❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

60GHz IgniteNet MetroLinq

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
dagus

Re: 60GHz IgniteNet MetroLinq

Příspěvekod dagus » 9 years ago

a koho nepozná podle ssid vysílá dál...
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

no to by me taky zajimalo, SSID : abcd_kocka_prede a kazda firma ve meste popre ze je to jejich :lol:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

dagus

A kdo by se dohadoval o tom jestli je to nějaký indoor v paneláku, nebo na paneláku vysílač, když je to směrový a nestojí vedle antény... Bohužel ten kdo dodržuje uvolní pásmo tomu kdo ne a ten si ještě mne ruce jak to šlape, poctivému zůstanou oči pro pláč, nebo faktury za jiné frekvence :-)

PS:Tohle není návod, jen konstatování :roll:

Jinak už to někdo zkoušel, nebo je to jen provokace prodejců co by mohlo být, ale skladem tak asi nikdy?
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

z discompu hlasaji koncem rijna, to je uz aspon 5 datum od pocatku leta. lepe pockat az se to skutecne sem naveze a nekdo to prumbne.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

David2006

Příspěvekod David2006 » 9 years ago

Možná to už ani po UBNT konfeře nebude tolik potřeba... .
0 x

hol

Příspěvekod hol » 9 years ago

David2006 píše:Možná to už ani po UBNT konfeře nebude tolik potřeba... .

copak tam říkali zajímavého?
0 x

David2006

Bude v rijnu.
0 x

hol

Příspěvekod hol » 9 years ago

David2006 píše:Bude v rijnu.

a co bude? Nedělej Zagorku a pusť víc info :)
0 x

David2006

Půlka fora co používá Ubiquiti dostala pozvánku, tak se jich optej :idea: . Stejně Ti řeknou prd.
0 x

dagus

Pokud to bude cenou a spotřebou mimo jako ty stávající spoje... 24ghz od ubnt mi přijde za ty penize nic moc. Nevim jestli je někdo schopen stlacit cenu pod 50t, ale jinak mi to prijde mimo, hlavne ten 100mhz kanal a spotreba. Vetsi cenu to pro nás nemá. To raději licenci nebo 80ghz za víc, ale líp. Ne každej má chuť se patlat s pseoudo profi spojem.
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 9 years ago

dagus píše:a koho nepozná podle ssid vysílá dál...

kdepak, tak jednoduchy to neni
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

dagus

V to bych rád věřil, ale když dělám scan tak indoor tlačej hlavně pseudo poskytovatelé typu tonda z vesnice sdílí net co nakoupí. To je proste realita. Výkony na max 40MHz spoje typu sxt a svítíme na všechny strany. A my pak investujeme do spoju, děláme to v limitu a jsme na tom bití, jen protože ze se nechováme jak v pralese...
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 9 years ago

Nový příspěvekod dagus » 19 zář 2015 10:38
V to bych rád věřil, ale když dělám scan tak indoor tlačej hlavně pseudo poskytovatelé typu tonda z vesnice sdílí net co nakoupí. To je proste realita. Výkony na max 40MHz spoje typu sxt a svítíme na všechny strany. A my pak investujeme do spoju, děláme to v limitu a jsme na tom bití, jen protože ze se nechováme jak v pralese...

No ano tak to je -- Ale to je tak uplně ve všech oborech , takže co zbyva - budu platit a presvedcit ze se za kvalitu platí a nebo si hrat na Tondu

www.wiracom.cz
0 x

Julian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Julian » 9 years ago

David2006 píše:Možná to už ani po UBNT konfeře nebude tolik potřeba... .

Zatim nic nového pod sluncem, na druhou stranu ani MetroLinq nikdo neviděl funkční.

R
0 x

blizzy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod blizzy » 9 years ago

Tak uz jste to nekdo nasadil ? Nejake zkusenosti ?
Docela se mi to libi - chtel bych to nasadit na 900m a pak tu mam jeden spoj 1,3km
0 x