❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ako nastavit router? jedno pripojenie do netu pre 2interface

Návody a problémy s konfigurací.
matos

ako nastavit router? jedno pripojenie do netu pre 2interface

Příspěvekod matos » 17 years ago

ako nam nastavit router?
mam pripojenie do internetu prostrednictvom PPPoE vystup netu by som chcel nastavit pre 2 interface to je wlna1 a ether1 problem je vtom ze tie zariadenia nemozem dat do bridge!

prakticky mi to pripada tak ze by to potrebovalo vytvorit Virtual Interface na ktore by som dal vystup z PPPoE a klienti by sa nato pripalaji ale neviem ako nato...
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

To je zase jednou otázka....
"výstup netu" je co, vnitřní rozhraní? venkovní rozhraní?
"2 rozhraní" je druhé rozhraní nebo dvě rozhraní
že je nemůžeš dát do brigge je nesmysl, všechna rozhraní lze dát do bridge.
Pokud máš připojení přes PPPoE tak ten tunel se vytvoří na jednom rozhraní (na tom kde je fyzicky připojen).
Obávám se že jsem vůbec nepochopil co chceš vlastně udělat
0 x

matos

alebo tak sa to da povedat ze poriadne neviem co chcem spravit... proste neda sa mi spojit wlan1(ako klient) a ether1 do bridge...
ide mi toto aby som subnet 192.168.0.x a subnet 192.168.2.x spojil ako jeden celok, ktore nebudu ovplyvnovane firwalom a qos ktore chcem jedine pre internet,uzivatelia v spominanych rozasahoh musia mat GW na PPPoE teda konkretne Interface ktore zvolim
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aj_rade » 17 years ago

matos píše:alebo tak sa to da povedat ze poriadne neviem co chcem spravit... proste neda sa mi spojit wlan1(ako klient) a ether1 do bridge...
ide mi toto aby som subnet 192.168.0.x a subnet 192.168.2.x spojil ako jeden celok, ktore nebudu ovplyvnovane firwalom a qos ktore chcem jedine pre internet,uzivatelia v spominanych rozasahoh musia mat GW na PPPoE teda konkretne Interface ktore zvolim

samozrejme, ze klient rezim na 2.9 nejde dat do bridge, ale to bys musel poradne cist a hledat tohle forum,ze ? Je to tu porad dokola ty dotazy, pomalu se prestavam v tomhle foru orientovat a malokdy se tu resi neco fakt zajimaveho, coz je smutny :cry:
0 x
admin sítě PLnet

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 17 years ago

aj_rade píše:
matos píše:alebo tak sa to da povedat ze poriadne neviem co chcem spravit... proste neda sa mi spojit wlan1(ako klient) a ether1 do bridge...

samozrejme, ze klient rezim na 2.9 nejde dat do bridge, ale to bys musel poradne cist a hledat tohle forum,ze ? Je to tu porad dokola ty dotazy, pomalu se prestavam v tomhle foru orientovat a malokdy se tu resi neco fakt zajimaveho, coz je smutny :cry:

jiste...resi se tu sracky a nad poradnyma dotazama (viz muj Nstreme Dual) se nikdo nepozastavi :twisted: :D
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

aj_rade píše:Je to tu porad dokola ty dotazy, pomalu se prestavam v tomhle foru orientovat a malokdy se tu resi neco fakt zajimaveho, coz je smutny :cry:

+1
Také zmáčknu slzu, když si vzpomenu co se tu řešilo kdysi a dnes.
FAQ a odkazy na tyto stránky u psaní nového komentáře by nebyli k zahození.
Naposledy upravil(a) Petr Vlašic dne 02 Nov 2007 13:12, celkem upraveno 1 x.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

matos

aj_rade píše:samozrejme, ze klient rezim na 2.9 nejde dat do bridge, ale to bys musel poradne cist a hledat tohle forum,ze ? Je to tu porad dokola ty dotazy, pomalu se prestavam v tomhle foru orientovat a malokdy se tu resi neco fakt zajimaveho, coz je smutny :cry:

no a co som vlastne pisal??? ved som tam pisal ze to nejde spojit!
este som dal do zatvorky klient...tak potrebujem vediet ako nastavit firewal a qos tak aby boli len pre internet!!!
0 x

bena
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bena » 17 years ago

matos píše:
aj_rade píše:samozrejme, ze klient rezim na 2.9 nejde dat do bridge, ale to bys musel poradne cist a hledat tohle forum,ze ? Je to tu porad dokola ty dotazy, pomalu se prestavam v tomhle foru orientovat a malokdy se tu resi neco fakt zajimaveho, coz je smutny :cry:

no a co som vlastne pisal??? ved som tam pisal ze to nejde spojit!
este som dal do zatvorky klient...tak potrebujem vediet ako nastavit firewal a qos tak aby boli len pre internet!!!

mohu poskitnout Audio zaznam ze zakladniho skoleni MK ktere dela muj pritel Jarda Cihaku. Prave tyto zaklady chybi nekterym :)

http://www.chrastany.info/media/mikrotik.mp3
0 x
Admin komunitni site Chrastany-Net

bena
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bena » 17 years ago

To by me zajimalo kdo to sosa ze se tak vlece to je hrozny :) Bida 1/2 mbps/s

hergot to je ale zajem :) uz mi to omezuje :) :)
0 x
Admin komunitni site Chrastany-Net

matos

vpoho, 80k...
pre predstavenie casi mojej siete
Obrázek
proste chcem aby kopirovanie zo subnetu 192.168.2.x do subnetu 192.168.0.x nebolo ovplyvnovane QOS a Firewalom ale jedine aby to bolo platilo pre internet!
ako nato?
0 x