❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
60GHz IgniteNet MetroLinq
0 x
Je to šméčko, tak jako všechny ostatní "nejlevnější a nejlepší". Kdo si to koupí, buď nechá ten jeden na síti, a smíří se s ním, nebo na to nemá nervy, a dá do hajzlu.
Taky jsem na to měl zálusk, protože se vždycky nechám zlákat (jak jsem se posledně nechal se Siae, naštěstí už je pryč). Člověk si říká že to nebude jako ty ostatní, reklamama vychválené nabídky, že to bude určitě lepší. Bohužel se vždycky pouze ujistím, že mě podobné výrobky dovedou stále více překvapit tím, jak se dají ještě více zdrbat.
Takže za mě ne, a to ani jeden kus na odzkoušení ;)
Taky jsem na to měl zálusk, protože se vždycky nechám zlákat (jak jsem se posledně nechal se Siae, naštěstí už je pryč). Člověk si říká že to nebude jako ty ostatní, reklamama vychválené nabídky, že to bude určitě lepší. Bohužel se vždycky pouze ujistím, že mě podobné výrobky dovedou stále více překvapit tím, jak se dají ještě více zdrbat.
Takže za mě ne, a to ani jeden kus na odzkoušení ;)
0 x
Stanley píše:32 649.43 Kč včetně DPH
Beru.
Pište SZ.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
testovali jsme to na vzdálenost pod 200 metrů, ale ono by to jelo i na 500 bez problémů, ale jenom v dobrém počasí, jak jsem psal, nepřepíná se to na nižší modulace a záloha na 5 GHz se sama nepřepne navíc ten držák, se kterým dosáhnout vypočtených hodnot je nadlidské úsilí s jistotou že jak zafouká tak se to pohne.
standa
standa
0 x
na ubnt fore to maju viaceri spustene a bezi im to vraj bez problemov....sice nejakych 500MB ale samizda na 700m...
0 x
700m / 500Mbit, to se mi libi za ty prachy dobry ! a kor na spojeni nejakych bytovek apod. kde nenatahnes voptyku.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Test v Madarsku, 800m, signal -62, test len 60GHz radia.
UDP test 1500 velkost paketa jednosmerne dosiahli: 443Mbit/s, s velkostou paketu 700 to bolo 320Mbit/s, s velkostou paketu 64 dosiahli rychlost 32 Mbit/s.
UDP test 1500 velkost paketa obojsmerne dosiahli: 170/320Mbit/s, s velkostou paketu 700 to bolo 140/200Mbit/s, s velkostou paketu 64 dosiahli rychlost 18/20 Mbit/s.
TCP jednosmerne: down: 320Mbit/s tx: 35Mbit/s
TCP obojsmerne: 150/150Mbit/s
https://www.youtube.com/watch?v=gQi1yL4Oi2w
Nechapem preco to TCP tx maju len 35Mbit/s
UDP test 1500 velkost paketa jednosmerne dosiahli: 443Mbit/s, s velkostou paketu 700 to bolo 320Mbit/s, s velkostou paketu 64 dosiahli rychlost 32 Mbit/s.
UDP test 1500 velkost paketa obojsmerne dosiahli: 170/320Mbit/s, s velkostou paketu 700 to bolo 140/200Mbit/s, s velkostou paketu 64 dosiahli rychlost 18/20 Mbit/s.
TCP jednosmerne: down: 320Mbit/s tx: 35Mbit/s
TCP obojsmerne: 150/150Mbit/s
https://www.youtube.com/watch?v=gQi1yL4Oi2w
Nechapem preco to TCP tx maju len 35Mbit/s
0 x
Teď mi došel mail, že v Discompu už to naskladnili ... máme tam na jeden spoj předobjednávku.
Ale popravdě, když to tady čtu, nejsem nadšený z toho, že pošlu 35k, a budu mít na stole nepoužitelnej kus železa, kterýho se pak tady budu snažit zbavit za polovic.
Takže, máte někdo reálné zkušenosti? Tedy testy s poměrem rychlost/signál/vzdálenost? Testy jak to přepíná modulaci? Jak to přepíná na záložní 5g?
Díky
Ale popravdě, když to tady čtu, nejsem nadšený z toho, že pošlu 35k, a budu mít na stole nepoužitelnej kus železa, kterýho se pak tady budu snažit zbavit za polovic.
Takže, máte někdo reálné zkušenosti? Tedy testy s poměrem rychlost/signál/vzdálenost? Testy jak to přepíná modulaci? Jak to přepíná na záložní 5g?
Díky
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
má to jen jednu modulaci... Na stole to frčí o okolo 700Mbps HD. Co jsem měl možnost to testovat, tak to celkem i ztrátovalo při vyšší rychlosti, nicméně to se s každým novým fw zlepšuje... Přesně jak to říká ten týpek v tom videu - ten HW má veliký potenciál. Dokonce i držák už chlapci od Ignitenetu zbastlili daleko lepší a prý by to mělo být jako option...otázkou je, kdy to vyjde ven.
0 x
za ty love srát na nejakou nefunkcni 5G zalohu, to je takova funkce pro zlo, i tak to prej nefunguje jak ma a jen to komplikuje cely vyrobek, kdyby radeji ladili FW aby se 60Ghz cast chovala jak ma... no sem zvedaf kdy to dorazi do aspon uspokojiveho stavu, snad do zimy jo.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Tomajko píše:Dokonce i držák už chlapci od Ignitenetu zbastlili daleko lepší a prý by to mělo být jako option...otázkou je, kdy to vyjde ven.
Na proformě z Discompu je poznámka: IgniteNet vylepšený držák pro MetroLinq
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
A ten držák je jen o cca centimetr a půl širší na každé strane .. Jinak princip toho držáku je pořád stejný... Dneska jsme vyráběli nový držák tak doufám že to bude lepší
.
Jeden spoj už nám jede,na cca 300m na origo držáku .. Při dotahování nám drzak prasknul
Zítra bychom chtěli osadit druhý už s vyrobeným drzakem.

Jeden spoj už nám jede,na cca 300m na origo držáku .. Při dotahování nám drzak prasknul

0 x
Kmotrik píše:A ten držák je jen o cca centimetr a půl širší na každé strane .. Jinak princip toho držáku je pořád stejný... Dneska jsme vyráběli nový držák tak doufám že to bude lepší.
Daj vediet ako ti to pojde...som velmi zvedavy...
0 x
Tak držák už je venku, nevypadá špatně a cena není takový úlet. Jen kdyby chodilo teda to přepínání modulací, aby to hned nelehlo. https://www.discomp.cz/?cls=stoitem&stiid=74479
0 x