TOMIK píše:takže pokud bych chtěl použít do mikrotiku s usb lte modem mám brát radci Huawei E3372H nebo Huawei E3372
Už jsem to psal výše, original přímo od Huawei E3372H má Hi-Link systém a MK ho zná, MK uděla automaticky interface LTE (interface potřebuje DHCP) LTE interface v MK dostane od modemu lokální adresu např. 192.168.2.1 protože v tom modemu je router. Tato adresa bude pro MK vstup do internetu. Rychlost není omezena limit je 50Mbit/s na 800Mhz a 150Mbite/s na vyšší frekvenci.
Huawei E3372, který dodával T-Mobile je LTE modem s interf. PPP a NCM. NCM na MK bohužel nejede (až na vybrané modely) takže zbývá PPP jako u 3G.
U tohoto rozhraní je hw limit s emulací PPP rychlost asi do 21Mbite/s. I přes emulaci PPP je latence mnohem menší než u 3G v režimu PPP.
Výrobce Huaweui píše, že model, který má písmenko na konci H je se systémem Hi-Link a bez toho písmenka na konci je bez ale přesvědčil jsem se, že tomu u mobilních operátorů tak není (asi berou to co je a výrobce jim to flešne). Je tedy nutné nejprve u prodejce zjistit, co vlastně prodává.