❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB2011UAS-2HnD-IN

Návody a problémy s konfigurací.
bkrajcik

RB2011UAS-2HnD-IN

Příspěvekod bkrajcik » 9 years ago

Dobrý deň.

Momentálne frčím na Ubiquity Air HP. Mám pripojeného suseda Nanostation2.
Zadovážil som RB2011UAS-2HnD-IN. Nakoľko RB2011UAS-2HnD-IN nemá RSM výstup na anténu musím Air HP zaradiť za RB2011UAS-2HnD-IN.
Chcem pokračovať v tom, že mám spravenú Lokálnu sieť čiže prenášam si so susedom súbory, zdieľam všetko v sieti a vidíme sa navzájom.
Chcel by som spraviť topológiu nasledovnú. Mám aj verejnú IP.
Od poskytovateľa mám smerovanú verejnú IP na adresu 192.168.100.250
Čiže prvé zariadenie by som mal RB2011UAS-2HnD-IN . Do Eth1 privediem internet s verejnou adresou.
Do portu Eth2 by som mal pripojené veci čo mám doma ako DVR, Externé úložisko a pod. Do Eth4 by som zapojil SATelit ktorý by stačil mať priepustnosť 10 mb/s ,do Eth3 by som chcel zapojiť Ubiquity AirHP a samozrejme zachovať pripojenie pre suseda, akurát by som tu sieť nechal nezabezpečenú a chcel rozbehnúť HotSpot, ale s tým, že by som do nejakého zoznamu zaradil zariadenia, ktoré by sa nemuseli zakaždým prihlasovať a pripojili by sa bez prihlasovania. Čiže asi nejaký zoznam s MAC adresami. Čiže porty Eth2,3,4 by boli medzi sebou viditeľné. Problém s RB2011UAS-2HnD-IN mi nastáva keď odpojím od 220V a znova ho zapojím tak na displaji mi naskočí len názov mikrotik a zostane to zatuhnuté. Musím ho zresetnúť hardwareovým resetom a potom sa ako tak rozhýbe. Neviem či je to chyba RB2011UAS-2HnD-IN alebo len nejaké nastavenie blbé a sám sa nedokáže znova rozhýbať. :( Ďakujem zakaždé rady a popis ako to a kde nastavím. Samozrejme by som potreboval nastaviť Port forward kvôli satelitu a DVR a podobne... Vôbec nemám tušenie kde to nastavím. Ubiquity sa mizdal v tomto jednoduchší, avšak RB2011UAS-2HnD-IN ma láka tým Hotspotom a väčšími možnosťami. Ďakujem
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

Nejprve upgraduj firmware v rb2011 na 6.32.2 http://www.mikrotik.com/download
výstup na externí anténu to má. Ale musíš to otevřít a tam je mmcx konektor. Ten už si můžeš pigrailem zredukovat na rsma případně Nko.

Jak nastavit pravidla, přesměrování atd:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/Firewall/NAT
0 x

bkrajcik

Upgrade prebehol, ale robí mi to stále.

Ďalej som potreboval, či sa v režime Hotspot dajú presmerovať porty a ako tie tri porty zlúčim aby boli medzi sebou viditeľné a na týchto troch portoch fungoval Hotspot?
Aby v podstate fungovali ako switch medzi sebou. Ak som to správne pomenoval.
0 x

maetoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maetoo » 9 years ago

Mikrotik nastav ako bridge.
V bridge si vytvor nový bridge. Do neho pridaj ethernet porty, ktore maju byť spolu združene.
Potom v ip address nastav ip adresu pre bridge.
0 x

bkrajcik

Priatelia, kamaráti,

po každom vytiahnutí Routera zo zásuvky 220V a znovu zapojení, mi ostane stroj zmrznutý a na display je iba Mikrotik a nič to nerobí. Musím to vždy vytiahnuť zo zásuvky, stlačiť reset a opäť pripojiť na elektriku. Mám vadný kus alebo sa to niekde špeciálne nastavuje. Ďakujem.
0 x

maetoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maetoo » 9 years ago

Nechcem byť nositelom zlej spravy, ale pravdepodobne je vadný celý mikrotik router.
Na MK RB-750 som mal rovnake priznaky ake su tu opisane.
A Mikrotik mi dobre nabehol tiež až keď som ho odpojil od napajania, stlačil tlačidlo reset a znovu ho pripojil do elektriky.
Bola to hardvérova chýba. Dal som ho reklamovať a vymenili mi ho za nový.
0 x

bkrajcik

Zdravím,

jak dosiahnem aby som sa z vonku dostal do tohto zariadenia z vonku? Dá sa to cez Winbox? Prípadne návod by som poprosil ako to nastavím. Ďakujem
0 x