr 38 GHz :)
0 x

Jirka Lazorčák

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 17 years ago

Muj dodavatel netu si poridil Ceragon v 18GHz pasmu na 100Mbit FD. Mame to cca mesic a pul a zatim nebyl problem. Funguje u nich 24hodinovy servis, takze v pripade problemu dorazi dost rychle i o vikendech.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

DRAKK píše:Muj dodavatel netu si poridil Ceragon v 18GHz pasmu na 100Mbit FD. Mame to cca mesic a pul a zatim nebyl problem. Funguje u nich 24hodinovy servis, takze v pripade problemu dorazi dost rychle i o vikendech.

na jakou to mate vzdalenost? latence "naprazdno" a pri zatezi?
0 x

Jirka Lazorčák

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 17 years ago

Kdyz jsem tam byl naposledy, tak paramtery byly cca 12km. Latence na prazdno pod 1ms (bylo mi receno, ze cca 0,002ms - skoro nemeritelne) a pri zatezi nevim, protoze odebiram jen cast lajny, ale i pri mych 20Mbps a daslich cca 30-40Mbps to dela porad pod 1ms.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

DRAKK píše:Kdyz jsem tam byl naposledy, tak paramtery byly cca 12km. Latence na prazdno pod 1ms (bylo mi receno, ze cca 0,002ms - skoro nemeritelne) a pri zatezi nevim, protoze odebiram jen cast lajny, ale i pri mych 20Mbps a daslich cca 30-40Mbps to dela porad pod 1ms.

Podivejte se na khnet.info nebo klfree.net - ti je maji dokonce koupene ty ceragony.

Je to takove, jak tu nekdo pise - na prazdno to je jak kus kabelu. Ma to v sobe dohled, takze vam pani z ceragonu volaji treba i tehdy, kdyz vam vypne elektrika a jim se to zarizeni prestane hlasit.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 17 years ago

to soooc - to jen kdyz to sedi na verejnych
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

na kolik vyjde takových 50 až 100Mbit na 10-12km v nějakém licencovaném pásmu? :) všude jen ceny na dotaz ;)
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 17 years ago

Leeonek píše:na kolik vyjde takových 50 až 100Mbit na 10-12km v nějakém licencovaném pásmu? :) všude jen ceny na dotaz ;)

Ceragon pocitej tak 400 k, cena je silena, proto se spis vyplati kupovat tim konekt, at se stara prodejce.... :)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 17 years ago

treba na 11ghz by ses mel vejit do 10 - 15 rocne .. ale lepe se informovat na presne ceny bud u vyrobce spoje (ktery vetsinou umi i ty papiry za rozumny peniz vybehat) nebo primo u tescomu ...

edit aha ty ses neptal na cenu prideleni kmitoctu :D tak nic
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

raven-il píše:Ceragon pocitej tak 400 k, cena je silena, proto se spis vyplati kupovat tim konekt, at se stara prodejce.... :)

Cena je fakt dobrá :) Můj prodejce se nestará, tady máš výstup z optiky a starej se sám... Nic takového nenabízí

Dade_Marfi píše:treba na 11ghz by ses mel vejit do 10 - 15 rocne .. ale lepe se informovat na presne ceny bud u vyrobce spoje (ktery vetsinou umi i ty papiry za rozumny peniz vybehat) nebo primo u tescomu ...

edit aha ty ses neptal na cenu prideleni kmitoctu Very Happy tak nic

No to sem chtěl taky vědět, jen sem to nenapsal :)
0 x