Momentálne frčím na Ubiquity Air HP. Mám pripojeného suseda Nanostation2.
Zadovážil som RB2011UAS-2HnD-IN. Nakoľko RB2011UAS-2HnD-IN nemá RSM výstup na anténu musím Air HP zaradiť za RB2011UAS-2HnD-IN.
Chcem pokračovať v tom, že mám spravenú Lokálnu sieť čiže prenášam si so susedom súbory, zdieľam všetko v sieti a vidíme sa navzájom.
Chcel by som spraviť topológiu nasledovnú. Mám aj verejnú IP.
Od poskytovateľa mám smerovanú verejnú IP na adresu 192.168.100.250
Čiže prvé zariadenie by som mal RB2011UAS-2HnD-IN . Do Eth1 privediem internet s verejnou adresou.
Do portu Eth2 by som mal pripojené veci čo mám doma ako DVR, Externé úložisko a pod. Do Eth4 by som zapojil SATelit ktorý by stačil mať priepustnosť 10 mb/s ,do Eth3 by som chcel zapojiť Ubiquity AirHP a samozrejme zachovať pripojenie pre suseda, akurát by som tu sieť nechal nezabezpečenú a chcel rozbehnúť HotSpot, ale s tým, že by som do nejakého zoznamu zaradil zariadenia, ktoré by sa nemuseli zakaždým prihlasovať a pripojili by sa bez prihlasovania. Čiže asi nejaký zoznam s MAC adresami. Čiže porty Eth2,3,4 by boli medzi sebou viditeľné. Problém s RB2011UAS-2HnD-IN mi nastáva keď odpojím od 220V a znova ho zapojím tak na displaji mi naskočí len názov mikrotik a zostane to zatuhnuté. Musím ho zresetnúť hardwareovým resetom a potom sa ako tak rozhýbe. Neviem či je to chyba RB2011UAS-2HnD-IN alebo len nejaké nastavenie blbé a sám sa nedokáže znova rozhýbať.