Zdravím Vás.
Podľa návodu na stránke http://wiki.mikrotik.com/index.php?title=Manual:IP/Fasttrack&redirect=no som si nastavil fasttrack.
Fasttrack sa mi aplikoval na WAN aj na LAN. Ako nastaviť fasttrack iba pre LAN sieť, bez WAN?
Potrebujem totiž dosiahnuť to, aby sa data medzi zariadeniami v lan sieti prenášali rýchlejšie. A sučastne, aby fasttrack neovplyvňoval WAN.
Viete mi poradiť ako to nastaviť?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nastavenie fasttrack
Maximální výkon se řeší switchem. Žádné softwarové obezličky se mu ani nepřiblíží.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Tak teda keď switchom, tak switchom.
Aky switch kupiť? Ake parametre sledovať?
Aky switch kupiť? Ake parametre sledovať?
0 x
Já to trochu tedy rozvedu ... Jelikož jsi chtěl fasttrackem zvýšit výkon na forwardu na LAN straně, tak jsem předpokládal, že již máš mikrotik s více porty. Ono totiž nasadit fasttrack jen na LAN stranu lze, jenže pokud tam máš jen jedno rozhraní, tak není jaksi co urychlovat (když WAN nechceš).
No a mikrotik (lze říci, že všechny) mají switch v sobě. Ani to moc konfigurovat nemusíš. Vyber si jeden port, ten těm ostatním (krom WAN samozřejmě) nastav jako master-port. A pak cokoliv na tom mikrotiku konfiguruješ, tak pracuješ jen s tím jedním jediným portem.
No a pokud chceš koupit nějaký switch - nejsem ten správný rádce, pohybuji se v jiných kategoriích. Na doma ti bude stačit asi cokoliv, tplink, dlink.
No a mikrotik (lze říci, že všechny) mají switch v sobě. Ani to moc konfigurovat nemusíš. Vyber si jeden port, ten těm ostatním (krom WAN samozřejmě) nastav jako master-port. A pak cokoliv na tom mikrotiku konfiguruješ, tak pracuješ jen s tím jedním jediným portem.
No a pokud chceš koupit nějaký switch - nejsem ten správný rádce, pohybuji se v jiných kategoriích. Na doma ti bude stačit asi cokoliv, tplink, dlink.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.