❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

WIFI a problem s WINDOWS 10

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hocimin1

WIFI a problem s WINDOWS 10

Příspěvekod hocimin1 » 8 years ago

posledni dobou se mi hromadi problemy s pripojenim na wifi a windows 10

volaj me lidi ze jim to chvili jde a chvili nejde. Vsichni maj Windows 10 a pripojujou se pres wifi.

Kdyz tam prijedu pripojim si telefon, muj notebook a cekam, az jim to nepujde. Jim to nejde, me telefon funguje notebook taky, jejich telefon taky funguje. Jen proste jim to nejde s WIN10.

kdyz pingam router tak to chvili pingam a najednou host unrechable a za chvili to zase pingam. Kdyz jsem pripojenej na wifi router jsou porad na wifi pripojeny, ale nejde nic.

nejhorsi je ze jim nevysvetlim, ze neni problem s internetem, ale s jejich notebookem. Na to mi odpovidaji, ze notebook je novy. Ja zase ze internet jim na telefonu funguje, tak asi bude problem s notebookem.

Protoze se to posledni dobou vola uz dost lidi, tak se ptam resite podobny problemy ?

na W10 inteligetni rizeni wifi vypnuto
0 x

sp4wn90

Příspěvekod sp4wn90 » 8 years ago

řešim poslednich par dni furt... Vždy mi pomohl odinstalovat anitivrak a aktivoval jsem windowsackej defender, u některych instaloval zpět antivir co tam byl a zas to běželo... U jedny pani se problem objevil zpět

nejhorší je že všude to děla něco jinyho

1) vubec se nepřipoji k wifi
2) k siti se připojí ale hlasí neznana sit
3) k siti se připojí ale stale načita adresy donekonečna
4) načte i adresy, branu dns prostě vše ale internet nejde
0 x

hocimin1

no prave, ze to dela porad neco jineho.

Ale neni na to jedno reseni
0 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 8 years ago

Opět jsme se staly betetestery Mrkvosovtu....nechají stahovat WIN10 do zařízení které nemají odladěné ovladače a pak to tak dopadá.
0 x

hocimin1

tak ja tusim ze 95 procent toho budou problemy s ovladaci.

Ale ja nemam cast jezdit po lidech a odladovat jim jejich notebooky.

Nebo ja je klidne objedu, prejistaluju ovladac (snad to i jde). Ale kdyz jim reknu, ze za ten servis chci 390,- na hodinu tak se ......
0 x

sp4wn90

Příspěvekod sp4wn90 » 8 years ago

Mě reinstalace ovladačů Teda nepomohla, no uvidíme taky mě to přestává bavit řešit a vysvětlovat to lidem.

Jo a dělalo mi to i na Eth
0 x

KyberNet

Příspěvekod KyberNet » 8 years ago

Dela to i na eth.
Ve vetsine pripadech Win10 nechteji IP adresu prirazenou od routeru.
U nas na 100% pomuze nastavit IP parametry napevno, kdyz je PC po kabelu.
Na bezdratove casti je to blby, tak se laboruje a nebo dava alternativni nastaveni.
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 8 years ago

Do dnešního dne není lepšího systému (pokud má jít o Windows) než Windows 7 8)
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 8 years ago

ake tam mate wifi routre?
Tento problem aj mi pocitujeme ale na tplinkoch vzdy pomohlo update fw na najnovsi.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 8 years ago

vím že vyšla nová verze AVG a ta to dělala... antiviry AVG a podobné svinsvto ihned mazat...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Kudrael

Příspěvekod Kudrael » 8 years ago

Ahoj,

nejdřív mi pomáhal postup: cmd -> ipconfig -release -> ipconfig -renew a chytlo to IP, ale po rebootu bylo vše zpět, takže baťák na plochu a poučení uživatele

teď už ani toto nepomohlo takže další způsob: cmd "jako správce" -> netsh winsock reset catalog -> netsh int ipv4 reset reset.log -> reboot, to pomohlo asi trvale, čas ukáže...

jednou nezabral ani jeden postup
0 x

nechtej

Příspěvekod nechtej » 8 years ago

Dělá to posledních aktualizacích i na kabelu. Leasne si to bránu a DNS, ale ip přiřadí z rozsahu 169.x.x.x. Chvíli jede, chvíli ne. Můžu potvrdit, že netsh winsock reset catalog funguje, nebo taky nastavit ip natvrdo.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 8 years ago

No také nás volají zakazniici že maji problémy i po kabelu, a dle log to vypada stejne na problem WIN 10. Děla to i zakazníkum na siti 02 co maji jine modemy než TP Linky

www.wiracom.cz
0 x

nechtej

Příspěvekod nechtej » 8 years ago

Tak už vydali aktualizaci, které opravuje následky předchozí aktualizace :-)
http://www.svethardware.cz/microsoft-vydal-opravu-pro-chybu-w10-blokujici-sitove-pripojeni/43616
0 x

cejny

Příspěvekod cejny » 8 years ago

Co jim na ty levné tp-linky zkusit dat dd-wrt, připadne openwrt. Na tom aspoň něco zjistíte z logu. Je to dřív OS než firmware a funguje většina příkazu v konzoli nebo jde soft doinstalovat, doinstalovat jde dřív pod openwrt, u dd to moc nejde. Problém bych viděl v tom ze si s tím pak neporadi. Což by šlo řešit přístupem zvenku. Asi to pro bfu nebude to právě.

Aspoň já jsou s openwrt doma spokojenej.
0 x