❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

problem s netom.. PROSIM POMOC!

Návody a problémy s konfigurací.
napo

problem s netom.. PROSIM POMOC!

Příspěvekod napo » 18 years ago

zdravim! mam nasledovny problem.. mam ADSL router(192.168.1.1) na ktorom je zapnuty DHCP server. do RB som na eth1 pripojil router a nastavil ho tak aby mu adsl router priradil IP. s tym nebol problem. na eth2(192.168.1.210 chcem dat swith kde budem pripajat klientov. teraz prejdem k problemu.. z pc sa cez ping dostanem na eth2, cize 192.168.1.210, dostanem sa aj na eth1, cize priradene dhcp serverom 192.168.1.101, ale ked dam ping na adsl router 192.168.1.1 tak neprejde. tym padom samozrejme nejde ani internet. neciem co s tym mam robit.. som uz toho uz zufaly.. bol by som velmi rad ak by sa nasiel niekto kto by mi s tym pomnohol.. zatial dik moc!!!
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 18 years ago

napo píše:zdravim! mam nasledovny problem.. mam ADSL router(192.168.1.1) na ktorom je zapnuty DHCP server. do RB som na eth1 pripojil router a nastavil ho tak aby mu adsl router priradil IP. s tym nebol problem. na eth2(192.168.1.210 chcem dat swith kde budem pripajat klientov. teraz prejdem k problemu.. z pc sa cez ping dostanem na eth2, cize 192.168.1.210, dostanem sa aj na eth1, cize priradene dhcp serverom 192.168.1.101, ale ked dam ping na adsl router 192.168.1.1 tak neprejde. tym padom samozrejme nejde ani internet. neciem co s tym mam robit.. som uz toho uz zufaly.. bol by som velmi rad ak by sa nasiel niekto kto by mi s tym pomnohol.. zatial dik moc!!!

Mikrotik je router, tak že bych na eth2 dal jiný rozsah, než 192.168.1.0/24.
Na Eth2 bych dal třeba adresu 192.168.2.1/24 a všechno, co je za tim by mělo tenhle rozsah. A na Mikrotiku bych nastavil maškarádu...
0 x

Blurcak

Příspěvekod Blurcak » 18 years ago

jinak neni zbytecne met modem jako router a pak hned za nim routovat na MK? nebylo by lepsi hodit modem pruchozi a pripojovat se s RB?
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 18 years ago

Blurcak píše:jinak neni zbytecne met modem jako router a pak hned za nim routovat na MK? nebylo by lepsi hodit modem pruchozi a pripojovat se s RB?

jj, taky pravda :-)
0 x

napo

Blurcak píše:jinak neni zbytecne met modem jako router a pak hned za nim routovat na MK? nebylo by lepsi hodit modem pruchozi a pripojovat se s RB?

no pockaj niaksi som nepochopil co tym myslis.. ako to mam spravit? inak router mam SMC7904brb dik..
0 x

colombo

Příspěvekod colombo » 18 years ago

Router SMC nastavíš do BRIDGE-módu. Tím ho degraduješ a budeš zařízení využívat pouze jako převodník mezi ethernet a ADSL linkou.

V konfiguraci Mikrotiku nastavíš PPPoE a parametry tvého připojení. Tímto ti bude Mikrotik obsluhovat slojení a fungovat jako router.
Psali tu o tom už mnohokrát.
Zkus hledat.

Na konkrétní nastavení musíš přijít sám.
0 x

napo

pani dakujem vam za vase rady.. to co som nezbytne potreboval na rozchodenie RB som vyriesil takze uz to funguje.. teraz sa mi vsak naskyta problem s wds. dufam ze to dako rozchodim.. inak ten router smc v rezime bridge zatial nepouzijem.. neviem ale zda sa mi zbytocne zatazovat dalsim routovanim RB ked to spravi router.. ak by sa mi v buducnosti naskytli dake patalie s routrom SMC tak pouvazujem o tejto moznosti.. tak zatial a este raz dik moc!!!
0 x

Blurcak

Příspěvekod Blurcak » 18 years ago

napo píše:.. neviem ale zda sa mi zbytocne zatazovat dalsim routovanim RB ked to spravi router..

Myslim ze zbytecnost to neni prece jen routovaci vykony RB sou trochu nekde jinde nez vykon nejakeho SMC modemu
0 x

napo

Příspěvekod napo » 17 years ago

Blurcak píše:
napo píše:.. neviem ale zda sa mi zbytocne zatazovat dalsim routovanim RB ked to spravi router..

Myslim ze zbytecnost to neni prece jen routovaci vykony RB sou trochu nekde jinde nez vykon nejakeho SMC modemu

no.. to mas urcite pravdu.. ved uvidim casom.. ak to SMC prestane stihat, alebo budem mat volnejsiu chvilku, tak sa s tym skusim pohrat... dik este raz
0 x