czatlantis píše:Já to teda nedoporučuju. Mám s tím problémy co se týče portů 6-10 (ten druhej switch-chip).
Často to dělá různý haluze ve stylu že se v grafu přenášených dat ve winboxu oběví špička na hodnotě třeba 20Gb/s a podobně. V logu to přitom háže "ether 7 excessive or late collision, link duplex mismatch? a také "excessive broadcasts/multicasts, probably loop?".
Mám tam porty 6-8 ve switchi -tzn sedmička a osmička má jako master 6ku, ta je v bridge s ether1. No a ether2-5 mají jako master ether1. V Ether9 a 10 jsou nezávislý linky do netu.
Občas se stane, že to tady tyhle chyby vyháže během krátkého času naprosto bez ohledu na to, kam je kterej port připojen - tzn vylučuju nějakou smyčku v síti, když to dělá i na portech co nejsou s ničím v bridge.
Když se podívám do grafů, tak to tam ukazuje naprostý kraviny - v době kdy vyskákalo plno těchto warningů do logu to tam ukazuje šílenej traffic, viz příloha. Je to připojeno k ADSL routeru s maximem 2mbit (vesnice) a navíc jen fast ethernetem....tu minulou sobotu tam dosahoval traffic skoro 200megabitů každým směrem
k tomu ""ether 7 excessive or late collision, link duplex mismatch?" co takto vypnut auto negotation a dat napevno?