❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Smart-UPS SC 1000 - Nezapíná se

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
barneby

Smart-UPS SC 1000 - Nezapíná se

Příspěvekod barneby » 9 years ago

Zdravím,
Koupil jsem si APC Smart-UPS SC 1000 vše funguje ok ale když ho odpojím od elektřiny a nechám pc který na něm běží doběhnout do vybití baterie a pak zdroj elektřiny do UPS obnovím tak se UPS samo nezapne a elektřina do PC nejde ani z baterky ani ze zásuvky. Což je docela velký problém protože když ho dám k serveru kde dojde k výpadku baterie se vybije a pak elektřina naskočí server se už sám nezapne dokud na tom UPS nezmáčknu to tlačítko což je velký problém protože server nemám doma. Jak toto řešíte vy?
Díky.
Naposledy upravil(a) barneby dne 10 Aug 2016 17:39, celkem upraveno 1 x.
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 9 years ago

Moderator edit PP3
1 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Máme SC 1500 a nevím o tom, že by se takto chovala. Ani si nejsem jistý, že by šla takto nastavit.

Ale co tam může být je vysoké procento nabití baterie pro znovuzapnutí. Stačí 15 % aby byl člověk naštvaný ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

barneby

ludvik píše:Máme SC 1500 a nevím o tom, že by se takto chovala. Ani si nejsem jistý, že by šla takto nastavit.

Ale co tam může být je vysoké procento nabití baterie pro znovuzapnutí. Stačí 15 % aby byl člověk naštvaný ...

A jak teda dlouho trvá než se UPS znovu zapne? Potřeboval by jsem aby se hned zaplo a pak až se začínala nabíjet baterie. Případně jak to procento nastavím?
Tak nakonec vyřešeno měl jsem tam nastaveno 90% :D To by jsem si teda počkal.
0 x

ludvik

U tohodle parametru mám psychický problém ... co je dobře? Co je moc? A co je málo? Ono nechat to zapínat moc brzy je takříkajíc o ústa ... např. u nás v Kutné Hoře. Je potřeba to nechat nabít, aby to pak zase chvilku vydrželo. Ale nejmenší hodnota je myslím právě těch 15 % ... no a to může trvat klidně půl hodiny, což je zase trochu moc. Takže je nutné i vypnutí nastavit dřív, než je nezbytně nutné. A tím pádem to zase nic nevydrží ... zamotaný kruh.

Eatony to mají lépe, na jednotlivá procenta. Ale zase se mi tam zaboha nedaří nastavit, aby se nevypínala už při kapacitě 20 %
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

barneby

ludvik píše:U tohodle parametru mám psychický problém ... co je dobře? Co je moc? A co je málo? Ono nechat to zapínat moc brzy je takříkajíc o ústa ... např. u nás v Kutné Hoře. Je potřeba to nechat nabít, aby to pak zase chvilku vydrželo. Ale nejmenší hodnota je myslím právě těch 15 % ... no a to může trvat klidně půl hodiny, což je zase trochu moc. Takže je nutné i vypnutí nastavit dřív, než je nezbytně nutné. A tím pádem to zase nic nevydrží ... zamotaný kruh.

Eatony to mají lépe, na jednotlivá procenta. Ale zase se mi tam zaboha nedaří nastavit, aby se nevypínala už při kapacitě 20 %

No tak tam nastavím že se zapne po nahozeni proudu a baterie se dobije při běhu ne?
0 x

ludvik

Koukám, jsi z té šťastnější oblasti ČEZ ... U nás, u předposledního velkého výpadku (13.7.2016 2.5 hodiny) jsem napočítal čtrnáct zapnutí a vypnutí elektřiny, než to najelo napořád. A všechny byly dost dlouhé na to, aby se obyčejnější UPS stihly zapnout (mám doma dvě plus jednu Smart-UPS).
U druhého výpadku (28.7.2016 skoro 4 hodiny, byť jak kde) jsem po desátém přestal počítat ...

Mimochodem hádej důvod - musí najít, kde nám to shořelo. Takže to postupně nahazují a sledují, co kde zůstane a co ne. Tím v obou případech docílili i toho, že místo jednoho kabelu vysokého napětí shořely dva.

Velký výpadek = celé město, s výjimkou některých předměstí. Odhadem osmnáct tisíc lidí.
0 x

barneby

ludvik píše:Koukám, jsi z té šťastnější oblasti ČEZ ... U nás, u předposledního velkého výpadku (13.7.2016 2.5 hodiny) jsem napočítal čtrnáct zapnutí a vypnutí elektřiny, než to najelo napořád. A všechny byly dost dlouhé na to, aby se obyčejnější UPS stihly zapnout (mám doma dvě plus jednu Smart-UPS).
U druhého výpadku (28.7.2016 skoro 4 hodiny, byť jak kde) jsem po desátém přestal počítat ...

Mimochodem hádej důvod - musí najít, kde nám to shořelo. Takže to postupně nahazují a sledují, co kde zůstane a co ne. Tím v obou případech docílili i toho, že místo jednoho kabelu vysokého napětí shořely dva.

Velký výpadek = celé město, s výjimkou některých předměstí. Odhadem osmnáct tisíc lidí.

Pěkný :D tak jak to čtu tak tam asi nahodim těch 15%. Jsme u Eonu. A jen tak mimochodem za UPS máš oba zdroje serveru nebo jen jeden?
0 x

ludvik

U nás se před cca šesti lety rekonstruovalo ve městě ("starém") skoro vše ... silnice, chodníky. Nová zádlažba. I leckteří síťaři si opravili co potřebovali ... Jen ČEZ ne. Takže tam jsou kabely snad ještě po Hitlerovi. Na moji poznámku, že když to padá Xkrát do roka, že by to měli tedy rekonstruovat mi bylo řečeno: proč? To se vždycky opraví ... Nejvíc k vzteku je, že nejvíc to padá nám, ale službu u nás už nedrží. Takže i technikům to trvá podstatně déle, než před pár lety. Přitom jsme okresní město.
Nemluvě o tom, že hlavní ČEZák je už v důchodu (a bohužel nemocný), takže nikdo nemá v hlavě, kde co vede a co udělá který jistič. Vše je zdlouhavější.
barneby píše:Pěkný :D tak jak to čtu tak tam asi nahodim těch 15%. My jsme u Eonu. A jen tak mimochodem za UPS máš oba zdroje serveru nebo jen jeden?

To je dobrá otázka :-) U nás se server říká i tomu, co má jen jeden zdroj ... vlastně je to tak skoro vždy (a většina UPS je na přístupových bodech, kam dvě stejně většinou nejdou fyzicky umístit). Ale správně je to tak, že máš mít dvě UPS, když máš dva zdroje. V nové serverovně jsme se na to ale trochu vykašlali, a ty méně podstatné věci mají druhý zdroj přímo ze zásuvky. Ale máme tam centrálu, s výpadkem už nepočítáme (ťuk ťuk).
0 x

barneby

ludvik píše:U nás se před cca šesti lety rekonstruovalo ve městě ("starém") skoro vše ... silnice, chodníky. Nová zádlažba. I leckteří síťaři si opravili co potřebovali ... Jen ČEZ ne. Takže tam jsou kabely snad ještě po Hitlerovi. Na moji poznámku, že když to padá Xkrát do roka, že by to měli tedy rekonstruovat mi bylo řečeno: proč? To se vždycky opraví ... Nejvíc k vzteku je, že nejvíc to padá nám, ale službu u nás už nedrží. Takže i technikům to trvá podstatně déle, než před pár lety. Přitom jsme okresní město.
Nemluvě o tom, že hlavní ČEZák je už v důchodu (a bohužel nemocný), takže nikdo nemá v hlavě, kde co vede a co udělá který jistič. Vše je zdlouhavější.
barneby píše:Pěkný :D tak jak to čtu tak tam asi nahodim těch 15%. My jsme u Eonu. A jen tak mimochodem za UPS máš oba zdroje serveru nebo jen jeden?

To je dobrá otázka :-) U nás se server říká i tomu, co má jen jeden zdroj ... vlastně je to tak skoro vždy (a většina UPS je na přístupových bodech, kam dvě stejně většinou nejdou fyzicky umístit). Ale správně je to tak, že máš mít dvě UPS, když máš dva zdroje. V nové serverovně jsme se na to ale trochu vykašlali, a ty méně podstatné věci mají druhý zdroj přímo ze zásuvky. Ale máme tam centrálu, s výpadkem už nepočítáme (ťuk ťuk).

Já jen přemýšlím nad tím až to budu mít u serveru jak to zapojim 2 UPS kupovat nebudu :D. Tak u nás zatím za půl roku uptime 99,99% a ta jedna desetina je jen kvůli tomu že jsem se štoural v mikrotiku a prodělal to. Nám výpadky tolik nevadí když má eon údržby vždy se to předem ohlásí spíš je problém s těma lidma co jsou u nás na serveru. Pořád se jim něco nelíbí :D.
0 x

ludvik

U nás je problém, že když je údržba, tak toho většinou popadá dost na to, abychom to nezvládli lidsky ošefovat ...

Když dáš druhý zdroj rovnou do zásuvky, tak ti mnou popisovaný hup ten server nejspíš zapne. Pokud s tím můžeš žít, tak je to fuk. Ale ten zdroj je tam pak vlastně zbytečný. U lepších serverů mi zatím neodešel snad ani jeden. Zato se mi stalo, že odešla ta část, co je uvnitř spojovala dohromady :-) Dva zdroje neřeší spolehlivost hardware serveru, ale právě napájení. A toho dosáhneš jen druhou UPSkou.
0 x

barneby

ludvik píše:U nás je problém, že když je údržba, tak toho většinou popadá dost na to, abychom to nezvládli lidsky ošefovat ...

Když dáš druhý zdroj rovnou do zásuvky, tak ti mnou popisovaný hup ten server nejspíš zapne. Pokud s tím můžeš žít, tak je to fuk. Ale ten zdroj je tam pak vlastně zbytečný. U lepších serverů mi zatím neodešel snad ani jeden. Zato se mi stalo, že odešla ta část, co je uvnitř spojovala dohromady :-) Dva zdroje neřeší spolehlivost hardware serveru, ale právě napájení. A toho dosáhneš jen druhou UPSkou.

Používáme výhradně jen servery od Dellu a problém se zdrojem nebyl zatím nikdy. To že mi to zapne server a pak hned vypne je mi úplně jedno :D je tam raid baterka tak co bych se staral. V podstatě když jeden jeden zdroj hodím přímo do zásuvky tak by to mohlo být řešení protože šance že bude výpadek a do toho odejde zdroj co je zapojenej do UPS je dosti malá.
0 x