❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nárust provozu Aktualizace Win10
Nárust provozu Aktualizace Win10
Zdravím nepocitujete poslední týden až 14 dní nárust provozu z duvodu akt. Win10 konkrétně IP 13.107.4.50.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš třeba toto? Aktualizace se tahají na hromadu spojení a kompletně vytíží přípojku na úkor ostatních služeb (TV, VoIP). U nás jde provoz z Akamai na 20+ spojení. Dokonce je ve W10 funkce, která se chová k aktualizacím jako torrent. Takže klienti nejen že tahají co to jde, ale i odesílají. Pokud to ručně nezrušíš, je to nastaveno v základu.
0 x
-
ano od Akamaie vetsinou kolem 20:00 obcas leze tech updatu docela dost (nedavno to u nas delalo 20% celkoveho toku site). Zrejme Win10 a Microsoft se zblaznil, ze to neumi rozfazovat.
Lidi volaji, ze jim jde pomalu internet - bodejt by ne, kdyz jim jejich pripojku vytizi aktualizace Windows. Zrejme aktualizacni baliky ponekud nakynuly
Lidi volaji, ze jim jde pomalu internet - bodejt by ne, kdyz jim jejich pripojku vytizi aktualizace Windows. Zrejme aktualizacni baliky ponekud nakynuly
0 x
Jj je to vtipný navíc i to, že to toho zákazníka vůbec neupozorní že se něco aktualizuje. připojoval jsme klienta a zkouším ping na server hry a vše OK koelm 25-30ms.. najednou to začne vypadávat pingy koelm 100.. oba na to čumíme a asi 5 minut nám trvalo přijít na to, že mu něco na 100 % vytěžuje síť v PC. No nakonec jsme zjistili, že W10 provádí aktualizace 

0 x
si děláte srandu? nikde nic nepozorujem a to ani doma s omezenou rychlostní. Při stahování aktualizací nepozoruju ani nějaký výpadky pingu nebo čehokoliv. Asi by jste měly zavolat na pomoc svého správce sítového připojení 
mimochodem, toto vlákno už tu někde je.

mimochodem, toto vlákno už tu někde je.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Zdravím,
no něco na tom možná bude. Tento týden mi pár klientů volalo, že jim jede net "nějak pomalu". V torchu jsem to "Akamai" viděl, linku jim to vytížilo na plno, takže na surfování zbylo jen málo. Ping samozřejmě vyskočil. K výpadkům sice nedošlo, ale to je asi také věc principu omezovače, který kdo používá.
mpcz, 01.10.2016
no něco na tom možná bude. Tento týden mi pár klientů volalo, že jim jede net "nějak pomalu". V torchu jsem to "Akamai" viděl, linku jim to vytížilo na plno, takže na surfování zbylo jen málo. Ping samozřejmě vyskočil. K výpadkům sice nedošlo, ale to je asi také věc principu omezovače, který kdo používá.
mpcz, 01.10.2016
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Výpadky a zvýšený ping ne, ale když jede nějaký stream (Youtube, TV, skype atd.) a do toho se spustí aktualizace která otevře desítky spojení, tak zákonitě dojde k sekání streamů a pomalému načítání stránek. A jelikož jsou W10 skoro v každé domácnosti, tak se to dřív nebo později ukáže všude.
0 x
jak silnou ti lidé mají linku? U nás mají všichni 30Mbit a nikdo si nestěžuje. Nějak sem si ani nevšimnul že by se mi sekal skype video hovor když se aktualizace stahuje. Mimochodem, každej cca měsíc si tu stěžujete protože každej cca měsíc vychází velkej update. O malých ani nevíte.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
-
- Kontaktovat uživatele:
I když jim dáš 40Mb tak to nepomůže. Prostě se to chová jako torrent a vše ostatní mimo stahované aktualizace jde na druhou kolej. Jediné řešení je shaping u klienta a pro kritické zařízení jako STB nastavit vyhrazené pásmo. Což ti ale nepomůže pokud klient nemá garantovanou rychlost. A ty aktualizace vychází celkem často. Za posledních cca 14 dní jich bylo asi 6 a každá z nich si stáhnla víc jak 500MB.
0 x
Ano, klient volal že mu to jde pomalu. Když jsem koukal, že to jde na microsoft povolil jsem linku jelo to 60mbit no problemo po dotažení klid. Pokud má někdo linku 10mbit tak může pozorovat problém s linkou delší dobu, takže se pak ozve. Na 100mbit linkách to stáhne rychle, takže klient pozoruje chvilkové zpomalení. Že nikdo nic nehlásí neznamená že ten problém není. Jen máš hold tolerantnější klienty a nebo nechávají zaplé počítače, když u nich nesedí a stáhne se to na pozadí. Víc me vadí že treba vokna více neukážou že si stahují aktualizace.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
30.9. Kumulativní aktualizace (KB3194496) o velikosti 753MB! Se s tím vůbec neserou 

0 x
Také konstatuji, že aktualizace vytěžuji linky na obě strany. Ted o víkendu jsem byl mimo náš okres pracovně a aktualizace ktera na pozadi jela zpusobovala vytizení na oba směry a my hledali pořad co kde mame zapnute ve studiu, že sotva načtem stranku.
0 x