❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB750UP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
mpcz

Re: RB750UP

Příspěvekod mpcz » 9 years ago

mirek.k píše:Ano, mám.
V jednom místě je 2x QRT a 2x SXT SA. Jednotlivá zařízení berou do 200 mA.
Mirek

OK,
dík, přívod do 750up je do Jacku nebo RJ? Jak se tváří ETH 100M na 750UP na G vstup SA vč. POE? Těch 200mA, to je asi v klidu? Ptám se proto, že jsem na to narazil v minulosti, kdy mi RB braly také tolik a jak jsem pustil Btest, tak vyhořel RJ konektor. To bylo ovšem při 12V, dnes již 24.
mpcz, 25/06/2016
0 x

mirek.k

Příspěvekod mirek.k » 9 years ago

mpcz píše:
mirek.k píše:Ano, mám.
V jednom místě je 2x QRT a 2x SXT SA. Jednotlivá zařízení berou do 200 mA.
Mirek

OK,
dík, přívod do 750up je do Jacku nebo RJ? Jak se tváří ETH 100M na 750UP na G vstup SA vč. POE? Těch 200mA, to je asi v klidu? Ptám se proto, že jsem na to narazil v minulosti, kdy mi RB braly také tolik a jak jsem pustil Btest, tak vyhořel RJ konektor. To bylo ovšem při 12V, dnes již 24.
mpcz, 25/06/2016

V klidu je to okolo 110 mA. Pod BT do 200 mA.
Přívod mám všude do jacku. Jak se tváří nevím :-), ale nezaznamenal jsem žádné problémy.
Mirek
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

24V/1A zdroj, cca. 10M UTP kabelu, napaji SXTcko, vse ok, RB Power Box, Ros 6.36 nebo jakykoliv jiny... napojim UTP z SXT do Power Boxu a ok, ten startuje a jede, zapojim do nej SXT a nic, lehce a kratce problikne na onom portu cervena LED, POE nastaveni muze byt jake chce, je to fuq, do 1-2sec po pripojeni hlasi POE status portu zkrat. To same pri napajeni skrz power jack. Na stole vse ale bezi jak z praku, jediny rozdil je v tom ze neni ke zdroji vedeno 10M kabelu ale jen treba 2M. Co to je kufa za bojdel ?
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 9 years ago

ether1-poe-in-long-cable yes
0 x
Jan Ptáček

pcwifi

rychleji sem to napsal nez vstrebal prvni stranku diskuze :lol: zkusim zitra, tHx
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

mpcz

pcwifi píše:rychleji sem to napsal nez vstrebal prvni stranku diskuze :lol: zkusim zitra, tHx

Zdravim,
ano, je to tak, pomáhá to. celé je to:
/interface ethernet poe settings set ether1-poe-in-long-cable=yes
Dělal jsem extrémně dlouhé vedení po jednom páru + měniče a na RB750UP se to nedařilo. Neustále to blikalo i při použití tohoto povelu. Použití nové verze RB750 v BOXu to jede jak po másle, ale povel musí být, jinak zase blikání. Nechápu účel toho testování MKT.
mpcz, 04/08/2016
0 x

pcwifi

ano ano, jede to jak z praku, jak moc je asi presne mereni spotreby ?
0 x

mpcz

pcwifi píše:ano ano, jede to jak z praku, jak moc je asi presne mereni spotreby ?

Příležitostně zkusím,
pošlu foto. Současně dotaz: zkusil prosím někdo na 750UP nebo 750 BOX připojit UBNT PBM10 + pár SXT SA a s jakým dlouhodobým výsledkem?
Děkuji, mpcz, 04.08.2016
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 9 years ago

mpcz píše:
pcwifi píše:ano ano, jede to jak z praku, jak moc je asi presne mereni spotreby ?

Příležitostně zkusím,
pošlu foto. Současně dotaz: zkusil prosím někdo na 750UP nebo 750 BOX připojit UBNT PBM10 + pár SXT SA a s jakým dlouhodobým výsledkem?
Děkuji, mpcz, 04.08.2016

Melo by to jet, PBM 10 ma 1A zdroj 24V a RB750 ma max 1A na port. Akorat bych asi pouzil jiny nez originalni zdroj, napriklad nejaky prumyslový (meanwell atp.) Orig zdroj ma 2,4A tusim.
0 x

pcwifi

meril sem nedavno PBM10 / klasicky 24V x proud/ a papalo to 9W...takze v tom bych nevidel problem a nebo mi kecal merak :)
0 x

mpcz

OK,
dík za reakci. Ale v tomto málo čitelném zařízení, jako je RB750UP bych rád viděl praktickou dlouhodobější zkoušku v provozu. Současně s nějakým SXT např. SA. Zkoušku na stole jsem schopen udělat i sám. I v praxi mám odzkoušen režim na RB951 s homemade POE, tam to již roky funguje i s 2x PBM10 + pár malochů.
Děkuji, mpcz, 04.08.2016
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 9 years ago

mpcz píše:OK,
dík za reakci. Ale v tomto málo čitelném zařízení, jako je RB750UP bych rád viděl praktickou dlouhodobější zkoušku v provozu. Současně s nějakým SXT např. SA. Zkoušku na stole jsem schopen udělat i sám. I v praxi mám odzkoušen režim na RB951 s homemade POE, tam to již roky funguje i s 2x PBM10 + pár malochů.
Děkuji, mpcz, 04.08.2016

Mame na 750 te venkovni postavenych asi 5 AP a vśe bezi uplne standartne. Jedna se vetsinou o pripoj (RB912 UAGS atp.) a pak 3x nejaky sektor. (SXT SA, MANT15S, Basebox5 atd.). Bezi to tak pár mesicu (nejstarsi se delalo nekdy v zime) a zadny problem.
Nový rastrový obrázek.jpg
0 x