Dobrý deň, poprosil by som Vás o radu. Rozhodujem sa medzi dvoma zariadeniami a to RB3011 a ubnt erlite-3.
Zapojenie bude nasledovné: poskytovatel má antenu (pravdepodobne ubnt) potom naše zariadenie (router) a lokalna sieť.
Potreboval by som prave zariadenie s čo najlepšou priepustnosťou, nakoľko na server bude konektivita na databazu z externého webshopu a zamestnanci dosť často musia uploadovať videa pripadne stahovať.
Ďakujem Vám za prípadne rady
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Výber routru
heh, správná otázka by pro tebe měla být: umím ovládat EdgeOS nebo RouterOS (mikrotik)?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
RouterOS nie je problem na par mikrotikoch idem s EdgeOS som už trochu pracoval ale nie tak ako s ROS.
0 x
No a nejsprávnější odpověď je, že pro uplink přes UBNT (předpokládám 5GHz NanoBeam nebo podobnou kategorii) je to naprosto fuk, co si vybereš.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
-
Obě zařízení jsou stejně spolehlivá. Záleží na tom jakou značku kdo preferuje.
Obecně má RB3011 o něco výkonější HW a lepší výbavu (více portů a USB v3).
Co se mi osobně nejvíc líbí je podpora DUDE. Jedná se o skvělý nástroj pro sledování sítě.
Nastavení Mikrotiku jsou navíc pro tyto účely prakticky neomezený - záleží jen zkušenosti uživatele.
Výhodou je i možnost nastavení přes program winbox, což je pohodlnější a hlavně o dost rychlejší než přes webové rozhraní.
Obecně má RB3011 o něco výkonější HW a lepší výbavu (více portů a USB v3).
Co se mi osobně nejvíc líbí je podpora DUDE. Jedná se o skvělý nástroj pro sledování sítě.
Nastavení Mikrotiku jsou navíc pro tyto účely prakticky neomezený - záleží jen zkušenosti uživatele.
Výhodou je i možnost nastavení přes program winbox, což je pohodlnější a hlavně o dost rychlejší než přes webové rozhraní.
0 x