❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Asymetrie NSTREME dual
-
No dnes som tam skusil hodit 3,0rc9 a neviem ci je to len zhoda nahod , ale vyzera ze skor nie , Btest dava 36/36mbps . Takto vyzera ze je chyba v MK . Ale ak je to tak , tak je dost smutne ze ju opravili len vo v3,0 . A este som bol prijemne preklvapeny zatazou CPU teda ak ta 3,0 korektne zobrazuje zataz . Pri 2,9 pri nejakych 30mbps zataz 60% , teraz pri 3,0 zataz max 16%
0 x
mashinepistole2 píše:No dnes som tam skusil hodit 3,0rc9 a neviem ci je to len zhoda nahod , ale vyzera ze skor nie , Btest dava 36/36mbps . Takto vyzera ze je chyba v MK . Ale ak je to tak , tak je dost smutne ze ju opravili len vo v3,0 . A este som bol prijemne preklvapeny zatazou CPU teda ak ta 3,0 korektne zobrazuje zataz . Pri 2,9 pri nejakych 30mbps zataz 60% , teraz pri 3,0 zataz max 16%
Bacha, já jsem dal verzi 3rc9 a stalo semi, že když jsem mel kartu v modu APbridge s modem nstreme, tak mi to odpojuje mašinu, která je na to připojená... Pak jsem to vrátil na 2.9.48 a je klid.
Tenhle problém jsem zaznamenal jenom na PC (na RB ani nstreme nemám - byla by to blbost...)
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Leeonek píše:Kdybys dával na školení pozor, věděl bys že se dají bondovat jen FD spoje takže 2x 10Ghz případně 2x dual nstreme
?
The Linux bonding driver provides a method for aggregating
multiple network interfaces into a single logical "bonded" interface.
The behavior of the bonded interfaces depends upon the mode; generally
speaking, modes provide either hot standby or load balancing services.
Additionally, link integrity monitoring may be performed.
O tom, že linka musí být FD není nikde ani slovo. Prostě to vezme 2. rozhraní(FD,HD,prostě jakékoliv) a udělá to z něj jedno(o 2x takové kapacitě nebo jiných vlastnostech, prostě záleží na módu, který si nastavíte)
Leeonek píše:ale to je zhovadilost největší
A to proč?
Ba naopak mi to příjde lepší než nstreme dual a to z toho důvodu, že to není nějaký proprietární balast, který funguje bůh ví jak. A navíc pokud je jedna strana volná tak to na druhou dovoluje využít kompletně plné kapacity (tedy u dvou FastEthernetů 200Mb/s a u dvou 802.11g 108Mb/s), jen to asi nebude FD spoj(pokud už chcete FD, je na to lepší využít routingu).
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
Grunt_Mich_An píše:O tom, že linka musí být FD není nikde ani slovo. Prostě to vezme 2. rozhraní(FD,HD,prostě jakékoliv) a udělá to z něj jedno(o 2x takové kapacitě nebo jiných vlastnostech, prostě záleží na módu, který si nastavíte)
na školení Kryštofa Klímy bylo řečeno že mikrotik bonduje pouze duplexní spoje, nezkoumal sem proč a nebo da tomu tak opravdu je.
Leeonek píše:ale to je zhovadilost největší
bral jsem jako prasárnou bonding dvou nstreme spojů které fungují buhví jak

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Potom by mne tedy zajímalo co vás to na těch školeních učí. Je sice pravda, že to nemam prakticky odzkoušené na HD lince, ale balance-rr (round robin) funguje tak, že prví paket hodí do prvního slejvu, druhý do druhého, třetí do prvního,atd. a na druhé straně to z obou slejvů vytahuje na linku tak jak příjdou. Přitom nepoužívá žádného jiného protokolu (teda asi až na mód 802.3ad) a nic jiného nekontroluje.Leeonek píše:na školení Kryštofa Klímy bylo řečeno že mikrotik bonduje pouze duplexní spoje, nezkoumal sem proč a nebo da tomu tak opravdu je.
Leeonek píše:bral jsem jako prasárnou bonding dvou nstreme spojů které fungují buhví jak
To potom jo. Jen dodám, že bonding na 2. nstreme dual spoje lze udělat téže(jak říkam, prostě lze slave udělat z čehokoliv co se tváří jako samostatné rozhraní). Jen by to tedy asi stálo za úvahu zda-li není lepší udělat bonding všech 4. rozhraní.(4. wifi-ny a na každé více antén už by byl asi pořádný fukot)
0 x
mashinepistole2 píše:No dnes som tam skusil hodit 3,0rc9 a neviem ci je to len zhoda nahod , ale vyzera ze skor nie , Btest dava 36/36mbps . Takto vyzera ze je chyba v MK . Ale ak je to tak , tak je dost smutne ze ju opravili len vo v3,0 . A este som bol prijemne preklvapeny zatazou CPU teda ak ta 3,0 korektne zobrazuje zataz . Pri 2,9 pri nejakych 30mbps zataz 60% , teraz pri 3,0 zataz max 16%
Fakt to takhle pomohlo? Co ping cez spoj? Je to stabilne?
0 x
-
Na 2,9 mi to odosielalo 16mbps a 3,0rc9 to slo uz cez 30mbps a hodne klesla zataz CPU , pri 2,9 bola zataz 60% a pri 3,0 ledva 16% . Vyzera ze 3,0 je dokonalejsia . Ping cez 2 spoje bez zataze je 1ms - <1ms a pri zatazi kym nieje linka uplne upchata je ping 2-4ms . Ale v terene to moze byt ine mam to zatial len na stole . Inac dowgrade z 3,0rc9 na 2,9 bezdraty resetlo do defaultu, presnejsie 2 boli OFF a 2 resetnute . Takze v ostrej prevadzke by som sa stym radej nehral .
0 x
mashinepistole2 píše:Na 2,9 mi to odosielalo 16mbps a 3,0rc9 to slo uz cez 30mbps a hodne klesla zataz CPU , pri 2,9 bola zataz 60% a pri 3,0 ledva 16% . Vyzera ze 3,0 je dokonalejsia . Ping cez 2 spoje bez zataze je 1ms - <1ms a pri zatazi kym nieje linka uplne upchata je ping 2-4ms . Ale v terene to moze byt ine mam to zatial len na stole . Inac dowgrade z 3,0rc9 na 2,9 bezdraty resetlo do defaultu, presnejsie 2 boli OFF a 2 resetnute . Takze v ostrej prevadzke by som sa stym radej nehral .
Este to slape? Nepada to alebo nezamrza MK? Ja to potrebuji nasadit az to pomaha ale se toho trocha bojim
0 x
-
-
-
-
- Kontaktovat uživatele:
mashinepistole2 píše:Aj ked neviem ci to ze ma hyperthreading znamena ze ma 2 jadra asi skor nie , ale mk tvrdil ze ma
Neznamená
0 x
-