❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Hromadné SMS

Návody a problémy s konfigurací.
Peter

Hromadné SMS

Příspěvekod Peter » 9 years ago

Hojda lidi,
máme SMS bránu připojenou k linuxu a v ní SIM od Vodafone. Tam jsme měli tarif neomezené SMS (asi 350Kč/měsíc), fungovalo to spoustu let bez problému.
Občas jsme poslali hromadnou SMS, buď plánovaný/neplánovaný výpadek, či komerční sdělení ... třeba i 2000sms najednou.
Nyní nám přišlo od Vodafone upozornění, že porušujeme Všeobecné podmínky, právě z důvodu hromadného odesílání SMS...
A prý pro nás jiný tarif nemají, prostě neumí tuto službu.

Tož se Vás ptám, jak toto máte vyřešené? Jaký operátor či služba? Když to chci mít propojené s vastní DB.
Zatím mě napadá jen SOAP brána u IPEXU, kde se ale platí za SMS 0,89 Kč :(((

Předem díky za podporu, Petr
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Je to drahé, co naděláš ... sms-operator.cz

Nebo si postav RAIP :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 9 years ago

Mel jsem s nima ten samy problem.
Uz jsem od nich odesel se vsemi sluzby.
Kartu zablokovali a jeste 2 mesice si za ni uctovali tarif. Pry jsem porusil vseobecne podminky a proto musim platit i za zablokovanou kartu.
Presel jsem k T-mobile. Tam me ubezpecovali, ze 1000 SMS denne neni problem, volali do centrali, pak technikovi, ale pisemne mi to nedali. Takze i u nich se to muze stat. Zatim jsem slysel, ze blokuje jen vodafone.
U vodafone jsem delal 1500-3000 sms mesicne. Jestli jim to stoji za to prijit o zakaznika. :roll:
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 9 years ago

Zdravím,
používám již léta Dreamcom SW a odesílám přes placenou bránu https://sms.sluzba.cz, včetně doručenky, na kterou si dost potrpím. (Bohužel dnes třeba Seznam.cz pošle doručenku a s emailem šup do spalovny!). Je to samozřejmě dražší než 350,- / měsíc, ale nehrozí ten problém se zablokováním pro neplnění VP. Když už jsme u Vodafone, stojí to za pozornost, který konkrétně bod VP oni udávají jako porušený, slovo NEOMEZENÉ zní jasně a jak je to v těch Vš. podmínkách. Nechce se mi číst ty jejich dlouhé elaboráty, ale určitě dali sami odkaz na to Porušení.
Za zmínku stojí také jejich účtování "barevných" linek, které se všeobecně na povrchu uvádí jako místně zdarma, pravda je taková, že speciálně Vodafone účtuje např. na Helpdesk, kde hlásím poruchu dotyčného až několikanásobek, co jiní. Takže než si vyslechnu ty dlouhé hlášky na začátku a stisknu 2-3-5-6-0-8, pak mě několikrát přepojí a pak dostanu tutututu, zaplatím klidně i desítky korun. Mnozí ani netuší, že jim to tarifuje i třeba 6 Kč za minutu. Dříve byla zásada - reklamace a poruchy - vždy a za všech okolností zdarma. Dnes hlásíte problém operátora a ještě mu nebo někomu jinému za to pěkně zaplatíte.
O2 1,61 Kč/min na 840, 841, 842, 847, 848, 849
Na bílé linky provozované O2 lze čerpat volné minuty.
T-Mobile 4,84 Kč/minuta
volné jednotky se neuplatňují
Vodafone 5,59 Kč/minuta
volné jednotky se neuplatňují
Blesk Mobil 2,50 Kč/minuta
Mobil.cz 4,84 Kč/minuta
mpcz, 04/01/2016
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 9 years ago

tak pánové z vodafonu mě dnes také poučili a dostal jsem varování, také mi řekli, že pro mě nemají jiné služby, no chování náš zákazník náš pán rozhodně neexituje, tohle chce podmět na ČTU aby si svoje NEOMEZENÉ tarify přejmenovali na OMEZENÉ, to by myslím posatčilo.
Někde jsem vyhrabal že O2 a T-mobile dovolí 10 000 sms za měsíc, tedy to by mi stačilo, ale může to někdo potvrdit?
Vodafone mi sdělil že si z nich dělám srandu aby mi říkali jaké mají nastavení filtrů že by to bylo obcházení obchodních podmínek, na to mi ještě pán řekl že vlastně vůbec nemohu tytot arify používat pro komerční účely, no tak trochu se mi protočila očka, pač to mám napsané na IČO a to snad samo říká, že to je pro podnikání, že? Že to vbec dovolili napsat na to IČO :roll:

No pěkná estráda zase.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

puhy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod puhy » 9 years ago

Me zablokoval i T-Mobile. Limity jsem z nikoho nedostal. Uvadi se obvykle 10000, ale zalezi jeste na delsich parametrech, ktere nikdo nechce sdelit.

Pokud by mel nekdo zajem, tak umim 0,84 Kč bez DPH / 160 znaků s okamžitým doručením. API je dostupne.
0 x
Jan Půhoný

http://www.puhy.net- připojení k internetu a VOIP telefonování v Chocni a okolí
https://www.puhy.cz - spolehlivý obchod s elektronikou
http://www.gsm-spinac.cz - ovládejte spotřebiče mobilem

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 9 years ago

no omezení neomezení, mě by stačilo třeba nastavení 1 sms za 1minutu, což by stačilo. platit prostě sms kusově mi přijde hodně drahé při 1000 uživatelech, rozhodně nepotřebuji ihned doručovat
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...