❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zákon o hazardu a filtrace ?

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
_zp

Re: Zákon o hazardu a filtrace ?

Příspěvekod _zp » 9 years ago

hapi píše:Osobně mi nevadí zařezávání konkrétních stránek, dělá to třeba i google skrz chrome. Víc mi vadí že to může někdo zneužít. Kdo rozhoduje o tom jaká stránka se zakáže?

No spravne by vam melo vadit uz jen to, ze si tady nekdo dovoluje rozhodovat o tom, za co smite utratit sve legalne vydelane penize. Ze vam pak nekdo chce branit v pristupu k nejakym webovym strankam, to je az druhotny problem, kdyby vetsine vadilo to prvni, vubec nemusime resit nejake blokovani.
1 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 9 years ago

Nu, počkal bych, až se objeví nějaký požadavek na technické provedení. Zatím mají otevřenou jakoukoliv cestu, reálně to asi stejně padne na (né moc učinné) blokování DNS, jak v okolních státech. Když budou moc zlí, tak budou požadovat filtrování i DNS dat proudící z DNS serverů mimo moji síť, aby se upatnila filtrace i na ty, kdo si chytře nastaví OpenDNS, vlastní kompltní resolver a podobné místo mých filtrujících DNSek. Protože cokoliv jiného (vyjma blokování IP adresy, což půjde jen v omezneých případech), je to dost problém.
Je třeba si uvědomit, že není cílem mít dokonalé řešení (to není ani velký čínský firewall), cílem je to znepříjemnit hráčům v kombinaci s dalším tak, aby se na to vyflákli. Berme toto blokování jako test inteligence, kdo takovéto blokování DNS neumí obejít, tak ať fakt nehraje, protože pak může dostat blbej nápad, že až něco vyhraje, tak si to nechá poslat na účet do ČR a v tom okamžiku jde teplý bonz z banky na finančnák na základě black listu účtů a finančák se tváří, že flasturje hráče dvojnásobkem částky, co byla výhra. Strop je na 10 MKč, můžeme být rádi, že pro nefiltrujícího ISP je to jen 1 MKč. :-)

Fakticky nejde o nic jiného, než přesvědčit sázkařské servery, ať se zaregisturí v Česku a odvádí příslušnou daň tza hráče a nikdo pak nebude házet klacky hráčům pod nohy nebo firmám kazit reklamní kampaně...

Nu, a že by si to filtrovalal sama EU, tka to vidím reálně až tan na rok 2019, teď nám prochází přes Parlament EU (pravděpodobně úspěšně) General data protection regulation. Takže od roku 2018 začne EU zjišťovat, že subjekty sídlící mimo EU nespolupracují dle představ EU, natož aby se nechaly pokutovat, tak to nápravně vylepší, že je začnou blokovat, aby se nestlao ovčanovi EU nějaké osobně informační bebi, pak už je krůček k velkému EU firewallu za oslavného mávání fáborky. :-)
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 9 years ago

0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Striker

Příspěvekod Striker » 9 years ago

Hlavně, že je všechen ten humbuk jen kvůli sázkovým kancelářím, protože kdyby české sázkové kanceláře nabízeli normální a adekvátí kurzové ohodnocení, lidi by neutíkali k těm zahraničním :))
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 9 years ago

Kód: Vybrat vše

což umožní ochránit hráče
jaj, se mi otvira kudla v kapse, odjistuji pojistku a chystam se palit smerem debila, ktery vypousti takove howna z huby.
Cilem je zdanit vsechny a tim nekoho ochranit! WTF??
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 9 years ago

aliney píše:

Kód: Vybrat vše

což umožní ochránit hráče
jaj, se mi otvira kudla v kapse, odjistuji pojistku a chystam se palit smerem debila, ktery vypousti takove howna z huby.
Cilem je zdanit vsechny a tim nekoho ochranit! WTF??

Nejhorší vždycky je, když to s námi chce někdo myslet dobře a rozhodne za nás, co je pro nás správné.
1 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 9 years ago

No jako viděl jsem osobně pár borců, kteří užívali své svobody házet prachy do beden, řeknu vám, moc zdravě nevypadali, o tom co mleli za hovna se ani nemá cenu rozepisovat. A to vůbec nemluvím o tom, jak moc je jejich okolí za to, že házej všechny prachy do beden miluje, a jak moc oni milujou svoje okolí za to, že je nepodporuje v házení peněz do beden... toliko asi moje poznatky k tý svobodě, ochraně a tak :-)
0 x

_zp

Příspěvekod _zp » 9 years ago

TTcko píše:No jako viděl jsem osobně pár borců, kteří užívali své svobody házet prachy do beden, řeknu vám, moc zdravě nevypadali, o tom co mleli za hovna se ani nemá cenu rozepisovat. A to vůbec nemluvím o tom, jak moc je jejich okolí za to, že házej všechny prachy do beden miluje, a jak moc oni milujou svoje okolí za to, že je nepodporuje v házení peněz do beden... toliko asi moje poznatky k tý svobodě, ochraně a tak :-)

A tihle ted budou hazet penize do bedny a jeste platit nejakeho tunnelbrokera... Proboha, tady nikdo netvrdi, ze zavislosti nepredstavuji zavazany a komplikovany spolecensky problem, ale prave proto na nej nemohou fungovat jednoducha hura-reseni.
0 x

TTcko

Myslíš?

Podle mé zkušenosti ti, co házejí peníze do beden, moc vysoké IQ nemají, ono ostatně ten kdo má vysoké IQ, tak ten zas tak moc netrpí tím, že by propadal kouzlu "stačí hodit litr a budu milionář", a když už na tyhle lidi s nižším IQ narážím při své práci, tak mi nepřijdou jako ti, co by dokázali zařídit VPN, jiné DNS, nebo další fajnovosti. Ve skrze mám pocit že tyhle borci nejsou schopný ani pochopit, že valnou většinu problémů vyřeší restart, neuměj si pomalu ani zapamatovat heslo, a nakonfigurovat si wi-fi je pro ně bakalářská práce. Takže jsem naopak přesvědčene, že přesně na tuhle většinu zafungují naprosto jednoduchá a z mého pohledu možná až přiliš nedokonalá řešení.

Přirovnal bych to k jedné silnici, kolem které každý rok na jaře vyroste červená plastová ohrádka, která brání většině žabiček, aby neumírala zbytečně pod koly jedoucích motoristů, jednoduchý, naprosto blbý řešení, ale má jednu užasnou vlastnost, funguje.

Tím se nezastávám cenzury, jen říkám, že simple řešení někdy fungují lépe, než ta sofistikovaná .. a že ty pohnutky chápu. Gamblerství je nemoc.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 9 years ago

Zavislaci, kteri hazou papirky do beden nejsou ti sami, kteri si kartou dobijeji zahranicni herni ucty.
Tem prvnim je nejaka cenzura ukradena, ti druzi si udelaji VPN.
1 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Adolf.Shitler

Příspěvekod Adolf.Shitler » 9 years ago

TTcko píše:No jako viděl jsem osobně pár borců, kteří užívali své svobody házet prachy do beden, řeknu vám, moc zdravě nevypadali, o tom co mleli za hovna se ani nemá cenu rozepisovat. A to vůbec nemluvím o tom, jak moc je jejich okolí za to, že házej všechny prachy do beden miluje, a jak moc oni milujou svoje okolí za to, že je nepodporuje v házení peněz do beden... toliko asi moje poznatky k tý svobodě, ochraně a tak :-)

No tak si tam házeli peníze a v čem je problém? Někdo je zkapalní, jiný prohulí, další třeba probendí s děvkama nebo ho o všechno oberou povedené dětičky. To je snad každého věc, ne? A nejhorší jsou pak ti tzv. "ochránci", kteří mají utkvělou představu, jak musí jiné chránit a dávají to ještě do zákonů. Z toho se chce zvracet :(
0 x

TTcko

Adolf.Shitler píše:

No tak si tam házeli peníze a v čem je problém? Někdo je zkapalní, jiný prohulí, další třeba probendí s děvkama nebo ho o všechno oberou povedené dětičky. To je snad každého věc, ne? A nejhorší jsou pak ti tzv. "ochránci", kteří mají utkvělou představu, jak musí jiné chránit a dávají to ještě do zákonů. Z toho se chce zvracet :(

Hehe, máš snad pocit, že někdo chrání ty smažky, nebo gamblery? Neblázni, kde žiješ? Já jsem ze severu, z města, kde na hlavním náměstí nemáš šanci. A osobně jsem pro tak tvrdou regulaci hazardu a drog, že by tobě z toho asi lezli oči z důlků :-) Proč? Protože pár zmrdů, který vydělávají na těhlech lidech bez mozku, ničí celá města, kurvěj rodiny, zabíjej lidi. Protože vyhulený buzny, co mají pnou hubu keců o právu hulit, končej po pár letech na perníku a jsou schopný pobodat tvoje děcko, který jde do školy, jen kvůli 250,- na psaníčko. Protože stejný zmrdi jezdej v autech i po dvaceti zákazech a je jim šumák, jestli někoho sejmou. Každýho věc je to do tý chvíle, dokud se to jejich chování netýká ostatních. A tohle bohužel ty sociopati, co hulej, chlastaj, šnupou, nebo házej do beden nevěděj, nechápou, a je jim to hlavně u prdele. Protože maj pocit, že to je jejich věc a z těch co je chtěj omezovat se jim chce zvracet .-))
0 x

Adolf.Shitler

Příspěvekod Adolf.Shitler » 9 years ago

To jsou všechno kecy, protože třeba alkohol rozvrací rodiny a ničí životy podstatně víc, než nějaký hrací bedny a přesto o něho zakopneš na každém rohu. Prostě a jasně, každý člověk je za svoje jednání zodpovědný sám a naopak nikomu jinému do toho nic není, kam on svoje peníze dává. A jenom pro úplnost - to, že někdo hraje, nemusí nutně znamenat, že rozvrací rodinu, páchá trestnou činnost a jsou s tím spojená pouze negativa. Tento mylný obraz se předhazuje veřejnosti, ale ve skutečnosti je spousta lidí, kteří berou hru na automatech jako zábavu, podobně jako třeba jiní podávají kurzové sázky apod.
0 x

TTcko

Bylo by dobré, se na to ve tvém případě podívat i pohledem konverze mezi uživateli/konzumenty a z nich se stávajících asociálů, a taky rychlosti té konverze. Jinými slovy řečeno, kolik z těch co chlastají/šnupají/hrají se stává nebezpečným pro své okolí a jak rychle. Pokud se nad tím zamyslíš, určitě ti neunikne jistý nepoměr mezi tím, kolik borců a jak rychle, z těch kteří si večer dají dvě piva u TV, šňupnou si dvě lajničky, a nebo naházej půlku výplaty do bedny, se stává lidským odpadem a nebezpečím pro normálně fungující společnost. A právě ta míra a rychlost je to, co tyhle všechny "drogy" od sebe odlišuje. Chápu, že z tvého sobeckého pohledu, je nejlepší o tom, co děláš, rozhodovat bez jakýchkoliv ohledů na prostor ve kterém žiješ, měl by sis ale uvědomit, že tady nejsi sám, že žiješ ve společnosti jiných lidí a pokud ti drogy nebo cokoliv jiného zastřelo mozek natolik, že již nedokážeš posoudit následky svých činu, dopadající na lidi ve tvém okolí, tak nezbývá nic jiného, než že tě tvoje okolí začně usměrňovat. Tomu se říká v souvislosti s alkoholem/drogami/hazardem regulace. A jednou z nejlepších a nejvíce účinných metod regulace, je prevence. A tak dále...

Nicméně to jsme už docela dost odbočili od tématu :-)

vše co jsem chtěl říct bylo, že chápu pohnutky a důvody regulace, ale nesouhlasím se způsobem realizace. nic víc, nic míň.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 9 years ago

to dost odbočili. Státu totiž je tohle u prdele. Stát chce daně který takhle nevybírá.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků