❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

MK Gb POE

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
okoun
antispam: Ano

Re: MK Gb POE

Příspěvekod okoun » 9 years ago

Gemb píše:Original Gb MK injektor je celkom v pohode narozdiel od tej 100Mbit sracky ktoru dodavaju k SXT a pod.

Nu je a není, podle našich statistik 40% vadných je u 100Mb a 20% u 1Gb, prostě a jedině už jen POE lištu a nebo POE kostku...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pepulis

Příspěvekod pepulis » 9 years ago

okoun píše:
Gemb píše:Original Gb MK injektor je celkom v pohode narozdiel od tej 100Mbit sracky ktoru dodavaju k SXT a pod.

Nu je a není, podle našich statistik 40% vadných je u 100Mb a 20% u 1Gb, prostě a jedině už jen POE lištu a nebo POE kostku...

Souhlas, 100vkova verze SXT poe vubec a i ta gbit verze nekdy zazlobi (zapojim nove koupenou a chova se divne, dam jiny kus a jede to v poradku apod.). Jak pise Okoun, jedine poe panel nebo kostku, tam to zatim slape dobre.
0 x

cmos

Příspěvekod cmos » 9 years ago

Toto zařízení má jen jedno správné využití, tříletému synovi na hraní. :)
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 9 years ago

Zalezi na vela faktoroch....pokial je niekto setrilko bude pouzivat original dodavane POE. Casom si to ale kazdeho kliosa najde a bude to robit problemy = servis.
UBNT zdroj povazujem za najlepsi a najkvalitnejsi zdroj ci uz pre kliosov alebo aj do siete.
Poe panel tiez nemusi byt vyhra, treba najst ten najkvalitnejsi. Nedavno som tiez s kolegom riesil otazku kvalitneho poe panela, ktory by mal prudovu ochranu na kazdom porte. Dopadlo to tiez zaujimavo... gbit poe panel, hodili sme do skratu napajanie na porte a uz sa neprebral :lol: Vyskusali sme inu znacku, ta fungovala spolahlibo ale zas mala len 4 porty.
Inak nenapada ma ani jeden dovod, kde vo wirelesse by sa dal pouzit Gbit POE, hlavne teda mikrotik/ubnt zariadenia. Tlacit do ethernetu viac ako 100Mbit a nasledne 5Ghz wirelessou von je zaujimave.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

A proto se vymýšlí standardy 2.5 a 5 Gbps, protože u některých rádií je gigo málo a deset moc :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

Myslel jsem to nové 100Mbit poe které mikrotik začal dávat k novým produktům? Máte někdo jeho fotku?
Zajímalo by mě jestli tam jsou konečně kroucené páry a né jak to POE které dodával do teď
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 9 years ago

honzam píše:Myslel jsem to nové 100Mbit poe které mikrotik začal dávat k novým produktům? Máte někdo jeho fotku?
Zajímalo by mě jestli tam jsou konečně kroucené páry a né jak to POE které dodával do teď

Ano, jsou. Je krouceny oranzovy s oranzovobilym a modry s modrobilym a je tam i stineni a nejaký drátek bez izolace.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 9 years ago

Dost neskoro, stale to ale neriesi situaciu nekvalitny napajacich zdrojov.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

CrazyApe píše:
honzam píše:Myslel jsem to nové 100Mbit poe které mikrotik začal dávat k novým produktům? Máte někdo jeho fotku?

Ano, jsou. Je krouceny oranzovy s oranzovobilym a modry s modrobilym a je tam i stineni a nejaký drátek bez izolace.

A vzhledově to vypadá pořád stejně?
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 9 years ago

Gemb píše:Zalezi na vela faktoroch....pokial je niekto setrilko bude pouzivat original dodavane POE. Casom si to ale kazdeho kliosa najde a bude to robit problemy = servis.
UBNT zdroj povazujem za najlepsi a najkvalitnejsi zdroj ci uz pre kliosov alebo aj do siete.
Poe panel tiez nemusi byt vyhra, treba najst ten najkvalitnejsi. Nedavno som tiez s kolegom riesil otazku kvalitneho poe panela, ktory by mal prudovu ochranu na kazdom porte. Dopadlo to tiez zaujimavo... gbit poe panel, hodili sme do skratu napajanie na porte a uz sa neprebral :lol: Vyskusali sme inu znacku, ta fungovala spolahlibo ale zas mala len 4 porty.
Inak nenapada ma ani jeden dovod, kde vo wirelesse by sa dal pouzit Gbit POE, hlavne teda mikrotik/ubnt zariadenia. Tlacit do ethernetu viac ako 100Mbit a nasledne 5Ghz wirelessou von je zaujimave.

tebe sa ktory osvedcil ten poe panel??

mi pouzivame
http://www.lancentrum.eu/det/sk/42/206/ ... abit-SPG8P

a zatial faka dobre
0 x