Viktor Novotný píše:ty jsou skvele mohu potvrdit
Nemuzu nez souhlasit

Viktor Novotný píše:ty jsou skvele mohu potvrdit
Ladik píše:Pane Stouraci,
z toho dopisu co jste sem postnul, jsem pochopil, ze budete delat neco s turbinama.
Mate uz neco v planu?
Leeonek píše:Podělím se o zběžné informace po nasazení několika trychtýřových antén Radiant 15 a 17 dBi z nulté série.
1) Asi nejdůležitejší jsou samozřejmě rádiové parametry. Po nasazení, a srovnání s ekvivalenty od RF Elements (obě s RB912UAG) - lepší signály od klientů (řádově v db). Okrajoví klienti buď z úhlu nebo na na hraně měli signál o něco horší, což mi vyhovuje, protože Radianty jsou evidentně o něco "ostřejší". Hlavní lalok u RF se mi zdá víc "špičatý", klienti decentně z úhlu mají vetší pokles než u Radiantu. V krajních mezích vyzařování oproti RF signál u Radiantu rychleji padá.
Při skenování okolních sítí jsou signály od konkurenčních vysílačů nižší. Obzvlášť je to patrné zezadu antény, kdy u Radiantu je všechno zavřeno v kovové krabici, nic netrčí ven, nic není přikryté kusem plastu. Zvýšila se celkově i přenosová rychlost na sektoru (menší rušení).
2) Montáž - super je možnost pravo a levostranné montáže, lehce zaměnitelná. Uzavírání víka krabice na stožáru pomoci jednoho šroubu vyhovující.
3) Velikost střední krabičky na technologie (nevejde Rocket AC Prism nebo ePMP1000) je pro účely mikrotiku který jsem nasazoval, opravdu dostatečná. Bez problémů vejde ale i Rocket AC Lite, případně klasický Rocket M5. Pokud je dost místa na stožáru, větší rozměry krabiček nevadí, ale když je antén umístěno více, je lepsi pouzit nejmensi skríňku (pouze pro mikrotik). Tato je pak při srovnání se simperem od RF, v podstatě stejně velká. Nejmenší krabička je totiž pouze o něco vetší jak samotná RB912.
4) Držák s jemným nastavením azimutu - klasika z parabol, vymazlený, dobře nastavitelný, přesná a rychlá montáž, nelze nic vytknout. Držák bez jemného nastavení azimutu je taktéž bez chyby, ocel kterou se nemusíte bát dotáhnout. Například s tímto, jsem měl u RF celkem problém, přecijen se hliník na ocelové trubce "nezakousne".
5) Zvláštní bod bych chtěl věnovat pigtailům, kdo viděl paraboly, octagony, a nebo teďka Radianty od pana Šťourače, ví o čem mluvím. Jsou prostě precizní, sice tužší, ale dobře s s nimi pracuje. Dobře drží nastavenou pozici. Kdo oproti tomu zkoušel narvat RB912 podle návodu do boxu RF bez toho aniž by kompletně box rozebral, vložil RB a zase sešrouboval, zasloužil by podle mě metál. Asi mám olšové ruce, ale ikdyž rozeberu stíněný box od RF, mám problém tam ty pigtaily "pěkně" naskládat. Raději si ani nepředstavuju co se s nima děje, pokud je někdo rve podle manuálu do sešroubované krabičky.
To je zatím vše přátelé, další zkušenosti budu popisovat jakmile rozmrznu, takže na jaře