Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, jestli nekdo máte zkušenost s použitím vhodné kabeláže pro IP kamery. IP kamery jsou určeny pro bytový dům. Sem tam se kabel kříží po cestě s el. kabelem, ale v podstatě nic moc. Maximální vzdálenost kamery cca 60m. Použitý bude aktivní poe switche tj. 802.11af...
Je vhodné použít v této situaci UTP, nebo FTP kabel? Uvažoval jsem, že nasadím FTP, aby to bylo TOP. Otázkou je, jestli tím nemůžu něco naopak pokazit (na co si dát u FTP kabelu pozor). Cenu za FTP kabel neřeším. Jde mi o co nejkvlitnější spojení . Jde mi spíš, jestli někdo máte praktickou zkušenost s nasazením UTP vs. FTP s IP kamerama.
děkuji
H.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
IP kamery a vhodná kabeláž UTP/FTP
Spíš řešíš nesmysly ...
Práce kabelu je přenést signál z jednoho konce na druhý co nejméně poškozený. Stíněnému kabelu to jde lépe ... Není důvod dávat něco jiného, není-li důvodem cena.
Jiná otázka je jestli Cat5e, nebo nějakou vyšší kategorii
Práce kabelu je přenést signál z jednoho konce na druhý co nejméně poškozený. Stíněnému kabelu to jde lépe ... Není důvod dávat něco jiného, není-li důvodem cena.
Jiná otázka je jestli Cat5e, nebo nějakou vyšší kategorii

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Jo vím, že řeším blbosti, ale zkušenosti chybí...kabel jsem už nasadil...FTP. Funkčnost jsem ještě nezkoušel, ale prozatím jsem zjistil, že se s FTP pracuje o něco málo hůř, jelikož není tak "gumový", jako obyč. kabel.
H.
H.
0 x
Ano, neni tak gumovy, ale za cenu vetsi vydrze... FTP kabel je primarne pro narocnejsi instalace. Ma lepsi plast a proto se hodi pro venkovni instalace. Dalsim "bonusem" je stineni, ktere ochrani datove zily uvnitr kabelu.
Pouzivam ho i uvnitr kdyz potrebuju kabel vest kdekoliv jinde nez v kanclu... Jakmile je to nejaka hala, dilna apod tak jedine FTP popr. dvouplastove FTP.
Pouzivam ho i uvnitr kdyz potrebuju kabel vest kdekoliv jinde nez v kanclu... Jakmile je to nejaka hala, dilna apod tak jedine FTP popr. dvouplastove FTP.
0 x
DaZa - aneb sen o vlastním malém datacentru...
To, že je to FTP neznamená, že to má automaticky i lepší plast a dokonce vhodný pro venkovní aplikace ... Jsou to dva nezávislé parametry.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
řekl bych, že špatně zapojené FTP je horší než stejně natažené UTP. Pokud máš FTP, musíš ho na jedné straně dobře přizemnit.
0 x
Petr Krist
Pokud nemas switche, nebo router s kovovymi konektory (tedy uzemneny), tak staci stineni napichnout i na zemnici kolik v zasuvce?
H.
H.
0 x