❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

LHG 5 - zkušenosti

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
mpcz

Re: LHG 5 - zkušenosti

Příspěvekod mpcz » 9 years ago

Zdravím,
no nechci nikomu brát iluze, ale dle mého se tady nejedná o 2 dB, ale o podstatně více. Praxe ukáže. A především čas - ty jemné plastové dílečky a především síťka ve mě moc důvěru nebudí. Mám bohaté zkušenosti s podobnou síťkou na oknech, víc jak rok nevydrží, protože ji z nějakého důvodu napadají ptáci zobáním = díra jak pěst.
mpcz, 13.08.2016
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 9 years ago

Kdyz jim hlinik bude smakovat tak dobrou chut , at zobou :)
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 9 years ago

Přesně tak, ta síť je kovová a zatavená těle tý antény. Stále jsem nepřišel na to, kam patří ten třetí šroubek v tý sadě. Dva jsou na ty ramena, ale ten třetí :?:
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 9 years ago

kure05 píše:Přesně tak, ta síť je kovová a zatavená těle tý antény. Stále jsem nepřišel na to, kam patří ten třetí šroubek v tý sadě. Dva jsou na ty ramena, ale ten třetí :?:

Třetí je nahradni kdyz ti ten prvni, nebo druhy spadne do rýny :D
1 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 9 years ago

Na LHG vidím zatím největší problém ten, že tam dávaj takový shitový kovový pásky. Buď se rozpadne, nebo nejde utáhnout a pak se rozpadne - no pak dohromady dát jde, ale je to zdržování. Na SXT dávaj mnohem kvalitnější - hold cena se musí někde odrazit.
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 9 years ago

Tak je zahoď a kup si pořádný. Kolik ta páska stojí? 40,- korun? To je jak zdroje u SXT.......
0 x
Petr Krist

Gemb

Příspěvekod Gemb » 9 years ago

Pasky k SXT Lite5 tiez niesu hitparada :lol: Kedysi k SXT davali uplne 100% pasky ktore sa dali tocit aj prstom a boli pekne na velky plochy skrutkovac. Teraz davaju take pasky ktore niekedy ledva pretocim :lol: alebo s nich ten cervik odpadne...
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 9 years ago

Kysa píše:Tak je zahoď a kup si pořádný. Kolik ta páska stojí? 40,- korun? To je jak zdroje u SXT.......

Ano, rád bych, stojí i méně, mimochodem: kdyby místo těch tzv. POE dávali lepší pásku, udělali by lépe. Ale těžko se shání ta z SXT, které má lepší mechaniku i korozivzdornost. A hlavně je na všechny průměry trubky jedna páska. Včera technik paštěkoval, že mu málem upadly ruce při utahování těch pásek na LHG a tenkou trubku. Taky jsem to zkusil pěkně v teple a je to fakt a to jen jednu. Pět antén x 2 pásky, viset za jednu ruku, to je fakt otravné. A tahat sebou aku šroubovák mi přijde zbytečné.
Neviděl někdo v prodeji pásku viz SXT nebo aspoň podobnou, ale hlavně se "závitem" na celé délce?
Děkuji, mpcz, 12.08.2016
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 9 years ago

Hledal jsem, ale nenasel.
0 x

whef

Příspěvekod whef » 9 years ago

Chce to mít v autě různé průměry pásek a dát si dle potřeby, včera jsem potřeboval menší taky jsem, ale neměl sebou. Jinak ty pásky co dávaj teď k SXT jsou pekelný, stejně jako ten zdroj. Dáváme to, ale k tomu, když už to dávaj. Max jiný poe.
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 9 years ago

Chceš univerzální rozměr? Pak třeba http://www.gms.cz/cz/vyrobek/30042-gemi-sx-b
0 x
Petr Krist

radimasss

Příspěvekod radimasss » 9 years ago

nevím tedy jakou bude mít životnost ale zatím to nejlepší co mikrotik vymyslel je to lehký levný prostě paráda až na tu skur**nou pásku
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Pokud bude zima, vanice a ta jednotka bude mirit na sever, tak pri zasnezeni nebo namraze mezi zaricem a sitem, tak mi to nepojede ne?
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

videl sem sita doslova oblozena ledem a jela uplne cajk...ani to nejak nehlo se signalem. Jenze to slo o celokovova, tendle plasto bazmeko cosi aby se pod pripadnym ledem nezlomil.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

basty
Kontaktovat uživatele:

http://www.aspa.cz/antena-smerova-5ghz- ... tor-z28630

u techto se mi to nekolikrat stalo. A to nemusel byt led, ale snih, ktery tam zustaval. Kdyby to melo radom, tak nereknu, ale takto je to myslim stejna situace.
0 x