❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

IP Camera nefungující NAT

Návody a problémy s konfigurací.
neumanj

Re: IP Camera nefungující NAT

Příspěvekod neumanj » 9 years ago

Jo jasně, ta je auto a Mikrotik statická IP... Díky
0 x

mirek.k

Příspěvekod mirek.k » 9 years ago

Doporučuji použití nástroje Tools > Torch, který musí dát odpověď.
Mirek
0 x

neumanj

Tak jsem zkoušel Torch a moc z toho chytrej nejsem, snad vy ano ...
Torch.PNG
..... není to tím protocolem IVP6? nemá být ivp4?
0 x

mirek.k

Spíše jde o to, že tam žádné požadavky na kameru po IPv4 nejsou vidět.
Takže ještě jednou - spustit Torch a udělat pokud s přístupem na kameru.
Pokud tam nic nebude, problém je dříve po cestě.
Mirek
0 x

neumanj

Díky, pokus tedy další s Torch, snažil jsem se na ní připojit z jiné sítě na VIP... ale už mě asi nefungují závity... je z toho něco poznat?
Torch1.PNG
0 x

mirek.k

Vyhoď ten filtr na IP adresu.
Mirek
0 x

neumanj

vyhodil jsem, ale nic tam není... šel jsem na ní z vnitřní adresy a z venku...
Torch2.PNG
0 x

mirek.k

Ty filtry by asi měly být 0.0.0.0/0
0 x

neumanj

Takže takhle, adresa 10.20.96... je vnitřní adresa providera jo a na druhým je to adresa kamera 192.168.88.241
Torch4.PNG
Torch3.PNG
0 x

mirek.k

Tak to vypadá, že něco prochází. Víc už asi takhle na dálku nevymyslím :-(
Snad ještě se podívat na countery ve firwallu NTA, zda přibývají pakety u přesměrovávacího pravidla.
Jinak ani se neobjeví stránka kamery? Pokud ano a jen nejde video, tak je třeba přesměrovat ještě porty videostreamu.
Mirek
0 x

neumanj

Moc děkuju za pomoc, pakety přibývají, a ani to stránku nenačte, kdyby video, doinstaluju plug in. Musím už jet, tak moc děkuju za pomoc a budu to muset tedy řešit až jindy a evidentně s připojením přes Winbox.

Pěkný víkend.

Jirka
0 x

maartinek

Příspěvekod maartinek » 8 years ago

Já měl podobný problém. Vivotek neznám, ale bude to stejnej číňan jako ostatní (např. Hikvision). Je dost možné, že v kamerách je nezdokumentovaná funkce, že podporuje přístup je z privátních rozsahů, viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Priv%C3%A1tn%C3%AD_s%C3%AD%C5%A5, takže z vnitřní sítě mi to vždycky šlo, ale zvnějšku ne. Takže jsem si do addresslistu udělal seznam rozsahů z té wiki stránky a následně udělal dva srcnaty, jeden pro tcp, druhý pro udp.

Kód: Vybrat vše

/ip firewall nat
add action=src-nat chain=srcnat comment="Camera's from internet srcnat" log-prefix="" protocol=tcp \
    src-address-list=!LocalLANRange to-addresses=192.168.88.1
add action=src-nat chain=srcnat comment="Camera's from internet srcnat" log-prefix="" protocol=udp \
    src-address-list=!LocalLANRange to-addresses=192.168.88.1

192.168.88.1 je jako adresa mikrotiku v té síti, kde máš kameru.

Pokud ti to pomůže, dej mi prosím vědět... jestli sem nenapsal nějakou hloupost.
0 x

coolerman1

Příspěvekod coolerman1 » 8 years ago

Pripojim sem svoj problem :

Mam siet o rozsahu 10.0.0.0/24 ,tu je NVR 10.0.0.254 a IP kamera (acti E77)10.0.0.253
vzdialene miesto je spojene cez SXT(10.0.0.2 bridge) -SXT 2 10.0.0.3 router - 192.168.1.0/24
za routrom je IPkamera (znacky uniview)c.2 192.168.1.23

snazim sa cez dstnat presunut porty 80,82,443,554 na SXT 2 10.0.0.3, ale stale NVR-ko nevidi ipkameru c.2
v sxt 2 nieje ziadny firewall ktory to dropoval a NVR sa spaja s kamerami cez protokol onvif

dakujem za pomoc
0 x

Lien

Příspěvekod Lien » 8 years ago

Nevím, jestli to ještě někoho zajímá, ale s největší pravděpodobností bude na vině fasttrack... teď to řeším u klienta, a pokud jsem zadal povolovací pravidlo pro cestu paketů VEN (z DVD Hikvision do internetu) a dal ho před pravidlo ohledně fasttracku, tak mi najednou začal přístup zvenku fungovat...

Kód: Vybrat vše

;;; ISP2 -> dvr
chain=forward action=accept protocol=tcp in-interface=eth3-wan-ISP2 dst-port=9880 log=no log-prefix="net -> dvr :: "
;;; dvr -> ISP2
chain=forward action=accept protocol=tcp out-interface=eth3-wan-ISP2 src-port=9880 log=no log-prefix="dvr -> net :: "
;;; defconf: fasttrack
chain=forward action=fasttrack-connection connection-state=established,related

U mě je to ještě složitější tím, že klient používá 2 ISP... z jednoho mi to chodilo, ale z toho druhého jen odněkud....
0 x