❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PS4 Party Voice Chat - DMZ?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Striker

PS4 Party Voice Chat - DMZ?

Příspěvekod Striker » 9 years ago

Tak mám další dotaz, kamarád má PS4 a má od nás NBM5. Teď přešel od záložního O2 internetu přímo jen na náš a od té doby mu nefunguje Party Voice Chat v PS4. Dočetl jsem se, že je možný využít na tohle DMZ tedy demilitarizovanou zónu. Má s tím někdo zkušenost? Nemůžu to teď odzkoušet, nastavil jsem mu DMZ na IP PS4. Možnost je taky povolit všechyn UDP a TCP porty přímo na adresu PS4 v NBM5 + je povolit v mikrotiku řdícím nebo to je povolit globálně v řídícím mikrotiku.
Je mi ale divný, že v síti máme mám pocit spoustu PS4 hráčů a zatím nikdo s tímto neměl problém.
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 9 years ago

Je potreba udelat portforwarding na jeho domacim routeru (n5mb?) porty: 80,443,1935,3478-3480tcp i udp zvenku na vnitrni ip PS4 myslim ze by to mely byt vsechny ale radeji jeste pogooglit. Pokud nepomuze tak mu nastavit verejnou ip na router.
0 x

Striker

Domácí router právě nemá, má tam jen NBM5 (UBNT NanoBridge M5) a za tím switch. Wifi nechtěl, má vše po kabelech ;)

Nicméně díky za ty porty, já totiž našel jen 2 porty na UDP 3xxx nevím přesně a dalších asi 20 TCP, což se mi mmoc povolovat neche :D
0 x

CrazyApe

No tak to nastavit v nbm5. U nasich zakazniku kteri meli problemy s PS4 network jsme udelali ten portforward a byl klid. Nicmene prestalo to fungovat nezavisle na vysilacich/lokalite asi 5-10 lidem a na ps4 tech supportu tvrdi ze nic neudelali :lol: Jeste se mi zda ze tam byl i nejaky port 10070 nebo tak nejak. Mrknu na to zítra dnes se k tomu nedostanu.
0 x

CrazyApe

Tak jsem se k tomu dostal driv. Toto mi primo diktovali z tech supportu ps.
nat.jpg
1 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 9 years ago

Obousměrně na konzoli otevřené TCP a UDP porty: 80, 443, 465, 983, 3478-3480, 3658, 5223, 6000-7000, 9293, 10070-10080
Fakticky ale některé z těch portů stačí mít otevřené jen jedním směrem, ale support to nějak neupřesňoval, bere lidi za blbce, kteří by to detailněji nepochopili - a navíc se ten seznam občas liší o pár portů. Zkrátka má mít možnost PS4 si dělat co chce s routerem přes UPnP.
Probíralo se to i zde: viewtopic.php?f=5&t=19464
1 x

Striker

CrazyApe píše:Tak jsem se k tomu dostal driv. Toto mi primo diktovali z tech supportu ps.

Super díky ;) Pokud DMZ nebude fungovat vrhnu se na tenhle zmetek.

Majklik píše:Obousměrně na konzoli otevřené TCP a UDP porty: 80, 443, 465, 983, 3478-3480, 3658, 5223, 6000-7000, 9293, 10070-10080
Fakticky ale některé z těch portů stačí mít otevřené jen jedním směrem, ale support to nějak neupřesňoval, bere lidi za blbce, kteří by to detailněji nepochopili - a navíc se ten seznam občas liší o pár portů. Zkrátka má mít možnost PS4 si dělat co chce s routerem přes UPnP.
Probíralo se to i zde: viewtopic.php?f=5&t=19464

Já právě hledal nějaký topic s Playstation 4 ale asi jsem psal jen Playstation jako keyword.. Spíš mě štve, že prostě nikde neuvádí jen nějakej port ale musíš povolovat všechny.. jak blb pak budeš mít povolených desítky portů kvůli jednomu PSku..

Divný ale je, že O2 router, na kterým je taky NAT s tím vůbec neměl problém.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Striker píše:Divný ale je, že O2 router, na kterým je taky NAT s tím vůbec neměl problém.

Nikdo to moc neřeší, protože se prostě předpokládá router s UPnP. Jinak by snad nikdo nemohl vymyslet šílenosti, jako síťovou komunikaci herních konzolí ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Striker

ludvik píše:Nikdo to moc neřeší, protože se prostě předpokládá router s UPnP. Jinak by snad nikdo nemohl vymyslet šílenosti, jako síťovou komunikaci herních konzolí ...

No to mě přivádí na myšlenku povolit UPnP přímo v NBM5 ve vlastnostech NAT. Nemusel bych tak řešit DMZ ani povolování portů..
0 x

CrazyApe

Striker píše:
ludvik píše:Nikdo to moc neřeší, protože se prostě předpokládá router s UPnP. Jinak by snad nikdo nemohl vymyslet šílenosti, jako síťovou komunikaci herních konzolí ...

No to mě přivádí na myšlenku povolit UPnP přímo v NBM5 ve vlastnostech NAT. Nemusel bych tak řešit DMZ ani povolování portů..

Ja to resil u cloveka s tou tendou (viz screenshot) ktera ma upnp a nefugovalo to a pak asus RT11N a u toho to taky neslo. :(
0 x

Striker

Tak s DMZ mu to fungovalo ale prý ho slyšel jen někdo z party. Povolení UPnP bez šance, takže během dneška povoluju porty viz. příspěvek nahoře a uvidíme.
0 x

Striker

Problém, že NBM5 neumí natavení rozmezí portů, takže každej zvlášť a navíc neumí volbu Both, takže musím vědět, kterejje TCP a kterej UDP.. bože.. jdu hledat i když se mi 100x nechce.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 9 years ago

Tak mu za NBM5 strc nejaky router a NB daj do bridge a mas to :)
0 x

Striker

Když ho nechce nebudu mu ho nutit :D Já si s tím pohraju.
0 x

Striker

Takže povoleno na NBM5 a pak v řídícím MKT.
Včera mi psal, že mu to bez rpoblémů funguje s kamošem co má DSL připojení od T-Mobile ale z dalšíma dvěma co mají od UPC ani ťuk.. :D Tak já nevím. Co to tam vymysleli u toho Sony.. V tom řpípadě mů nemůže ani veřejná pomoct.
0 x