Zdravím Vás všechny a žádám o radu.
Dnes jsem dostal novou várku RB SXT lite5. Naistalovaný Router OS 5.26 verze bios 3.22. NA zařízení si dávam pro mě odskoušný Router OS 6.18 a sním bud povíším či snížím bios na 3.18 - 3.17 podle zařízení - podotýkám, že jsem tím na žadném zařízení od mikrotik doposud problém neměl.
U nové várky se mi stane to že když zvednu router os na 6.18 vše je ok, ale jakmile ponížím bios z 3.22 na 3.18 tak mikrotik po rebootu již nenaběhně. Musím použít Reset na RB, poté naběhne ale situace se opakuje, stačí vypnout nebo dát reboot a nic. Jediné Jak to fuunguje je nahrát poslední verzi router os a bios pak se chová rb normalně nabíha vždy. Sektal se někdo s nečím podobným?
Bios aktualizuji přes winbox položka system---->Routerboard
Děkuji za každou radu či informaci.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB SXT Lite5 Upgrade Router OS - Downgrade Bios
Bios bych rozhodně neponižoval na nižší než s kterým to přišlo...
0 x
Jenže v tuto chvíli když nahraji posledni router os 6.33 a updatuji bios na 3.24 a poté snižím router os na 6.18, RB též nenaběhne
0 x
a proč nenechat bios 3.22 a ROS 6.18?
0 x
vysvetli mi jako 5 letemu diteti proc downgradovat bios, to mi hlava nebere ani kdybych mel v krvi 5 promile
, naopak davam co nejnovejsi. meli by udelat upravy aby starsi bios nesel nikdy nahrat stuj co stuj.

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Neříkám že to tak nemůže být. řikám že každe ponížení byť jen ros způsobí že rb již nenaběhne.
0 x