❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB2011UiAS-2HnD - wifi kolísá nebo nepřipojí

Návody a problémy s konfigurací.
neumanj

RB2011UiAS-2HnD - wifi kolísá nebo nepřipojí

Příspěvekod neumanj » 9 years ago

Zdravím, už pár dní se snažím nastavit wifi na mikrotiku RB2011, po přečtení několika pomocí v diskuzích jsem došel skoro možná k ideálu. Ale bohužel mi nepřipojí všechna zařízení: Nepřipojí starší notebook ( kde je 802.11a/b/g karta) a Berry Z3 mobil , ale zase na druhou stranu připojí Berry Z10 . Teda v DHCP Leases píše, že je připojený Berry Z3 (Wireless Tables - Registration taky), ale přitom není a nedá se na něj ani ping. Další věc, je že mi neustále kolísá rychlost připojení a vůbec neodpovídá skutečnosti, někdy down/up na 3/1 a někdy na 19/18 nebo se postupně zvyšuje (měřeno přes speedtest apps), ale na PC (kabelem) je vždy na 19/7 minimálně (jasně mám agregaci 1:4 přes czspeed.net). Než jsem zapojil Mikrotik, tak jsem měl wifi přes TP-LINK TL-WA801ND a tam vše bez problému, teda co se týká připojení všech zařízení a rychlosti. Koupil jsem mikrotik, abych měl možnost zapojit více zařízení a správu jich a zároveň i wifi, ale nějak už nevím co s tím. Moc prosím o radu. Děkuji!

Advanced.PNG

Wireles.PNG

Data Rates.PNG
0 x

neumanj

... ještě přikládám další náhledy

díky

HT.PNG

HT MCS.PNG

General.PNG
0 x

neumanj

Tx Power.PNG
Tx Power.PNG (4.99 KiB) Zobrazeno 2495 x

Status.PNG
Status.PNG (11.71 KiB) Zobrazeno 2495 x

Nstreme.PNG
Nstreme.PNG (7.36 KiB) Zobrazeno 2495 x
0 x

neumanj

Poslední winbox ... díky

Winbox.PNG
0 x

disk

Příspěvekod disk » 9 years ago

vyhoď frequency auto
rate default
wmm disabled
hw. protection mode none

ukaž nastevní security
0 x

neumanj

díky a posílám
Přílohy
Security.PNG
Radius.PNG
Radius.PNG (7.51 KiB) Zobrazeno 2455 x
0 x

neumanj

Beery Z3 prostě není schopná udržet signál a byť se tváří připojená, tak po chvíli na ní nejde ping a ani nenačítá stránky ... ostatní zařízení jdou, ale lapají po dechu a rychlost neskutečně kolísá = po úpravě nastavení

vyhoď frequency auto
rate default
wmm disabled
hw. protection mode none

Winbox_1.PNG
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 9 years ago

Podporuji uvedene zarizeni AES sifrovani? Zkusil bych zapnout TKIP, tim se sice degraduje Nko a pojede to pouze v G, ale za pokus to stoji.

Kdyz se na to divam, hodne veci je tam nastaveno mimo default konfiguraci - rate atd. Zresetoval bych to do tovarniho nastaveni a nastavil pouze ip, kanal, sifrovani a vyzkousel a az nasledne zkousel dalsi polozky ...
0 x

neumanj

Jo podporuji AES, ale už fakt nevím kudy kam, buď se to samo odpojí a i od ostatních zařízení nebo rychlost je max 1 nebo 0,1 mb nebo se postupně zvyšuje, ale stejně nedosáhne co mám. pokud něco (1-5 mb soubor) otevírám ze zařízení (note), který je přes wifi čekám jak na zázrak zda a kdy to vůbec otevře. už fakt nevím.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 9 years ago

neumanj píše:Jo podporuji AES, ale už fakt nevím kudy kam, buď se to samo odpojí a i od ostatních zařízení nebo rychlost je max 1 nebo 0,1 mb nebo se postupně zvyšuje, ale stejně nedosáhne co mám. pokud něco (1-5 mb soubor) otevírám ze zařízení (note), který je přes wifi čekám jak na zázrak zda a kdy to vůbec otevře. už fakt nevím.

A co ten reset? Otazka 2. minut i se zakladnim nastavenim.
0 x

neumanj

tak reset proběhl a nic jsem neladil a stejně to funguje divně. Berry Z3 je sice připojenej, ale ping absolutně nula ale když na berrim otevírám stránky. jednoduše na něco klikám v prohlížeči telefonu, tak asi po cca prvních 5 sec se stránka načte a dokážu si na mobil pingnout, ale jakmile zastavím aktivní prohlížení tak konec ... nevidím neslyším a přitom je připojenej, připadá mi jak kdyby fungoval pouze na http portu a za předpokladu že já dám požadavek z mobilu , protože aplikace nic z netu nenečítaj ... no jo je to tak. Máte nějaký nápad čím to je? Díky
0 x