Zdravím,
poradí mi někdo s přesměrováním portů? (Jsem nováček v Mikrotiku)
Potřebuji účetní server 192.168.0.250 (ether2) aby příjmal na portu 6000 dotazy z wan.
Mám nastaveno v Mikrotiku:
dns-nat ze srcadress-*mojeverejka* protocol-tcp dstport-6000 action dns-nat toadress-192.168.0.250 toports-6000 .
Když se podívam a checknu port tak tam problikne pár B a packetů, nicméně port se tváří zavřený.
Není možné, že se při Natování zadává i nějaký Filter Rule?
I když jsem si hrál s nastavením Firewall Filter rules, tak jsem si i zkoušel přidat aby na chain-forward bylo accept a stejně nic.
Mam úplně stejně přesměrované porty 80,8000 a 554 a ty fungují korektně a jsou otevřené.
Topologie:
internet--->Switch>Mikrotik-ether1-->switch--> server(192.168.0.250) .
Děkuji za každou radu..
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
dnsnat
Kód: Vybrat vše
/ip firewall nat add action=dst-nat dst-address="tvoja verejka" dst-port=6000 to-addresses=192.168.0.250 to-ports=6000
Tvoja verejka nie je zdrojová pri dotazoch z WAN ale koncová. Toto smerovanie ale bude fungovať len z WAN strany nie z dotazov z lokálnej siete ( viď HARPIN NAT)
0 x
MTCNA, MTCRE, MTCTCE a furt toho viem málo
Díky moc, ale po zadání příkazu se mě to zeptá - chain: , tam se pokouším napsat dstnat, ale napíše mi, že to je valid jenom pro TCP/UDP
0 x
Protokol je třeba samozřejmě také specifikovat - TCP, či UDP, nebo dvě pravidla pro obojí.
Mirek
Mirek
0 x
i po specifikaci tcp mě stejně port checker ukáže, že je zavřeno.
Tak či tak na daném portu vidím (když je dotaz na otevřenost), že proběhne pár B.
Začínám z toho být zoufalý..
Tak či tak na daném portu vidím (když je dotaz na otevřenost), že proběhne pár B.
Začínám z toho být zoufalý..
0 x
Ve Firewalu by mělo být vidět, že tam přibývají nějaké packety.
Pokud ne, je to špatně nastaveno - zkontrolovat IP adresy.
Mirek
Pokud ne, je to špatně nastaveno - zkontrolovat IP adresy.
Mirek
0 x
Přidejte druhé pravidlo pro UDP a pak obě pravidla pošlete sem.
ip fir fil exp file=firewall
Mirek
ip fir fil exp file=firewall
Mirek
0 x