❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Avast vs. infikovaný router

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
DarkLogic

Avast vs. infikovaný router

Příspěvekod DarkLogic » 8 years ago

Ozval se mi zákazník, že mu Avast píše hlášku o infikovaném routeru (viz níže). Je na kabelové přípojce, má tam TP-Link Archer C2, na WAN napevno nastavenou neveřejnou IP adresu a jako DNS je naše DNS proxy (dnsmasq) na našem serveru, která přeposílá požadavky nadřazenému DNS od našeho dodavatele konektivity. Hláška z Avastu zní takto:

Kód: Vybrat vše

Your router is infected!
Your router has been compromised and your network connections are being routed through a malicious remote server.
DescriptionSolutionDetailsDifferent issue?
Description
Your router has been hacked and its DNS settings have been modified to serve malicious contents. DNS records on your wireless router are hijacked. While you browse the web, hackers can freely redirect you from an authentic site to a fake one. Sensitive information such as user names, passwords, and credit card details can be acquired. Your personal data is at risk, and so is the security of all devices connected to this network.

The manual solution is to change the DNS records on your router through its admin interface. Alternatively, you can use our SecureDNS feature to shield yourself from the hijacked DNS servers.

Na webu Avastu jsem pak k tomu našel toto:
https://help.avast.com/en/ws_android/1/ ... l#solution

Nevím, co konkrétně mu na výše popsaném způsobu vadí. Ale rada z webu Avastu, že si raději do routeru nastavit DNS Googlu mi nepřipadá nejšťastnější i s ohledem na jeho nedávný výpadek.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 8 years ago

nie, avast radí aby si odklikol dynamic DNS a pouzil DNS providera alebo DNS googla.
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 8 years ago

jj Avast je v tomto super, nejednou se nám stalo, že si na tuto hlášku lidi přenastavili router a pak se strašně divili, že jim to nejede.
0 x

DarkLogic

midnight_man píše:nie, avast radí aby si odklikol dynamic DNS a pouzil DNS providera alebo DNS googla.

Radí, abych VYPNUL dynamické DNS, což vypnuté jsou. Takže opravdu nevím, co mu vadí.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

od doby co je Avast uz i obecny radce s jinymi vecmi lidi jen blbnou. Kdo ma Win10, tomu rikam, mate v tom zakladni antivir a ten staci, osobne bych tam uz vic necpal a nazdar. Jinak vypinam vsecky srance pri instalaci, nechavam ho at je jen antivirem.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

DarkLogic

Blbý je, že lidi věří více tomu, co jim nabulíkuje jejich antivir a když jim řeknu, ať takovou hlášku ignorují, tak maj pocit, že ten blbec jsem já, který má špatně zabezpečenou síť a trvají na tom, že to chcou opravit.
0 x