❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Dotaz - Proč nechce dát vyšší rychlost?

Návody a problémy s konfigurací.
honzam

Re: Dotaz - Proč nechce dát vyšší rychlost?

Příspěvekod honzam » 8 years ago

Dnes nemá cenu měnit jen kartu. Budeš mít jednopolarizační anténu na 99%.
Potřeboval bys celou jinou anténu. Pokud jsi blízko vysílače tak https://www.abctech.cz/sitove-prvky/ven ... v2-l3.html
Pokud jsi dál tak například: https://www.abctech.cz/sitove-prvky/ven ... t-kit.html
0 x

AdamProGaming

Příspěvekod AdamProGaming » 8 years ago

Mám dvou polarizační anténu..
0 x

K3NY

Příspěvekod K3NY » 8 years ago

kolik za tu pripojku platis a kdo je tvuj ISP
0 x

AdamProGaming

250,- / měs ale platím ročně dopředu ať nemám starosti.. takže 3000,-/rok, Ano co za 250,- na wifi čekat.. ale pro mne není problém dát dvojnásob když by to šlo aspoň 20/5 aspoň .. a ISP je místní překupní od "Valnet Data S.R.O. Zdechov" překupuje...
0 x

K3NY

ty vole oni maji na webu jeste miracle :D mazec. No vypada to jako velka nizkonakladovka, tuhle firmu si udelal nekdo na duchod. jestli chces neco lepsiho prejdi k nekomu jinymu
0 x

AdamProGaming

Nikdo jiný nemá pokrytí.. to už jsem řešil..
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 8 years ago

Zkus mu nabídnout, že si dáš vlastní P2P spoj. Pokud nemá problém s konektivitou tak ti tam pustí co budeš chtít. Nejspíš budeš, ale muset investovat do jiného pásma než je 5GHz.
0 x

honzam

AdamProGaming píše:Mám dvou polarizační anténu..

A jakou konkrétně? Pošli odkaz
0 x

AdamProGaming

Konkretní model neznám.. :/ Max pokud by to šlo získat z mikrotiku (přes IP adresu jak se loguju do ní - RouterOS) ale když jsme anténu ladili na druhý vysílač.. tak měnil polarizaci... tak s toho jsem usoudil že je dvou polarizační..
0 x

honzam

Jestli měnil polarizaci fyzicky, to jest otočením antény tak máš jednopolarizační anténu. Z mikrotiku to nezjistíš. Nejspíše máš gentlebox nebo něco takového
https://interlink-static1.tsbohemia.cz/ ... 107993.jpg

Ty bys v ideálním případě potřeboval SXT nebo něco podobného. Zeptej se ISP jestli má na vysílači dvoupolarizační sektor. 2x2 MIMO. Pokud ano tak si pořiď novou anténu a doufej že ti nabídne rychlejší tarif.
0 x

K3NY

proste smula, prestehuj se do mesta kde jsou lepsi moznosti, tady na foru s tim stejne nikdo nic neudela. Pravdepodobne ti nechce zvednoout rychlost, protoze by s tim mel moc prace. Nehlede na to ze by to taky mozna obnaselo upravu AP a to neni vzdy mozny. Muzes zkusit LTE, kazdej operator se kasa jak to frci.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 8 years ago

Zdravím,
osobně si myslím, že pravý důvod je ten, že provider vidí v klientovi potenciální nebezpečí nebo předpoklad masívního stahování nebo uploadu. Pokud mu někdo jen trochu starší technologii na AP (o krmení AP nevíme nic) a klient začne táhnout třeba 15M a posílat 5M, tak ti ostatní si teda moc nezainternetují. Takže si říká, dostane 250,- od dalšího, ale těch dosavadních 5,10 nebo 20 mu začne volat, že problém. To je samozřejmě jen jedna z teorií.
mpcz, 20.09.2016
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 8 years ago

já bych se spíš obrátil přímo na toho poskytovatele. Nesnášim lidi co si koupěji vlastní technologii která k nám nepasuje a pak brečí že vyhodili prachy.

Pokud ti ten ispík neni schopnej obecně zvýšit tarif tak ti stejně výměna jednotky nepomůže.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Píše že nyní má mikrotika. Takže když by si koupil SXT tak chybu asi nedělá. Záleží jestli je zařízení tvoje? Nebo ISPčka?
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 8 years ago

Já myslím, že odpověď na dotaz v nadpisu bude nejspíš velmi jednoduchá :D
Jeho poskytovatel (přeprodávač) nejspíš nemá volnou/dostatečnou konektivitu a její navýšení by přišlo na daleko více peněz, než co nabízí 1 zákazník za navýšení jeho tarifu.
A samozřejmě dost z nás ví, co ten upgrade může obnášet, já když jsem měnil páteř do vesnice, tak to přišlo na 0,3 mega. Včetně výměn stožárů/držáků kvůli těžším profi anténám....
0 x