Tolik CRT televizí v evropě prodávaných zase NTSC neumělo ... co je horší, víc jim asi vadí těch 60 fps. Dost pochybuji, že by to zobrazila alespoň nějak. Rozdíl mezi PAL a SECAM je ve způsobu kódování barev. To by se pak projevilo takto.
Ale že by se ještě vyráběly modulátory pro SECAM?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
sledovanitv.cz
Re: sledovanitv.cz
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
A dá se to v tom STB nějak zkusit přepnout? Nepamatuju si, že bych vůbec něco takového v nastavení viděl... :/
Reportoval jsem tenhle problém už i na support a zatím mi byli schopni říct, že se jim to doteď nestalo a od tý doby zarytě mlčí...
Reportoval jsem tenhle problém už i na support a zatím mi byli schopni říct, že se jim to doteď nestalo a od tý doby zarytě mlčí...

0 x
..:: DobraSit.cz ::..
- midnight_man
Arris je klasický STB a přijde mě lepší a jednodušší pro většinu uživatelů, akorát nemá WiFi. Ale po ní to stejně většinou zlobí u Android Boxu. Ten je ale mírně na obsluhu složitější, zato umožňuje instalaci android aplikací. Starším lidem doporučuju teď už Arris, protože ten Android někde těžko chápal.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..
Jako čumím si nechat platit za HD kvalitu..
BTW: my teda dáváme 2 streamy v základu protože za to si nenechá sledovani.tv platit. Ale až za další 2 streamy jo.
BTW: my teda dáváme 2 streamy v základu protože za to si nenechá sledovani.tv platit. Ale až za další 2 streamy jo.
0 x
Chtel bych Vas pozadat o radu, protoze nevim ceho se chytit. U klientu pouzivam jak android boxy, tak arris a od obou skupin mam hlasene zasekavani obrazu, tj. neplynule prehravani a to i treba z archivu. Kdyz se zamerim na arris boxy (androdi jsem jeste vsechny nevymenil), tak linka k temto uzivatelum je zcela v poradku, jak po strance odezvy, signalu, BT testu a vubec nevim, co zkontrolovat.
Zapojeni site je:
spoje z ruznych lokalit hvezdicovite svedene do Jet Stream 16 port switche - GW (supermicro 2 port karta ...) - edge-core switch dodavatele - optika. Na jetstream je napojena cela ma domacnost, kde jede nekolik android i arrix boxu, vcetne o2 a vse jede plynule. Vubec me nenapada, kde by mohla byt chyba. Jakou rychlost maji vasi uzivatele pokud jim poustite kvalitu v HD? Mate nejaky tip na co se zamerit? Nejsou nejake wifi routery, kde jejich LAN strana ma problemy s nekompatibilitou vuci ethernetu v STB? Dnes budu uvedenym uzivatelum nasazovat MK wifi routery, at pripadnym monitoringem zjistim vice, ale obavam se, ze to bude stejne.
Dekuju za nazory.
Zapojeni site je:
spoje z ruznych lokalit hvezdicovite svedene do Jet Stream 16 port switche - GW (supermicro 2 port karta ...) - edge-core switch dodavatele - optika. Na jetstream je napojena cela ma domacnost, kde jede nekolik android i arrix boxu, vcetne o2 a vse jede plynule. Vubec me nenapada, kde by mohla byt chyba. Jakou rychlost maji vasi uzivatele pokud jim poustite kvalitu v HD? Mate nejaky tip na co se zamerit? Nejsou nejake wifi routery, kde jejich LAN strana ma problemy s nekompatibilitou vuci ethernetu v STB? Dnes budu uvedenym uzivatelum nasazovat MK wifi routery, at pripadnym monitoringem zjistim vice, ale obavam se, ze to bude stejne.
Dekuju za nazory.
0 x
Zaměřil bych se na smokeping přímo ze serveroven sledovanitv. Mrkni na to. Jinak na HD stačí 10 Mbit..
0 x
Jakou verzi fw mate v arris boxu? Jak se da zkontrolovat, zda je tam aktualni verze? V priloze je stavajici verze od klienta. Jinak jsem si vsimnul, ze z sxt je pres wifi router (951Ui-2HnD - ale klidne i primo z wifi routeru) docela "velka" promenliva odezva (neni to standard 0-1 ms, ale rozmezi 1-5 ms - paket 1500, s obcasnyma vyskokama treba i v desitkach ms). Mate to obdobne? Smokeping na sledovanitv servery (celkem tri) mam a vse vypada v poradku, ale grafuje se to v intervalu 1 minuta, tak to nemusi zachytit uplne vse ...
PS: screen se tady neda vlozit - jde o verzi bootimage 4.7.2.peachpuff.4_8 a verzi aplikace 2.0.200
PS: screen se tady neda vlozit - jde o verzi bootimage 4.7.2.peachpuff.4_8 a verzi aplikace 2.0.200
0 x
pepulis píše:Chtel bych Vas pozadat o radu, protoze nevim ceho se chytit. U klientu pouzivam jak android boxy, tak arris a od obou skupin mam hlasene zasekavani obrazu, tj. neplynule prehravani a to i treba z archivu. Kdyz se zamerim na arris boxy (androdi jsem jeste vsechny nevymenil), tak linka k temto uzivatelum je zcela v poradku, jak po strance odezvy, signalu, BT testu a vubec nevim, co zkontrolovat.
Je to více méně normální stav. Síť máme v optice, používáme Arris 1113 a problémy máme ty stejné. Se sledováníTV tohle řeším od března, stále nevyřešeno. Pokaždé výmluvy že jim něco nestíhá, lidi nasraní, my taktéž.
btw: nemáš konektivitu např od UPC?
0 x
Lukast píše:pepulis píše:Chtel bych Vas pozadat o radu, protoze nevim ceho se chytit. U klientu pouzivam jak android boxy, tak arris a od obou skupin mam hlasene zasekavani obrazu, tj. neplynule prehravani a to i treba z archivu. Kdyz se zamerim na arris boxy (androdi jsem jeste vsechny nevymenil), tak linka k temto uzivatelum je zcela v poradku, jak po strance odezvy, signalu, BT testu a vubec nevim, co zkontrolovat.
Je to více méně normální stav. Síť máme v optice, používáme Arris 1113 a problémy máme ty stejné. Se sledováníTV tohle řeším od března, stále nevyřešeno. Pokaždé výmluvy že jim něco nestíhá, lidi nasraní, my taktéž.
btw: nemáš konektivitu např od UPC?
Konektivitu od UPS nemam, jedu po kabelech Cetinu (pronajem) ... Optika primo do domu (servery, gw atd.). Konektivity dostatek, odezva, vse v poradku.
Reflektor mam zprovozneny, ale nevyuzivam ho momentalne nejaky mesic, protoze nemam doresene rizeni trafiku primo na sektorech, ale az na gw a nechci se dostat do faze, kdy smerem ven (WAN) bude vse shapovane pres gw a sledovanitv pojede (diky reflektoru) mimo rizeni na gw.
0 x
bimbananonanas píše:Striker píše:Jako čumím si nechat platit za HD kvalitu..
Hm. Ono taky už jen podle jejich tarifomatu http://ujezd.net/internet/domacnosti/ , který jsem si pracovně nazval "KOLO SMRTI"..
Je fakt, že v některých tarifech (asi zřejmě 800 měsíčně nebo 1000+) je základní nabídka sledovanitv.cz zdarma. Přídavné služby nevím.
Ale jinak je to tak, jak píšete. V základu dává ujezd.net jen 1 stream (nevím jak na optice), +2 streamy za příplatek, stejně jako +HD.
Stejně je to totální shit. Dříve to byla rostoucí rodinná firma, dneska už jen korporátní shit.
Založili "zákaznické centrum" a když jsem tam osobně přijel ve 14h (2h před koncem pracovní doby), tak se mě jako první vyptávali, zda jsem s nimi domluvený, že tam přijedu..
Chtěl jsem změnit výpovědní lhůtu smlouvy ze 6 na 1 měsíc a musel jsem nejprve podepsat novou smlouvu (prý to nejde), pak mi řeklli, že když ji vypovím, tak už za 6 měsíců můžu podepsat s kratší výpovědní lhůtou (tedy na 2 návštěvy).
Opravdu moderní společnost 21. století, využívající elektronickou komunikaci, nenutící zákazníka každých max. 18 měsíců jezdit na pobočku podepisovat novou smlouvu. (mají cca celou praha východ, kolínsko, atd.) - sarkasmus
Tohle sem nepatří a je zbytečné to sem vkládat. Zbytečně se toto vlákno zanáší ...
0 x
pepulis píše:Chtel bych Vas pozadat o radu, protoze nevim ceho se chytit. U klientu pouzivam jak android boxy, tak arris a od obou skupin mam hlasene zasekavani obrazu, tj. neplynule prehravani a to i treba z archivu. Kdyz se zamerim na arris boxy (androdi jsem jeste vsechny nevymenil), tak linka k temto uzivatelum je zcela v poradku, jak po strance odezvy, signalu, BT testu a vubec nevim, co zkontrolovat.
Zapojeni site je:
Dekuju za nazory.
Docela se mi ulevilo

0 x
https://www.ORELSOFT.cz - ISP CZ / https://www.ORELSOFT.pl - ISP PL / https://www.levneVPS.cz - Hosting / https://www.GAMEHOSTING.cz - Herni hosting
Proc se schovavat v anonymite ? Kdyz neco delas, delej to na 100%, nebo se na to vyser.
Proc se schovavat v anonymite ? Kdyz neco delas, delej to na 100%, nebo se na to vyser.
Co prosim nastavujete v settopboxu za rozliseni v pripade, ze lidem poustite HD kvalitu. Mate tam automaticky rezim a nebo mate vybrano neco rucne - 1080i@50Hz,1080p@50Hz, 720p@50Hz atd.? Nepozorujete problemy hlavne u programu z CT skupiny? Diky.
PS: muze se k tomu vyjadrit i Okoun, ktery tu nekdy psal, ze od te doby, co ma Arris boxy, vse mu jede ok. Jake pripojeni maji vasi uzivatele - rychlost a jakou frontu mate v qt? Pouzivate sq nebo pcq? Maji klasicke sxt a k tomu nejaky wifi router? Popr. jaky?
PS: muze se k tomu vyjadrit i Okoun, ktery tu nekdy psal, ze od te doby, co ma Arris boxy, vse mu jede ok. Jake pripojeni maji vasi uzivatele - rychlost a jakou frontu mate v qt? Pouzivate sq nebo pcq? Maji klasicke sxt a k tomu nejaky wifi router? Popr. jaky?
0 x
pepulis píše:Co prosim nastavujete v settopboxu za rozliseni v pripade, ze lidem poustite HD kvalitu. Mate tam automaticky rezim a nebo mate vybrano neco rucne - 1080i@50Hz,1080p@50Hz, 720p@50Hz atd.? Nepozorujete problemy hlavne u programu z CT skupiny? Diky.
Obraz tak jak je defaultne a pouzivame pfifo na 100 pps
0 x
https://www.ORELSOFT.cz - ISP CZ / https://www.ORELSOFT.pl - ISP PL / https://www.levneVPS.cz - Hosting / https://www.GAMEHOSTING.cz - Herni hosting