Zdravím,
máme v síti desítky nebo stovky routerů TP-Link WR841N/ND, ať už k nim lidé přišli jakkoliv, a až donedávna s nimi nikdy nebyl problém. V posledních 14 dnech začaly různě staré i nové kusy chybovat - router se tváří, že všechno je OK, dá se přihlásit do webového rozhraní, ale nepropouští data mezi WAN a LAN, nepomáhá ani restart, jedině reset do továrního nastavení a nastavit znovu, a to i tehdy, pokud byl předtím router provozován v nezměněné defaultní konfiguraci. Dělá to jen s origo firmware, dd-wrt ani open-wrt to nedělá. Setkal se někdo s něčím podobným?
EDIT: Dělají to WR841Nv8 nebo v9, ND je porouchaných méně, ale těch je méně také v absolutních číslech.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
WR841N/ND nepropouští data
WR841N/ND nepropouští data
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
Stejný problém jsem řešil u zákazníka asi před měsícem - nepropouštělo to data mezi LAN a WAN, jinak vše OK. Dal jsem tam jiný router a vše fungovalo. Teď mi to leží v kanclu, ale ještě jsem se nedostal k tomu, abych na tom něco zkoumal. U mě se jednalo o TL-WR841N ve verzi 10.
0 x
S tplinkem jsou vůbec srandy. Teď se řešilo, proč nefunguje iOS. Web ano, ale všelijaké aplikace ne. Musí se vypnout IPv6, které je od nějaké verze zapnuté.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Těžko říct, tady s nimi jinak vážně problém nebyl, a když už, vyřešil to restart a minimálně na dva měsíce pokoj. To s IPv6 nás nepostihlo. Nějaká chyba tam bude, protože prodejci ty routery vesele reklamují. 

0 x
Si vis pacem, para bellum.