❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

O2 tv všude.

Problematika videa na IP sítích.
Adolf.Shitler

Re: O2 tv všude.

Příspěvekod Adolf.Shitler » 9 years ago

stepan.benes píše:
divizna píše:Ja jsem pouze stale fascinovan tim, ze si budeme zabijet nelinearni site linearnimi sluzbami. Youtube, Netflix, HBO GO a dalsi veci, tam je to jasne, to musi behat po datovych sitich, protoze to je on-demand.

Ale kdyz si zenska na materske zapne doma rano TV, pusti Ocko/Novu/Primu a pojede to az do vecera, nez se manzel vrati z prace (a pak to mozna pojedou dal spolu), tak je to linearni vysilani, ktere dneska mame v DVB-T, DVB-S a DVB-C. Jenze tohle linearni vysilani si po cely den ukousne 1-2 Mbity z pasma pro nelinearni sluzby.

Nejvetsi des mam prave z techto "useru" O2TV a dalsich unicast sluzeb, protoze budou sit zabijet necim, co by ji vubec zabijet nemuselo. My se treba lidi u nas v siti snazime "skolit", ze pro bezne sledovani TV je spravna cesta DVB-T, pro placene kanaly v rodinnem domku DVB-S. Az na kabelech v bytovkach a na optikach jede IPTV, protoze tam nijak neomezuje rychlost datove site.

Linearni DVB-T ma pro sebe pasmo 470-790 MHz (uvazuje se o zuzeni na 470-700 MHz), coz znamena 320 resp. 230 MHz, DVB-S pak ma prostor jeste mnohem sirsi. 5 GHz pasmo ma 200 MHz. Jen tolik k efektivite spektra a zbytecnemu mrhani na veci, ktere uz vysilaji jinde.

Prosím, přeskočme devadesátá léta. Je za 14 dní je rok 2016 ...
Jako podnikatel nebrečte když lidi něco chtějí a přemýšlejte jak jim to prodat a vydělat na tom :wink:

Btw. neměli bychom jim taky blokovat nhl.com a další sportovní weby, když výsledky maj na teletextu ? Takové plýtvání.

O2 ať si svoje služby prodává na svých linkách a netentuje se jak kukačka jinam. A tím "na svých linkách" myslím Cetin, protože to je to samé, pouze obchodně převlečené se stejným vlastníkem neboli obyčejná Kellnerovská šaškárna na lidi.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

No a teď tu šaškárnu mohou dotáhnout do dokonalosti a do ostatních sítí pouštět třeba dvounásobný datový tok, než u sebe. A dohnat k výměně ISP každého diváka.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

ludvik píše:No a teď tu šaškárnu mohou dotáhnout do dokonalosti a do ostatních sítí pouštět třeba dvounásobný datový tok, než u sebe. A dohnat k výměně ISP každého diváka.

A nebo to zařídit jinak aby se to sekalo i s dvojnásobným datovým tokem například...
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

mam dvb-s2 / 3 tunery, nahraju co chcu, timeshift sem pouzil asi 5x za pul roku. O2TV sem kdysi v prvotni verzi uzival asi pul roku, no zadny vodvar to moc nebyl. za mensi nebo stejny love mam na SATu vic programu.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 9 years ago

Neberte to prosím osobně, ale je úplně jedno co konkrétně Vám vyhovuje nebo ne. Rozhodnou obyčejní běžní uživatelé. Tedy trh. Sorry.
A nejde o O2TV, různě (ne)podobných služeb se na trhu objeví ještě dost.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

Adolf.Shitler

Příspěvekod Adolf.Shitler » 9 years ago

Však trh už rozhodnul a i když se Péťa s tou svojí úchvatnou multidimenzí snaží sebevíc, tak mu počet klientů nestoupá.
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 9 years ago

Na trhu v blízké budoucnosti nebude jen Petr.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

aliney

Příspěvekod aliney » 9 years ago

Tak jsem si vyzkousel tu mega dimenzi a je to des bes. Primo na lince O2, takze by to melo jet :-D hahaha
No odezva stboxu na cokoliv je tristni, preladit o kanal nahoru/dolu znamena stisknout tlacitko, cekat, cekat, prohlidnout si hromadu kosticek, cekat, pak se ozve zvuk, cekas, najedou textove informace o programu, cekas... a je to tam.
Ale porad je tu moznost navolit cislo kanalu rovnou, jenze je tady problem, misto 41 se tam cpe porad 441 , 411 , 444 , 4 , 111, takze zmacknout 4, cekat, zmacknout 1, cekat... a pak nasleduje vyse popsany proces s kostickama.
Nepomohlo ani vypnout PC od netu, kde to jinak beha kolem 10M
Poslednim testem bylo pretocit program na zacatek, asi o 15min. Naskocil sporic obrazovky (hromada kosticek) a pokus jsem po 10min ukoncil restartovanim stboxu.

Pro trpelive lidi s hromadou casu to treba bude fajn, za tech lidovych 1000,- mesicne.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

pepulis

Příspěvekod pepulis » 9 years ago

aliney píše:Tak jsem si vyzkousel tu mega dimenzi a je to des bes. Primo na lince O2, takze by to melo jet :-D hahaha
No odezva stboxu na cokoliv je tristni, preladit o kanal nahoru/dolu znamena stisknout tlacitko, cekat, cekat, prohlidnout si hromadu kosticek, cekat, pak se ozve zvuk, cekas, najedou textove informace o programu, cekas... a je to tam.
Ale porad je tu moznost navolit cislo kanalu rovnou, jenze je tady problem, misto 41 se tam cpe porad 441 , 411 , 444 , 4 , 111, takze zmacknout 4, cekat, zmacknout 1, cekat... a pak nasleduje vyse popsany proces s kostickama.
Nepomohlo ani vypnout PC od netu, kde to jinak beha kolem 10M
Poslednim testem bylo pretocit program na zacatek, asi o 15min. Naskocil sporic obrazovky (hromada kosticek) a pokus jsem po 10min ukoncil restartovanim stboxu.

Pro trpelive lidi s hromadou casu to treba bude fajn, za tech lidovych 1000,- mesicne.

Mam podobnou zkušenost. Samotne vysilani (o2 sport) bylo v poradku a plynule, ale jakmile jsem chtěl nekam přeladit, tak se dost cekalo - nacitalo se to i 10-15 s a to nemluvim třeba o samotnem zalogovani. Zkousel jsem to u sebe, primo na optice ...

Ještě, abych to uvedl na pravou miru, testoval jsem pouze web vysilani - prihlasit se a prepinat se mezi kanaly ...
Naposledy upravil(a) pepulis dne 17 Dec 2015 09:23, celkem upraveno 1 x.
0 x

pcwifi

da se ten jejich septikboks vratit pripadne do 14 dnu ? me jela KukiTV (s nastavenim na 10Mbit kvuli HDckum) zcela v pohode, stb rychly, nekousal se. Bych zkusil z nudy tu kyslikovu šaškárnu :)
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

josefp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod josefp » 9 years ago

stepan.benes píše:Na trhu v blízké budoucnosti nebude jen Petr.

Tyto prohlaseni me bavi :) samo uz tu je spousta jinych nabidek IPTV, at jako multicat tak unicast, ale nikdo z nich nema fotbal, ktery je hlavnim tahakem O2TV, tedy bude tu jiny poskytovatel, ktery bude mit tento obsah ?
0 x
/josef

Přímý dovozce FTTx komponentů pro optické sítě
http://www.centel.cz
Internet bez omezení

jahpisin

Příspěvekod jahpisin » 9 years ago

ludvik píše:No a teď tu šaškárnu mohou dotáhnout do dokonalosti a do ostatních sítí pouštět třeba dvounásobný datový tok, než u sebe. A dohnat k výměně ISP každého diváka.

kolegove ted zapojovali nasemu klientovi o2tv, bohuzel meli na spech tak nemohli otestovat, ale obraz byl prej totalne hnus i hd, tak spis poustej naopak min aby presli k o2 aby byl obraz cisty :)
0 x

blax

Příspěvekod blax » 9 years ago

tak to bude jeste velmi zajimave
Video stream má adaptivní datový tok podle rychlosti linky. SD kvalita zabere asi 3 Mb/s, Full HD si pak řekne o cca 12 Mb/s. IP TV obecně se tedy hodí pro surfaře se stabilním rychlým připojením. Více na: http://www.zive.cz/bleskovky/ip-tv-kuki ... n=copylink

jelikoz maji v zakladu skoro jenom HD programy tak wifi siti asi budou resit zajimavy problem - jak to dostat pres radio k zakaznikovi.
0 x

pcwifi

kuki sem testil nejaky ten den, nastavena rychlost 10Mbit pro STB dostacovala vsem HDckum, provoz stabilni stb bez vetsich obtizi.
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 9 years ago

Nech na hlave, to timeshift a archiv je predevsim sluzba pro zensky.
Pritelkyne si takhle sjizdi serialy, posecka a pak si serial pusti pozdeji a preskoci reklamy.
Zatim mam prevazne reakce od zenskych i ze zakazniku.
ja zase intenzivne pouzivam archiv ve sledovaniTV kvuli dokumentum.
Ty se nahravaji porad a ja se obcas kouknu, obcas mi ten egypt utece, protoze to nestihnu ani za mesic skouknout atd.

Adolf.Shitler píše:
zubodravec píše:Kdo si jednou cuchne k timeshiftu, nebo zpetnemu prehravani, tak uz si do domu nepusti DVB-T.

No jak kdo, já osobně na zpětném přehrávání nic úchvatného nevidím. Prvních pár dní zajímavá hračka, pak ale funkcionalita bez užitku. Na co bych se asi tak zpětně díval? Na sport nebo zpravodajství? Nebo dokonce na hudební kanály? To určitě ne. A filmy a dokumenty si můžu nahrát na HDD, který mám připojený ke kombo DVB-S/T přijímači a hlavně, na kterém mně to zůstane jak dlouho chci a nikoliv pár dnů nebo týdnů. A timeshift je tam samozřejmě taky, ale už jsem ho nepoužil ani nepamatuju.
0 x