❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
problém na vysilači 2.4
Síla -29 ... co bys ještě chtěl?
To máš na padesát metrů, ne?
Pokud nemáš ty porouchané TX, nebo on RX, tak to nemáš jak touto technologií zlepšit.

Pokud nemáš ty porouchané TX, nebo on RX, tak to nemáš jak touto technologií zlepšit.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
No je to nějakých 300m, pokud hraju něco po netu tak skáče dost ping. Chápu to no slabota
0 x
A proč to místo tady neřešíš se svým poskytovatelem?
Jinak co bys chtěl od 2,4? 4Mb/s jsou na toto pásmo slušná rychlost.
Jinak co bys chtěl od 2,4? 4Mb/s jsou na toto pásmo slušná rychlost.
0 x
Jestli to dobře počítám, tak na tebe pálí cca 48 dBm ERIP. Na to je jediná odpověď ... hmm.
Nemáš šanci to moc oddiagnostikovat sám. Teoreticky bys z toho mohl vytáhnout 16 Mbit/s, pokud bys tam byl sám. Jedním směrem, samozřejmě. Ale pokud je jedna ze stran vadná, tak to nepoznáš a vadit ti to může. I když bys to měl poznat na CCQ.
Ale řekl bych, že mít 4-5 megabit na tomto je ještě v pohodě.
Nemáš šanci to moc oddiagnostikovat sám. Teoreticky bys z toho mohl vytáhnout 16 Mbit/s, pokud bys tam byl sám. Jedním směrem, samozřejmě. Ale pokud je jedna ze stran vadná, tak to nepoznáš a vadit ti to může. I když bys to měl poznat na CCQ.
Ale řekl bych, že mít 4-5 megabit na tomto je ještě v pohodě.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
No je to poskytovatel takový jak když jede sám na sebe, nemá žádnou web adresu. Jinak na rychlost.cz mě to ukazuje TTnet ten je tu kolem Hradce Králové a okolí. Připadá když má nějaký ty Mbit/s propůjčený nebo já nevím
.....snažím se s ním domluvit alepon na 7 Mbit/s ale táhne se to s ním delší dobu. Co jsem volal jinému poskytovateli tak mě říkal o tomto aktuálním, že to pouští přes stromy a tak což se dá říct no
Edit: No po novém roce to vidím tak že přejdu k jinému má přejít z 2.4 na 5GHz, tak říkám že bych to vyzkoušel a uvidím. Tam je to nějakých 8/15 Mbit/s a Upload 4/8 Mbit/s za 400,-

Edit: No po novém roce to vidím tak že přejdu k jinému má přejít z 2.4 na 5GHz, tak říkám že bych to vyzkoušel a uvidím. Tam je to nějakých 8/15 Mbit/s a Upload 4/8 Mbit/s za 400,-
0 x
Jedna paní povídala...
Než budeš řešit změnu poskytovatele napřed se poohlídku po sousedech zda oni nemají také podobnou anténu a zda take nejsou připojeni ke stejnemu ISP. Pokud ano otestuj to od nich a uvidíš-nejlepe aspon u 2 lidí.
Tento týden jsem byl u zakazníka , kde chodili prodejci z Rio Media a také 02 a oba nezávisle tvrdili jak lidi okrádáme tím, že jim(Ne konkretně my ,ale všichni poskytovatele mimo nich ) nabízíme sdílené linky které nemůžou tu sdílenou rychlost slíbenou dodržet.
A další budoucí zákazník 02 mi předhazoval také že jedině 02 dostane do te X velké vesnice kvalitní internet. Mimo to je tam 4 ISP (včetně nás) A člověk jim to uvěřil prostě mluvené slovo má větší sílu.
Tak mu to řekli v 02 tečka.
Nezáleží jen co je na papíru nejlepší jsou přimo zkušenosti. Samozřejmě nepodaří se třeba pokaždé uhlídat zda se ve vzdálené obci náhle nezhorší kvalita spojení když to přenášíme vzduchem,ale monitoring se dělá a zakazníci k´pokud mají problém se musí ozvat .
www.wiracom.cz
Než budeš řešit změnu poskytovatele napřed se poohlídku po sousedech zda oni nemají také podobnou anténu a zda take nejsou připojeni ke stejnemu ISP. Pokud ano otestuj to od nich a uvidíš-nejlepe aspon u 2 lidí.
Tento týden jsem byl u zakazníka , kde chodili prodejci z Rio Media a také 02 a oba nezávisle tvrdili jak lidi okrádáme tím, že jim(Ne konkretně my ,ale všichni poskytovatele mimo nich ) nabízíme sdílené linky které nemůžou tu sdílenou rychlost slíbenou dodržet.
A další budoucí zákazník 02 mi předhazoval také že jedině 02 dostane do te X velké vesnice kvalitní internet. Mimo to je tam 4 ISP (včetně nás) A člověk jim to uvěřil prostě mluvené slovo má větší sílu.
Tak mu to řekli v 02 tečka.
Nezáleží jen co je na papíru nejlepší jsou přimo zkušenosti. Samozřejmě nepodaří se třeba pokaždé uhlídat zda se ve vzdálené obci náhle nezhorší kvalita spojení když to přenášíme vzduchem,ale monitoring se dělá a zakazníci k´pokud mají problém se musí ozvat .
www.wiracom.cz
0 x
Martin_x píše:Zdravím
Chtěl bych se zeptat, co doladit na spoj 300m k AP. De mě o to že rychlost mám nějakých Down - 4M Upload 1.5M. Je to slabota ale pokud se to nezlepší tak odejdu od poskytovatele.
Děkuji předem za odpověď
Zavolej jim o servis.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
profik píše:To vis ze jsem proskenoval okoli od nekolika klientu, a co chces slyset, napriklad todle: ano jsou tam stejne kanaly, ale s minimalnim signalem. To je ale vsude kdyz das skenovat chytnes nekolik stejnych ve 2.4 i 5 g.
Na 2,4 je kanalovy rastr po 5MHz. Vzdalenost mezi stredy kanalu 1 a 2 atd. je tedy prave 5MHz. Nekolizne se daji v EU pouzivat 4 kanaly 20MHz 802.11g/n/ac a to v rastru 1,5,9,13. Jakykoliv jiny rastr je spektralne mene efektivni. Pouze takto lze zajistit, aby to byly 4 vzajemne nekolizni kanaly. Jina situace je v USA, kde konci pridel kanalem 11 a timpadem mohou pouzivat pouze 3 kanalovy rastr 1, 6, 11. Kanaly s sirkou 40MHz nedoporucuju vzhledem k penetraci pasma vubec pouzivat.
Stejne tak zakazat 802.11b, protoze je ve spektru sirsi, vice nez 20MHz a timpadem bude vzdy prolejzat minimalne do dvou kanalu ve vyse uvedenem rastru.
A pak bych doporucoval pouzit spektrak, levnejsi varianta treba InSSIder+notebook s WiFi kartou a proskenovat spektrum nejen na strane klientu, ale i na strane AP. Muze to byt tak, ze konkretni kanal vyhovi na strane klienta, ale ne na strane AP.
Dalsi vec, ktera pomaha je synchronizovat nosnou sveho signalu s rusicim. Priklad, pokud je rusici signal na kanalu 1, nedavat svoje na 2, nebo 4 atp. ale taky 1. Pokud je dostatecny odstup mezi rusenim a zadanym signalem, APcko i klient si s tim poradi. Nejhorsi je ruseni tzv. castecne presahujicich kanalu.
Na vesnici si dokazu i predstavit, ze obejdes par domacnosti, co provozuji WiFi na kanalech mimo uvedeny rastr a presvedcis je, aby preladily svoje APcka do rastru. Vetsinou je totiz maji nastaveny z vyroby do defaultu a sviti vsichni na kanalu 1, nebo 1+n ve 40MHz rastru. Kdyz se ti to podari, odmenou bude vyssi propustnost a nizsi latence pro vsechny v okoli. To samy by se dalo delat v panelaku atp. Ale presvedcit nektery lidi nelze.
1 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art