Tak jsem se díval podrobněji na to set ether1-poe-in-long-cable=yes a mám dojem, že se to týká vstupu - tedy napájení vlastního RB750UP.
Já ale RB750UP napájím všude přes Jacka.
a) Může to mít vliv i na výstup? (nejasné).
b) Špatně jsem to pochopil a toto mám nastavit u napájených zařízení?
Díky Mirek
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB750UP
Pokud to napájíš přes Jack tak to vliv mít nebude. Je to pouze pokud rb750Up napájíš přes POE.
0 x
Ano, to je logický závěr, ale manuál říká:
ether1-poe-in-long-cable (default: no) setting to yes will disable short detection on all poe-out ports to enable use of longer ethernet cables. This is potentially dangerous settings and should be used with caution.
Nevím, v čem spočívá to nebezpečí a zda to má smysl při vynuceném zapnutí PoE.
Mirek
ether1-poe-in-long-cable (default: no) setting to yes will disable short detection on all poe-out ports to enable use of longer ethernet cables. This is potentially dangerous settings and should be used with caution.
Nevím, v čem spočívá to nebezpečí a zda to má smysl při vynuceném zapnutí PoE.
Mirek
0 x
vzdyt je to tam napsano, ze to vypne detekci zkratu. Pokud by na nejakem portu ke zkratu doslo, asi by to odskalalo cela 750
0 x
Jan Ptáček
1. RB750UP jede na 24V s dodavanym adapterem
2. Nanostation je za hranou doporucovanho napeti, pokud jede na 24V tj. je na kratktem kabelu. Vyrobce toho chipu pise, ze do 22V, doporucene 12V.
Pokud je tedy za RB750UP na kratem kabelu neco od UBNT, tak to muze delat problem.
http://community.ubnt.com/t5/NanoStatio ... d-p/192735
Jirka
2. Nanostation je za hranou doporucovanho napeti, pokud jede na 24V tj. je na kratktem kabelu. Vyrobce toho chipu pise, ze do 22V, doporucene 12V.
Pokud je tedy za RB750UP na kratem kabelu neco od UBNT, tak to muze delat problem.
http://community.ubnt.com/t5/NanoStatio ... d-p/192735
Jirka
0 x
Tak jsem zkusil na dvou RB750UP zapnout podporu dlouhého kabelu.
Je to o dost horší. Zamrzání napájených zařízení není v řádu týdnů, ale dnů.
Bohužel jsem při tom upgradoval na 6.30.2, takže nemůžu najisto tvrdit, že je to tím "dlouhým kabelem".
Nabízím další indicii: Napájím 2x NetBox, 4x SXT SA a 4x QRT.
QRT nezamrzlo nikdy, SXT velmi zřídka a v drtivé většině to odnesou NetBoxy, přestože jsou jen dva!
Myslíte, že by mě zachránilo napájet to samostatně?
Mirek
Bohužel jsem při tom upgradoval na 6.30.2, takže nemůžu najisto tvrdit, že je to tím "dlouhým kabelem".
QRT nezamrzlo nikdy, SXT velmi zřídka a v drtivé většině to odnesou NetBoxy, přestože jsou jen dva!
Mirek
0 x
Zdravím, vznesu dotaz. Nemůže to zamrzání být vadnou sérií?
V loňském roce jsme nasadili RB750UP na 3 místech a občas se stane(po výpadku el), že se odmlčí nějaký sektor SXT co se z něj napájí. Ten svítí, ale je zatuhlý-nejde se na něj dostat, pomůže jen vzdálený restart celé 750tky. Jednou to jsme museli restartovat na 3x něž se to chytlo.
Moc jsem se nekoukal, ale je nějaká novější náhrada právě za tyhle 750UP?
V loňském roce jsme nasadili RB750UP na 3 místech a občas se stane(po výpadku el), že se odmlčí nějaký sektor SXT co se z něj napájí. Ten svítí, ale je zatuhlý-nejde se na něj dostat, pomůže jen vzdálený restart celé 750tky. Jednou to jsme museli restartovat na 3x něž se to chytlo.
Moc jsem se nekoukal, ale je nějaká novější náhrada právě za tyhle 750UP?
0 x
Tak za mě můžu odpovědět, že vadné kusy to nebyly.
Příčinou byla kombinace A/N s NV2.
Po přepnutí do A s NV2 je upTime opět v řádu měsíců.
Mirek
Příčinou byla kombinace A/N s NV2.
Po přepnutí do A s NV2 je upTime opět v řádu měsíců.
Mirek
0 x
Píšete, že je nutné změnit normu. Ale to s tím nemá nic společného.
Nám se stane, že anténa SXT po zapnutí elektřiny nastartuje (napájí se z RB750UP), začne vysílat ale nelze s ní komunikovat přes wi-fi ani lan. Ke svévolnému zamrzání nedochází.
Nám se stane, že anténa SXT po zapnutí elektřiny nastartuje (napájí se z RB750UP), začne vysílat ale nelze s ní komunikovat přes wi-fi ani lan. Ke svévolnému zamrzání nedochází.
0 x
mirek.k píše:Tak jsem zkusil na dvou RB750UP zapnout podporu dlouhého kabelu.
Mirek
Zdravím,
našel jsem u jednoho klienta zapojenou RB750UP a na střeše 3x "SXT G-5HPnD r2" SA. Kupodivu vše jede. Má prosím někdo zkušenost s SXT G na RB750UP? Ohledně kompatibility ETH a také schopnosti dodávat proud do těch SXT? Mám špatnou zkušenost s velkým odběrem SXT při plném vytížení bezdrátu.
A ještě dotaz to mirek.k: jak to myslíš s tím počtem zařízení? Není jich nějak moc?
Dík, mpcz, 24.06.2016
0 x
Napájím již dlouho tři zařízení (kombinace SXT, QRT, NetBox, Dynadish) z RB750UP na čtyřech místech.
Proto tolik zařízení. Dnes je jich ještě více a po přepnutí AP do čistého 802.11 A s NV2 pohoda.
Mirek
Proto tolik zařízení. Dnes je jich ještě více a po přepnutí AP do čistého 802.11 A s NV2 pohoda.
Mirek
0 x
mirek.k píše:Napájím již dlouho tři zařízení (kombinace SXT, QRT, NetBox, Dynadish) z RB750UP na čtyřech místech.
Mirek
OK,
dík, to byl fofr, mě jde o ty výkonnější SXT SA a navíc G. Máš nebo někdo takové v provozu na RB750UP?
Dík, mpcz, 24.06.2016
0 x
Ano, mám.
V jednom místě je 2x QRT a 2x SXT SA. Jednotlivá zařízení berou do 200 mA.
Mirek
V jednom místě je 2x QRT a 2x SXT SA. Jednotlivá zařízení berou do 200 mA.
Mirek
0 x