❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

TL-WR841N a vymazávání konfingurace

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
DarkLogic

TL-WR841N a vymazávání konfingurace

Příspěvekod DarkLogic » 8 years ago

Řeším u zákazníka, že se mu maže konfigurace v jeho routeru TP-Link TL-WR841N, který je nastaven jako domácí AP (nepoužívaný WAN, vypnutný DHCP server). Pravděpodobně (ale tím si nejsem jistý) se konfigurace vymaže po tom, co byl router vypnutý. Dokonce jsem i u toho byl, že jsem router znova nastavil, pak se ještě přehazovaly napájecí adaptéry v zásuvce a když jsem to chtěl před odchodem ještě pro jistotu zkusit, tak jsem zjistil, že je konfigurace znova v defaultu.

Problém je, že to u sebe nedokážu nasimulovat. Mám tu ten router, nahrál jsem do něho nějakou konfiguraci, nechal jsem ho i celou noc vypnutý a konfigurace stále drží. Nedokážu to tedy replikovat, abych závadu prokázal při reklamaci. Setkal se s tím někdo a tuší, co to může být? Ještě mě napadlo, jestli to nemůže mít nějakou resetovací funkci po ethernetovém kabelu (stejně jako UBNT) a že by případně nějaký vadný LAN kabel způsoboval to vyvolání resetu.
0 x

whef

Příspěvekod whef » 8 years ago

Používáme několi set těcho AP, zatím co se resetování týče, bez problému, pokud si to lidi nevyresetují tlačítkem. Jinak doporučuji Reklamaci.
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 8 years ago

whef píše:Používáme několi set těcho AP, zatím co se resetování týče, bez problému, pokud si to lidi nevyresetují tlačítkem. Jinak doporučuji Reklamaci.

mame podobne skusenosti... Zacalo to najma ked tma dali na reset tlacitko a nebolo to uz tak schovane na pero.... ludia si niektory myslia ze je to ako restart... a pak volaju co to nejde :D a pak ked si zaplatia vyjazd uz sa toho nechytaju :D
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 8 years ago

Jasně, ale tady se resetu opravdu nikdo nedotkl. Byl jsem jediný, kdo s tím manipuloval a stejně se to vyresetovalo za mé přítomnosti.

Reklamaci samozřejmě můžu zkusit, ale pokud to budou opravdu zkoumat, tak problém neobjeví, stejně jako ho nemůžu najít já, když ten router mám u sebe. Leda, že by to neřešili a dali kus za kus. Je to koupené u Discompu...jak moc to tam řeší?
0 x