https://www.novinky.cz/internet-a-pc/417447-cesi-jsou-na-tom-s-rychlosti-internetu-bidne-ukazuje-nova-mapa-internetu.html
Tady by se asi slušelo napsat, že tohle jejich měření rychlosti rozhodně nevypovídá o dostupnosti rychlého internetu, ale o tom jaké reálné připojení lidi mají doma, což je však způsobeno jejich neochotou připlatit si za větší rychlost.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Češi jsou na tom s rychlostí internetu bídně (seznam.cz)
Češi jsou na tom s rychlostí internetu bídně (seznam.cz)
Naposledy upravil(a) rouchi dne 14 Oct 2016 18:59, celkem upraveno 1 x.
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
Jako když jsem to slyšel ráno v rádiu tak jsme se pousmál
Nehledě na to, že polovina rychlostí je beztak měřená na domácí wifině přes půl baráku
Jako to má v oblibě polovina klientů, když volá že jim to zase nejede..
BTW s tím, že si za to nepřiplatí to je fakt, protože proč když jim 10 Mbit stačí.
Ofc. tohle je největší vtip:
Sluší se také podotknout, že reálně rychlosti převyšující 100 Mb/s pak dosáhlo podle měření pouhých 141 zařízení (IP adres). IP adresou je v tomto případě myšlena unikátní kombinace čísel, která označuje konkrétní internetovou přípojku. Na jednu přípojku přitom může být připojeno klidně i několik jednotek uživatelů.

BTW s tím, že si za to nepřiplatí to je fakt, protože proč když jim 10 Mbit stačí.
Ofc. tohle je největší vtip:
Sluší se také podotknout, že reálně rychlosti převyšující 100 Mb/s pak dosáhlo podle měření pouhých 141 zařízení (IP adres). IP adresou je v tomto případě myšlena unikátní kombinace čísel, která označuje konkrétní internetovou přípojku. Na jednu přípojku přitom může být připojeno klidně i několik jednotek uživatelů.
1 x
Pochopil jste někdo z toho, jak to vlastně měří? Copak lze z http provozu udělat nějaký regulérní závěr? Ani z videa ne ... A že by tam šlo něco objemnějšího stahovat jsem si nevšiml.
Statistiky VIP userů z uloz.to by asi byly o dost reálnější.
Statistiky VIP userů z uloz.to by asi byly o dost reálnější.
1 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ludvik píše:Statistiky VIP userů z uloz.to by asi byly o dost reálnější.
To si asi jen myslíš, protože i když mám doma 30 Mbit tak Uloz.to zdaleka nevalí naplno

0 x
no budiž ... omezují jednu konexi. Ale někam k 50 Mbit se dostat dá, občas i ke stovce. Ono také záleží na tom, na kterých serverech zrovna ten který soubor leží.
Ale jak jinak chceš něco měřit? Na měřáky se leze buď když to jede špatně, nebo když jsi správec a chceš trochu nahnat statistiku. HTTP je dle mě blbost, online video též silně neprůkazné. A nějaké vyhrazené sondy nejsou moc obvyklé ...
Ale jak jinak chceš něco měřit? Na měřáky se leze buď když to jede špatně, nebo když jsi správec a chceš trochu nahnat statistiku. HTTP je dle mě blbost, online video též silně neprůkazné. A nějaké vyhrazené sondy nejsou moc obvyklé ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
No neříkám jak
Jen říkám, že to nefunguje tak jak by mělo na maximu, tudáíž z řádnýho měřáku nedostaneš relevantní informace.
Taky bysme jim mohli dát informace z UDP testů RB-RB nebo UBNT-UBNT a všiude by blo 50-150

Taky bysme jim mohli dát informace z UDP testů RB-RB nebo UBNT-UBNT a všiude by blo 50-150

0 x
LOL,
spíš to je o tom, že seznam.cz už používá jen zbytek důchodců, kteří neznají google a youtube. A jak to tak bývá, důchodci nemají většinou rychlé tarify, spíše naopak. Takže jediné o čem to svědčí je, že je seznam.cz dost v prdeli
Ale co je největší LOL, včera jsem si dal torch na jednom z našich BGP routerů, ze seznam.cz přes přímý peer v NIX, to jelo 5-20Mbps. Celkový tok v tu samou dobu byl cca 1400Mbps. Prostě MASAKR.
spíš to je o tom, že seznam.cz už používá jen zbytek důchodců, kteří neznají google a youtube. A jak to tak bývá, důchodci nemají většinou rychlé tarify, spíše naopak. Takže jediné o čem to svědčí je, že je seznam.cz dost v prdeli

Ale co je největší LOL, včera jsem si dal torch na jednom z našich BGP routerů, ze seznam.cz přes přímý peer v NIX, to jelo 5-20Mbps. Celkový tok v tu samou dobu byl cca 1400Mbps. Prostě MASAKR.

1 x
já bych tomu možná i věřil, u nás jako u tarifného poskytovatele na příklad praticky nikdo nechce za interne platit vždy se setkám s otázkou jaký máte neljevnější tarif? takže dokud se tento přístup nezmění, tak to tak bude, halt na bezdrátech to něco stojí aby měl každý +30Mb ráno i večer...
další důvod proč tomu věřím jsou naše 2 sdílenkářské konkurence, kdy ve špičce to prostě kolem 5-6Mb funguje, takže naprosto reálná čísla.
další důvod proč tomu věřím jsou naše 2 sdílenkářské konkurence, kdy ve špičce to prostě kolem 5-6Mb funguje, takže naprosto reálná čísla.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:já bych tomu možná i věřil, u nás jako u tarifného poskytovatele na příklad praticky nikdo nechce za interne platit vždy se setkám s otázkou jaký máte neljevnější tarif? takže dokud se tento přístup nezmění, tak to tak bude, halt na bezdrátech to něco stojí aby měl každý +30Mb ráno i večer...
Tady jde ale spíš o to, že to vypadá jak kdyby nebyl rychlej internet

0 x
Striker píše:Tady jde ale spíš o to, že to vypadá jak kdyby nebyl rychlej interneton je ale nikdo za něj nechce platit.. to je ten problém
Přesně to píšu..
prostě jako sorry, ale lidi si myslej, že je normální mít 100Mbit za 300 ale to je prostě blbost.
podívejte se jaké mají tarify v Německu, Americe atd... jako pánové dělat náš byznys někde v USA tak by jsme si místo těch našich pleček vozili zadky v úplně jiných kárách...
naprosto běžné je v USA 40 - 50 USD a upozornuju vás že to letí třeba i pod 10Mbit (ty informace mám od konkrétní známe osoby... která má takové připojení na předměstí San Diega...)
např:
https://fiber.google.com/cities/kansascity/
ano lidi, když mě budete platit v panelákách 1250kč/ za 100Mbit jako v USA tak se to ty služby dělají jinak..
je třeba si uvědomit, že ta technologie je u nás stejně drahá jak v USA (spíš dražší) tak mě neříkejte že je ČR někde pozadu... Naopak si myslím, že díky nám ISPkům je ČR světová špička.
1 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
Už je o tom i článek na Technetu.
Moje dnešní zkušenost: mám zpracovaný projekt na optikování tří vesniček, domy podle cesty, pohoda, přijdu za starostou a ten mi na to řekl, že klidně a že by k tomu rád udělal přípolož vodovodu, protože tam žádný nemají
Není někde něco špatně, na rychlý internet se budou rozhazovat miliardy a lidi jsou odkázaný na vysychající studny?
Moje dnešní zkušenost: mám zpracovaný projekt na optikování tří vesniček, domy podle cesty, pohoda, přijdu za starostou a ten mi na to řekl, že klidně a že by k tomu rád udělal přípolož vodovodu, protože tam žádný nemají

Není někde něco špatně, na rychlý internet se budou rozhazovat miliardy a lidi jsou odkázaný na vysychající studny?
0 x