Má někdo zkušenost s fungováním sledovani tv a arris box?
Předem díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
sledovanitv.cz
pepulis píše:Co prosim nastavujete v settopboxu za rozliseni v pripade, ze lidem poustite HD kvalitu. Mate tam automaticky rezim a nebo mate vybrano neco rucne - 1080i@50Hz,1080p@50Hz, 720p@50Hz atd.? Nepozorujete problemy hlavne u programu z CT skupiny? Diky.
PS: muze se k tomu vyjadrit i Okoun, ktery tu nekdy psal, ze od te doby, co ma Arris boxy, vse mu jede ok. Jake pripojeni maji vasi uzivatele - rychlost a jakou frontu mate v qt? Pouzivate sq nebo pcq? Maji klasicke sxt a k tomu nejaky wifi router? Popr. jaky?
ano arris box mám dokonce ve full hd a úplná pohoda s androidem se to nedá srovnat a odezva ovládání také krásná, andorid už nikdy...
jinak máme SQ řešení na hlavní bráně mpls na síti a vpls bgp do lokalit (mtu 1492), dříve jsem měl i klasickou routovanou sít pro klienty (mtu 1480) a také problém nebyl od doby nasazení arrisu, pokud je problém u vás vždy hledejte chybu v tom androidu prostě ten hw to nestíhá, nám to s andoridem padalo i na optice, ti co tvrdí že ne tak asi tu televizi ledují jen hodinu deně a prostě to nějak nezaznamenali

osobně bych uvítal gesto od sledovanitv je stažení všech andoridů a nasazení pouze arris s nějakým cenovým doplatkem za boxy...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Me osobne jede android box i na optice dobre a tv jede nasim tak 6-8h denne. Ja mam prave problem i s tim arris boxem, ze se to uzivatelum obcas skubne ve vecernich hodinach - naposledy mam zpravy, ze sleduji hlavne CT programy. Uzivatele si prave monitoruju a odezva je tam bezproblemova (paket size 1450), maji tam mk wifi router, sleduju drop / error pakety na ethernetu a rovnez nula. Tak uz nevim, kde hledat problem.
A mate reflektor?
A mate reflektor?
0 x
pepulis píše:Me osobne jede android box i na optice dobre a tv jede nasim tak 6-8h denne. Ja mam prave problem i s tim arris boxem, ze se to uzivatelum obcas skubne ve vecernich hodinach - naposledy mam zpravy, ze sleduji hlavne CT programy. Uzivatele si prave monitoruju a odezva je tam bezproblemova (paket size 1450), maji tam mk wifi router, sleduju drop / error pakety na ethernetu a rovnez nula. Tak uz nevim, kde hledat problem.
A mate reflektor?
Já mam s arrisema zkušenost presne opačnou. Mel jsem jich asi 8 kusu a 6 z 8 se sekalo při HD i v menu. Reakce na pokyn ovladače třeba 3 vteřiny. Dělal se zvuk ATP... Nejlepší zkušenost mam se smarttv.
0 x
https://www.ORELSOFT.cz - ISP CZ / https://www.ORELSOFT.pl - ISP PL / https://www.levneVPS.cz - Hosting / https://www.GAMEHOSTING.cz - Herni hosting
Proc se schovavat v anonymite ? Kdyz neco delas, delej to na 100%, nebo se na to vyser.
Proc se schovavat v anonymite ? Kdyz neco delas, delej to na 100%, nebo se na to vyser.
pepulis píše:Me osobne jede android box i na optice dobre a tv jede nasim tak 6-8h denne. Ja mam prave problem i s tim arris boxem, ze se to uzivatelum obcas skubne ve vecernich hodinach - naposledy mam zpravy, ze sleduji hlavne CT programy. Uzivatele si prave monitoruju a odezva je tam bezproblemova (paket size 1450), maji tam mk wifi router, sleduju drop / error pakety na ethernetu a rovnez nula. Tak uz nevim, kde hledat problem.
A mate reflektor?
Nemám reflektor, měl jsem a byly problémy.
kolik projde max mtu? pokud jen 1450 je to relativně nestandardní, to by mohl být problém.
není to spíše problém jednoho kusu? opačně by to určitě být nemělo pač arris je mnohonásobně výkonější pro ten stream...
u aplikace přímo v tv je to hodně o tom jaká je to tv, pokud je to stará tv tak to stojí také za bačkoru pač je tam malá pamět pro stream jsou tam problémy a i problémy s přetečením paměti
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:pepulis píše:Me osobne jede android box i na optice dobre a tv jede nasim tak 6-8h denne. Ja mam prave problem i s tim arris boxem, ze se to uzivatelum obcas skubne ve vecernich hodinach - naposledy mam zpravy, ze sleduji hlavne CT programy. Uzivatele si prave monitoruju a odezva je tam bezproblemova (paket size 1450), maji tam mk wifi router, sleduju drop / error pakety na ethernetu a rovnez nula. Tak uz nevim, kde hledat problem.
A mate reflektor?
Nemám reflektor, měl jsem a byly problémy.
kolik projde max mtu? pokud jen 1450 je to relativně nestandardní, to by mohl být problém.
není to spíše problém jednoho kusu? opačně by to určitě být nemělo pač arris je mnohonásobně výkonější pro ten stream...
u aplikace přímo v tv je to hodně o tom jaká je to tv, pokud je to stará tv tak to stojí také za bačkoru pač je tam malá pamět pro stream jsou tam problémy a i problémy s přetečením paměti
Psal jsem 1450, ale projde i 1500 a stabilne - zkouseno pred chvili. Co a jak ostatni klienti, co maji Arris zatim nevim, nikdo nevolal, ale vite, jak to kolikrat je ... V dane lokalite, kde je ten "problemovy" jsem nasadil Arrise i dalsimu uzivateli, tak uvidim. Setkal se nekdo z vas, ze by byl vadny ten STB?
0 x
- midnight_man
Co konkretne to je ten reflektor? Co to robi?
Vie niekto ako updatnut FW na arisboxe?
Ja mam arisa doma, bezi cely vecer, packet loss 0% merany zabbixom a obcas to veru poseka.....ale to bude zrejme linkami na 5Ghz..proste to chce optiku alebo synchro.
Ja mam arisa doma, bezi cely vecer, packet loss 0% merany zabbixom a obcas to veru poseka.....ale to bude zrejme linkami na 5Ghz..proste to chce optiku alebo synchro.
0 x
Říkej tomu třeba Proxy server.
midnight_man píše:Co konkretne to je ten reflektor? Co to robi?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
midnight_man píše:Co konkretne to je ten reflektor? Co to robi?
Firmware by se měl aktualizovat po každém bootu boxu (alespoň dle jejich informací).
0 x
Pánové,
jedou Vám programy v HD? Použivám Samsung TV i Web a programy jsou jen v SD rozlišení.
Diky
Zorin
jedou Vám programy v HD? Použivám Samsung TV i Web a programy jsou jen v SD rozlišení.
Diky
Zorin
0 x
Jseš běžný uživatel, nebo poskytovatel? Podle mě A je správně, v tom případě napiš poskytovateli. Jestli jseš na WiFi tak ti to ale nejspíš nepustí.
0 x
uživatel, jasně, ale ještě předevčírem to jelo, proto se ptám. tobě to jede v HD? I přes Web?
Díky
Díky
0 x
Ano přes Web HD pře STB FHD. Jak jsem naznačoval. Z jaké kvality si můžeš vybírat určuje administrátorském prostředí poskytovatel.
0 x
nevíte jaká zařízení budou umět podporu kodeku h264, který bude sleodvanitv.cz brzy pouštět?
0 x