❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB411U s LTE kartou

Návody a problémy s konfigurací.
bodmrazu

RB411U s LTE kartou

Příspěvekod bodmrazu » 8 years ago

Dobrý den,
prosím kohokoliv o radu v níže popsané věci.
Výše zmíněný RB411U využívám jako mobilní router, doposud s 3G kartou a datovou SIMkartou, úplně bez problémů snad s tou nejjednodušší konfigurací, kdy je je udělaný NAT z WLAN rozhraní na ppp.
Nyní jsem zkusil koupit LTE kartu kompatibilní dle HW listu miktoriku. Miktorik ji rozpozná, oproti kartě 3G, vidím v seznamu rozhraní také LTE (nejenom ppp-out1), to je první rozdíl. Když otevřu vlastnosti ppp a dám info, karta se spojí do sítě a ukazuje název operátora, síu signálu a plnou funkcionalitu. Bohužel stejným nastavením se mi nepodaří internet rozběhnout. Jdu tedy úplně od začátku krok po kroku abych přišel na to kde je problém.
Jak jsem odzkoušel, že karta se do sítě spojí, má signál atd.. tak jsem zkusil v nástrojích ping z tohoto rozhraní do internetu a ten bohužel neprojde.. hlásí timeout.
Koukal jsem do IP-adres listu a do Routes a zde se mi zdá nesprávné chování.
LTE karta dostane dynamicky přidělenou IP adresu, v tu chvíli se v routes objeví potřebné routy.. hlásí reachable.. Po chvíli, nebo když zkusím právě onen ping toto všechno dynamicky přidělené zmizí.

Přesto všechno vlastnosti na LTE kartě stále hlásí spojení do sítě a plnou funkcionalitu.
Bohužel si s tím nevím rady, nemáte s tím někdo zkušenost, neumíte někdo poradit?

Děkuji.
0 x

frito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frito » 8 years ago

Operátor ?
Co jsem se setkal s LTE + SIM od kyslíku tak SIMka nefungovala v žádném jiném LTE modemu které ti neprodá kyslík. (Blokováno podle IMEI)
Bylo to myslím u toho nejrychlejšího tarifu s maximálním FUPem.
Bylo nutné koupit LTE modem přímo od nich.

Honza
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 8 years ago

Zkoušel jsi jako první dát kartu do telefonu a jít na internet?

Mám několik RB s kartama O2 a s blokováním jsem se ještě nesetkal...
0 x

mladas
antispam: Ano

Příspěvekod mladas » 8 years ago

nevim co mas za USB modem , nicmene jednou jsem to zkousel a tusim ze se tam nepouziva PPP ale primo na tom LTE interface rozjedes DHCP klienta, on si cucne adresu a jedes tak mi to chodilo
0 x