Prosím o radu pro laika s konfigurací Home office zyxel 4 portová brána VDSL2 s wifi 802.11n + Mikrotik RB951G-2HnD.
První patro RD používám jako kanceláře společnosti zde je VDSL brána s wifi a 4 LAN porty + LAN switch pro úložiště 2 WD MyCloud 2 TB . Z důvodu slabšího wifi signálu jsem se rozhodl zakoupit MIKROTIK RB951G-2Hnd, tento jsem umístnil do bytu v přízemí a do jeho PPOE portu jsem připojil jedem LAN kabel z hlavní VDSL2 brany dotažený z patra. Po připojení Mikrotiku jsem použil defaultní konfiguraci jako AP Home. Wifi s internetem v přízemí funguje excelentně, bohužel ale v PC a televizích se nedostanu na sdílené uložiště (2x WD MyCloud) v síti a to jak při připojení přes WIFI tak i s použitím kabelovým přes 4 LAN porty Mikrotika, Internet funguje ve všech zařízeních, ale přístup na servery uložiště sdílených dat ne. Prosím o radu kde dělám chybu.Děkuji
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Konfigurace Home office 4 portová brána VDSL2 s wifi 802.11n + Mikrotik RB951G-2HnD
to RB robí NAT voči firemnej sieti?
na tie WDčka sa pripájaš pomocou ip adresy alebo pomocou mena (názvu)?
na tie WDčka sa pripájaš pomocou ip adresy alebo pomocou mena (názvu)?
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD
Internet, IPTV, USSD
Je treba smazat celou konfiguraci z 951 (uvest do tovarniho nastaveni a pri prvnim startu dat "remove configuration").
Pak nepouzivat zadny quick set nebo tak ale udelat:
Bridge -> vytvorit novy bridge
Bridge ->ports pridat vsechny interface do bridge1
IP->DHCP client vytvorit dhcp klient na interface bridge 1
+ nastavit kartu (/wlan1 kde mode na karte bude AP bridge + kanal,ssid, heslo atp.
Pak to bude fungovat ... Chyba je v tom, ze mas router za routerem a jedna sit nevidi do druhe site.
Pak nepouzivat zadny quick set nebo tak ale udelat:
Bridge -> vytvorit novy bridge
Bridge ->ports pridat vsechny interface do bridge1
IP->DHCP client vytvorit dhcp klient na interface bridge 1
+ nastavit kartu (/wlan1 kde mode na karte bude AP bridge + kanal,ssid, heslo atp.
Pak to bude fungovat ... Chyba je v tom, ze mas router za routerem a jedna sit nevidi do druhe site.
0 x
Na VDSL modemu ti asi běží dhcp server a na mikrotiku taky. Jako první bych skusil na mikrotiku vypnout DHCP server a kabel z POE píchnul do portu LAN4. Pokud všechno bude fungovat, dořešíme zbytek.
0 x
Petr Krist