stepan.benes píše:divizna píše:Ja jsem pouze stale fascinovan tim, ze si budeme zabijet nelinearni site linearnimi sluzbami. Youtube, Netflix, HBO GO a dalsi veci, tam je to jasne, to musi behat po datovych sitich, protoze to je on-demand.
Ale kdyz si zenska na materske zapne doma rano TV, pusti Ocko/Novu/Primu a pojede to az do vecera, nez se manzel vrati z prace (a pak to mozna pojedou dal spolu), tak je to linearni vysilani, ktere dneska mame v DVB-T, DVB-S a DVB-C. Jenze tohle linearni vysilani si po cely den ukousne 1-2 Mbity z pasma pro nelinearni sluzby.
Nejvetsi des mam prave z techto "useru" O2TV a dalsich unicast sluzeb, protoze budou sit zabijet necim, co by ji vubec zabijet nemuselo. My se treba lidi u nas v siti snazime "skolit", ze pro bezne sledovani TV je spravna cesta DVB-T, pro placene kanaly v rodinnem domku DVB-S. Az na kabelech v bytovkach a na optikach jede IPTV, protoze tam nijak neomezuje rychlost datove site.
Linearni DVB-T ma pro sebe pasmo 470-790 MHz (uvazuje se o zuzeni na 470-700 MHz), coz znamena 320 resp. 230 MHz, DVB-S pak ma prostor jeste mnohem sirsi. 5 GHz pasmo ma 200 MHz. Jen tolik k efektivite spektra a zbytecnemu mrhani na veci, ktere uz vysilaji jinde.
Prosím, přeskočme devadesátá léta. Je za 14 dní je rok 2016 ...
Jako podnikatel nebrečte když lidi něco chtějí a přemýšlejte jak jim to prodat a vydělat na tom
Btw. neměli bychom jim taky blokovat nhl.com a další sportovní weby, když výsledky maj na teletextu ? Takové plýtvání.
O2 ať si svoje služby prodává na svých linkách a netentuje se jak kukačka jinam. A tím "na svých linkách" myslím Cetin, protože to je to samé, pouze obchodně převlečené se stejným vlastníkem neboli obyčejná Kellnerovská šaškárna na lidi.