❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB2011L routing

Návody a problémy s konfigurací.
Jarin
Kontaktovat uživatele:

RB2011L routing

Příspěvekod Jarin » 9 years ago

Prosím o radu. Proroutovaných rozsahů IP adres mám všude fůru, ale tady už opravdu nevím.

Potřebuji dostat konkrétní veřejný rozsah IP x.x.x.x/30 na ethernet RB2011L z nadřazeného routeru a stále se nedaří. Když provedu to stejné na RB 600 ze stejného portu onoho nadřazeného routeru, ze kterého posílám onen rozsah IP x.x.x.x/30, tak to funguje bez problémů. Bez problému si na dané rozhraní dopingám. Vypadá to tedy tak, že problém je pouze v nastavení RB2011L. Pokud někdo máte zájem pomoci, budu velmi vděčný. IP = 77.48.203.212 , jmén o= user1 a heslo = 12345 Přístup je pouze ke čtení.
0 x

ef

Příspěvekod ef » 9 years ago

Problém máš někde na 77.48.203.209

Z tracertu: 86 to pošle 209 a 209 zpět 86. => 209 neví kde rozsah 77.48.203.116/30 patří.
0 x

Jarin
Kontaktovat uživatele:

Na té x.x.x.209, je v nastavení bridge Airgrid M5. Nikdy dříve jsem nepozoroval podobný problém, kdyby to měl způsobovat právě on.
Naposledy upravil(a) Jarin dne 27 Nov 2015 15:51, celkem upraveno 1 x.
0 x

ef

Máš ho jako WDS klient? Pouze s WDS je k routingu netečný. Když jsem to kdysi testoval tak mi přes UBNT bez WDS neprošlo ani BGP.
0 x

Jarin
Kontaktovat uživatele:

WDS nastaven nemá. Zkusím. Tak nepomohlo. Tady je ještě přístup do toho Airgrid pro čtení. 77.48.203.209 user a 12345

Zjistil jsem, že když mám nastaveno na tom airgrid to WDS (Transparent Bridge Mode) na enable, tak přes něj nedopingám ani vstupni interface toho RB2011L za ním.
0 x

ef

Bohužel s těmi read pravy na tom UBNT se nikam nedoklikam, Jake IP a maska je tam nastavená? Nemá něco nastavení v IP alias?
0 x

Jarin
Kontaktovat uživatele:

Pomohlo až nastavení WDS i na AP Rocket M5. To znamená, že obě jednotky jak AP (Rocket), tak i client (Airgrid), musí mít nastavený WDS. Pak už to funguje. Každopádně jste mne k tomu navedl, velmi Vám děkuji za typ.
0 x