❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik ohlásil SFP GPON ONU (G.984)

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
honzam

Re: Mikrotik ohlásil SFP GPON ONU (G.984)

Příspěvekod honzam » 9 years ago

pelag píše:Na FTTB dobré. Ale když už tam je vlákno proč to neudělat na P2P ?

Proč? Třeba nedostatek vláken na P2P? Proč jinak by se používal GPON? :)
0 x

pelag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pelag » 9 years ago

Pokud někdo tak hloupe plánuje optiku ze nema z CO ani jedno vlákno na barák tak je to dost tragédie a nemel by se pouštět do optiky natož do ponu :D
0 x
Lukáš Sajdl
„Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.“

honzam

pelag píše:Pokud někdo tak hloupe plánuje optiku ze nema z CO ani jedno vlákno na barák tak je to dost tragédie a nemel by se pouštět do optiky natož do ponu :D

Pokud se na začátku navrhly špatně trase a trubky jsou plné tak je PON jediná šance...
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 9 years ago

pelag píše:Pokud někdo tak hloupe plánuje optiku ze nema z CO ani jedno vlákno na barák tak je to dost tragédie a nemel by se pouštět do optiky natož do ponu :D

Tak aktivní optika rozhodně neznamená 1 vlákno na barák. To je málo i na ten xPON
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

pelag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pelag » 9 years ago

Pane Beneš tady se řešilo připojení jednoho CCR tzv. FTTB a tam to jedno vlákno stačí na připojení jednoho CCR

Je pravda že někdy se hold to šetření na začátku nevyplácí :-(
0 x
Lukáš Sajdl
„Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.“

hafieror

Příspěvekod hafieror » 9 years ago

Už jste si s tím někdo hrál? Jakou vám ukazoval teplotu? Mě ukazuje 74°C a to už je podle datasheetu mimo hranici.
0 x

honzam

Je pravda že to topí hezky. Ale je taky otázky jestli to teplotu ukazuje správně :)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

O přehřívání v některých zařízeních jsem slyšel i jinde ... Něco na tom tedy bude.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

hafieror

honzam píše:Je pravda že to topí hezky. Ale je taky otázky jestli to teplotu ukazuje správně :)

Nevím jaký mám vnímání teplot, ale ruku na tom neudržím.
0 x

Laibir

Příspěvekod Laibir » 9 years ago

Už to někdo rozchodil proti něčemu?
0 x

honzam

Nám to chodí proti Raisecomu. Ale je potřeba mít na SFP GPON ONU přepsané SN. Raisecom totiž ověřuje klienty podle SN.
U ostatních výrobců by to mělo chodit bez změny SN
0 x

hafieror

proti Huawei to taky chodí, jen se mě nepodařilo přes to rozchodit vrrp, ale zatím jsem neřešil proč.
0 x

maartinek

Příspěvekod maartinek » 8 years ago

Zdravím,
mám doma net po optice od Centria a jejich modem Huawei Echolife Hg8245 Gpon. Rád bych tento vyřadil z provozu a optiku zapojil přímo do RB3011. 3011tku jsem si kupoval v podstatě hned, jak vyšla a při pokusu o fungování s Mikrotik SFP GPON jsem se na net prostě nedostal. Zkusil jsem na interface sfp nastavit stejnou VLAN, jakou vidím nastavenou v modemu, ale bez úspěchu. GPON modul jsem poté vrátil. Možná mohl být na začátku problém s kompatibilitou toho GPON SFP a 3011tky nebo jsem mohl na nějaké nastavení zapomenout. Máte někdo zkušenost nebo tip, co kde nastavit? Např. když se koukám do nastavení toho modemu, tak kromě své IP adresy tam vidím IP z úplně jiného rozsahu. To je pro nějaký monitoring? Je to důležité? Nebo je úplně kravina tam nastavovat nějakou VLAN, ale je potřeba také podvrhnout SN? Podvrhnout MAC jsem zkusil a v té době to nepomohlo. Díky za nápady.
0 x