Dobrý den,
potřeboval bych poradit, či objasnit jak funguje forwarding na wifi kartičce.
Jde mi o to, že potřebuji v rámci jednoho AP řídit veškerý provoz a to i v rámci jednoho subnetu firewallem - mám povolený firewall na bridge.
Příklad. na CAP1 je po wifi připojená kamera z rozsahu 192.168.88.0/24 a dále dva PC, jedno PC je ve stejném rozsahu a druhé je z rozsahu 192.168.100.0/24.
Ve firewallu mám na IP adresu kamery povoleny jen některé IP adresy z obou rozsahů. V případě, že se PC připojí na CAP2 vše funguje bez problému - vše jde přes firewall.
Pokud se, ale připojí na CAP1, tak v případě, že je forward na wifi zapnutý - jde to kompletně mimo firewall. Pokud forward na wifi vypnu, zařízení se mezi sebou nevidí - což je vlastně funkce...
Existuje způsob, jak zamezit forwardu na wifi a vše prohnat přes firewall i vrámci jednoho AP?
Díky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
CAPsMAN - Client To Client Forwarding
Forward na WiFi vyřadí Firewall. Musí být vypnutý, aby se FW uplatnil.
Mirek
Mirek
0 x
Když forward na wifi vypnu, tak mi stejně přes firewall žádná data nejdou... I když mám ve firewallu forward mezi sebou povolený, žádné pakety neprocházejí a ani si PC mezi sebou nepingnu... Přijde mi, jaky by to ta kartička dropovala...
0 x
Kartička nic nedropuje
.
Forward na Wifi znamená, že klienti AP spolu komunikují přímo. Komunikace vůbec nejde do Mikrotiku a tudíž jím nemůže být zpracována.
Hledal bych v nastavení FW, kde je chyba.
Mirek

Forward na Wifi znamená, že klienti AP spolu komunikují přímo. Komunikace vůbec nejde do Mikrotiku a tudíž jím nemůže být zpracována.
Hledal bych v nastavení FW, kde je chyba.
Mirek
0 x
To je mi jasný, psal jsem, že mi přijde v případě, že je forward vypnutý jaky by to dropovala. Pakety mi firewallem neprojdou. I když vše povolím, tak se mezi sebou zařízení na jednom AP nevidí. Spíš mi není jasné když je forward na wifi vypnutý, co to s paketem udělá - mělo by to projít forwardem skrz router, resp. firewallem?
0 x
Já právě potřebuji docílit stavu, aby všechny pakety prošli firewallem a já je mohl dále zpracovávat.
0 x
Forward na wifi musí být vypnutý.
Když tak sem pošlete nastavení FW.
Mirek
Když tak sem pošlete nastavení FW.
Mirek
0 x
Když mám forward na wifi vypnutý, tak přesto, že vypnu ve firewallu pravidla DROP, tak stejně v rámci jednoho AP nevidim zařízení v rámci jednoho subnetu, ale ani z druhé sítě. Nejde to ani, když celý firewall vypnu, ani když dám accept všeho.
Furt mi není jasné, co dropne komunikaci v rámci AP? Resp. kudy paket prochází a co jej zahodí, když ve firewallu žádné pravidlo nemám.
Vždyť izolace klientů na AP funguje nezávisle na firewallu, nebo ne?
Furt mi není jasné, co dropne komunikaci v rámci AP? Resp. kudy paket prochází a co jej zahodí, když ve firewallu žádné pravidlo nemám.
Vždyť izolace klientů na AP funguje nezávisle na firewallu, nebo ne?
0 x
Samozřejmě funguje. Neviditelnost nemusí být způsobena jen FW, ale také nastavením adres, routování a ARP.
Je na AP povolena bridge? Je toho prostě hodně, co může být špatně.
Bez komplexnější informace o síti asi moc víc neporadíme.
Mirek
Je na AP povolena bridge? Je toho prostě hodně, co může být špatně.
Bez komplexnější informace o síti asi moc víc neporadíme.
Mirek
0 x
Jedna se o jeden bridge, ARP je reply-only (dhcp + static), zkousel jsem i s ARP enabled, dale mam na bridge zapnuty Use IP Firewall, ale ve filters bridge zadna pravidla nemam. Vse je nastaveno a rizeno na CAPsMANu, ktery je zaroven jako router. Veskere routy jsou pouze dynamicke, krome default.
Na bridge mam rozsah 192.168.88.0/24 a 192.168.100.0/24. CAP a CAPsMAN komunikuji v rozsahu 192.168.88.0/24
Na bridge mam rozsah 192.168.88.0/24 a 192.168.100.0/24. CAP a CAPsMAN komunikuji v rozsahu 192.168.88.0/24
0 x