❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

potrebuji poradit ohledne optiky

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
radimasss

potrebuji poradit ohledne optiky

Příspěvekod radimasss » 9 years ago

Mám takový dotaz potřebují natáhnout opticky kabel a chtěl bych se zeptat kudy kopat se na moc nechce a kdyby jo co potřebuji když bych to chtěl tahat podél silnice ....? Pak byl nápad to tahat kanalama ?... A nebo po sloupech čezu?
Budu rad za každou odpověď předem mockrat děkuji :)
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 9 years ago

Máte rozbitou čárku na klávesnici ?
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 9 years ago

No kudy kopat...to je jednoduché:
od pantáty vedou dráty do switche nade vraty,
odtud se paket přelévá do stodoly, do chléva.
0 x

hol
antispam: Ano

Příspěvekod hol » 9 years ago

:D
ČEZ - lze teoreticky, ale je to prý drahé, desetitisíce / sloup (slyšel jsem). Když to tam dát načerno, při revizi vedení ti to střihnou a shodí.
kanály - to by mě taky zajímalo. Většinou vedou od nikud nikam. Existuje nějaký řešení, co zůží průměr kanálu a do vznikého prostoru se dají chráničky. Povolení, cenu, atp nevím, levný to nebude. Jinak se kanály jednou za čas i čistí a co tam nemá co dělat je vymeteno.
podél silnice - jako hodit do škarpy? To je asi nejlepší řešení z výše uvedeného, časem se to zanese bordelem a zaroste to drnem, tak to nebude ani moc vidět :D :D
0 x

radimasss

Děkuji konecne za rozumnou odpověď myslel sem ze bych to kopal podél silnice protože máme bagrik a nevim jestly s tím nebude problém a kdyby tak co s tím nebo nějaké nápady
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 9 years ago

Problemy budou urcite. Vsechno nekomu patri a na polozeni optickych kabelu potrebujes Uzemni rozhodnuti o liniove stavbe. Takze souhlasi vlastniku, projekt, stavebni urad, vytyceni a pak teprv muzes vyjet z bagrikem. Mimochodem lepsi nez bagrik je drazkovacka.
Edit:
Navrhuji toto téma použít pro návod jak stavět optiku. Zde je můj stručný postup, pokud má někdo nějaké připomínky budu za ně rád, jsem samouk.

Papírová část
1. Namalovat do mapy svou představu o vedení a poslat projektantovi
2. Projektant přijede na místní šetření, v koordinaci s ostatními sítěmi navrhne vlastní řešení
3. Po odsouhlasení trasy osloví projektant dotčené subjekty a zajistí souhlasy (vyjádření)
4. Projektant odešle projekt na stavební úřad, ten to vyvěsí na nástěnku a kdokoliv se může do 30 dnů vyjádřit (včetně archeologů :­) )
5. Od této doby se může vytyčovat.
6. Po uplynutí lhůty začne SÚ zpracovávat územní rozhodnutí, měl by na to mít 30 dní, ale reálu je to víc
7. Po zaplacení správního poplatku 20 000 Kč vydá SÚ územní rozhodnutí a běží zase lhůta 30 dní na vyjádření kohokoliv.
8. Od této doby je 10 let na realizaci stavby.

Realizace
1. Zažádat o vytyčení ostatních sítí
2. nejdřív vyřešit vjezdy
3. připravit protlaky
4. rozkopat a udělat úsek v kuse
5. Geodetické zaměření
6. Kolaudace.
0 x

radimasss

díky drážkovačku máme taky tak ok nějak tak sem si to představoval :)
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 9 years ago

Dnes se mi podařilo zkolaudovat, tak rozšířím svůj stručný postup i o tuhle zkušenost.
Požadované doklady:
- Revize Stačílo prohlášení zhotovitele ve znění "Prohlašuji tímto, že stavba byla provedena podle ověřené projektové dokumentace."
- Zápis o předání a převzetí stavby Dělal jsem svépomocí mám živnosťák na provádění staveb, takže jsem neřešil.
- doklady o likvidaci odpadů Doložil jsem všljaké Enviromální prohlášení, ale nejvíc ho zaujali doklady z Remy a místní skládky.
- potvrzení od stavebního dozoru Z toho jsem měl největší strach, ale zase stačil živnosťák. Děkuji svému ručiteli že mi ho umožnil získat, jinak by to byla asi drahá sranda.
- stavba byla provedena podle schválené dokumentace a že byly použity atestované a certifikované výrobky, obyčejné prohlášení o shodě na trubičky rozvaděče, kabely a komory.
- stavební deník nebo zápis o stavbě To mě stálo nejvíc práce a nakonec se ani nepodíval.
- souhlasy správců sítí (pokud si to vyžádaly) že jste dodrželi jejich podmínky, Tady je to dost různý a v podstatě jsem dodržel jen vytýčení a občas jsem někoho zavolal na křížení.
- souhlas k užívání stavby od dotčených orgánů (Drážní úřad, SŽDC, Hasičský záchranný sbor...), Vůbec jsem neřešil, nakonec jsem se dozvěděl že si hasiče kontaktoval sám a SŽDC nevim jestli něco napadnou.
- tam kde jste zasahovali do cizích pozemků, tak souhlas vlastníků s převzetím pozemků. Nechal jsem si napsat z obce, že bylo vše uvedeno do původního stavu a že namají námitek s užíváním uvedené stavby.
0 x

pelag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pelag » 9 years ago

Gratulace :-)
0 x
Lukáš Sajdl
„Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.“