❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CETIN vydal dluhopisy za 25 miliard korun, peníze chce použít na rychlý internet

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.

helapc

Příspěvekod helapc » 8 years ago

"Finance chce použít na investice do rozvoje mobilních sítí a zrychlení připojení k internetu."
CETIN mobilní sítě nemá?!

"CETIN použije získané prostředky pro refinancování současného bankovního úvěru."
Tomu bych rozuměl tak, že smáznou většinu z 32 miliard co si půjčili kvůli PPF a na výstavbu nic nezbude.

Jinak za 25 miliard by se dala republika pokrýt optikou skoro celá.
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 8 years ago

Že by tím chtěl financovat akci VDSL3 příští rok? Je fakt, že těch 250/25 Mbps už je hezké číslo na dvojlinku, ale když i dle svých slov to dokáže dostat jen cca k 200.000 zákazníkům...
https://www.root.cz/galerie/cetin-240-mbit/i/272846/
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 8 years ago

Pokud to budou cpát do VDSL, tak jsem v klidu.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

http://www.dsl.cz/clanky/dsl-internet-nabidne-rychlost-pripojeni-az-250-mbs

na 550M to pry da stomego, ale na 2km clovek bude šourat zas a jen usmolenych par mega, inu cerveny hadr pred byka - zakaznika jak vysity.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Majklik

Příspěvekod Majklik » 8 years ago

Nu, Cetin nejsou snad totální trotlové, aby nevěděli, že nad 500 m je VDSL3 na tom možná i hůře, jak VDSL2. Takže předpokládám, že těch 200 tisíc koncáků jsou případy spadající do konfigurace FTTB/FTTC, kde má VDSL3 smysl. Pro masu zůstane VDSL2. Tam, kde je/se jim podaří dostat snadno předsunutý DSLAM dostatečně blízko (pod 500 m), tak prsknou VDSL3.
0 x

zajdee

Příspěvekod zajdee » 8 years ago

Oni pod marketingovym "VDSL3" maji na mysli VDSL2 s profilem 35b (35 MHz pasma). Ten na rozdil od G.fast nema na vetsi vzdalenosti horsi parametry, nez VDSL2 s profilem 17a (17 MHz).
I vektorovat se daji spolecne.
Optiku do domu/bytu ale porad prakticky nestaveji...
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

on by jim taky leckdo rekl at jdou do hajzlu kdyby mu sceli kopat do chodniku do baraku neco novyho tahat. a stalo by to neuveritelny ranec, to chlapci nikdy nedaj. Budou muset doufat ze jim ty kable neuhnijou nejak brzo. Jinak co sem v brne videl u znameho v dome jak se vedou pevny linky do domu a v dome, katastrofa na entou... to nekdo za casu telekomunistu spatlal a ted to zatim jeste zazracne jede.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))