❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

jak nahrát firmware do groova

Návody a problémy s konfigurací.
radimasss

jak nahrát firmware do groova

Příspěvekod radimasss » 9 years ago

ahoj potřebuji nahrat do groova firmware vím že to de přes nullmodem kabelem ale nejde mi to není tu někdo kdo se stím už setkal a pomohl by mi a napsal přesný návod i pro statní předem děkuji :)
0 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 9 years ago

Nevím přesně co potřebuješ, ale pokud chceš upgradovat mikrotik tak stahni nové balíčky a nakopíruj je do files a pak dej reboot. Pak si dej new terminal a napiš system routerboard print, pokud bude k dispozci new bios tak napiš to samé a misto print dej upgrade a pak zase reboot a máš to.
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 9 years ago

radimasss píše:ahoj potřebuji nahrat do groova firmware vím že to de přes nullmodem kabelem ale nejde mi to není tu někdo kdo se stím už setkal a pomohl by mi a napsal přesný návod i pro statní předem děkuji :)

Ten groove je ve fazi jake ? Je funkcni a dostanes se do winboxu, nebo do nej neznas heslo, nebo vubec nenajede mikrotik a jen sviti ?

1) pokud mikrotik bezi a dostanes se do nej tak do files nakopirujes vsechny soubory ( http://www.mikrotik.com/download ) a das do terminalu system reboot
2) pokud mikrotik bezi a nezna se heslo tak hodit do tovarniho nastaveni (nechat nastartovat, drzet reset cca 10s. odpojit napajeni, zapojit napajeni, chvili pockat a pustit reset a pak podle bodu 1)
3) groove sviti ale nenajede mikrotik - > netinstall navod zde -> http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Netinstall
0 x

radimasss

ten groove svití ani nezapípa ten firmware byl myslím poškoyen špatným updatem :D
0 x

radimasss

hlavně nevím co pužít za kabel com tam není :D dál jako update umím to je ok. ale ten kábl mi dělá problém :D
0 x

CrazyApe

radimasss píše:hlavně nevím co pužít za kabel com tam není :D dál jako update umím to je ok. ale ten kábl mi dělá problém :D

Pouzij netinstall a bez podle navodu. Staci utp kabel nic vic netreba. Pokud alespon sviti a je jen zdrbly fw tak to pujde.
0 x

radimasss

no ten netinstal ho nenajde a mam kříženej kabel :roll:
0 x

CrazyApe

Na co krizeny ? pouzij primy.
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 9 years ago

A není to jedno? Rovný nebo křížený, fungovat by měly oba.
0 x
Petr Krist